fbpx
Ga naar content

Over Penny Bloem

Ik ben zelf een kind van gescheiden ouders en ik denk dat mijn ouders het woord ‘vechtscheiding’ persoonlijk hebben uitgevonden. Dit doet wat met je als kind. Toen ik zelf ging scheiden, ons zoontje was toen negen maanden, wilde ik het absoluut anders doen. We kwamen bij een mediator terecht voor een ouderschapsplan. En toen wist ik: dit is wat ik ook wil doen! (Middels deze video stelt Penny zich verder voor.)

Ik ben een opleiding tot mediator gaan volgen en heb me vervolgens gespecialiseerd in familiemediation. In 2017 heb ik me gespecialiseerd als financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA). Zo kan ik jullie naast alle juridische en emotionele zaken ook financieel volledig bijstaan. In 2020 heb ik de opleiding Echtscheidingsadviseur Ondernemer afgerond. Om dit niveau te kunnen borgen ben ik lid geworden van De Scheidingsdeskundige, een organisatie met specialistische kennis op het gebied van fiscaliteit rondom een scheiding.

Graag begeleid ik jullie bij het zoeken naar oplossingen die voor alle partijen goed zijn. Ik bewaak het proces en zorg ervoor dat iedereen zich gezien en gehoord wordt.

Mijn onderscheidende factor
De door jullie gewenste oplossingen toets ik aan de juridische termen. Zijn die akkoord dan kijk ik verder dan het juridische stuk, namelijk de fiscaliteit. Soms kunnen regelingen juridisch wel hout snijden, maar vindt de Belastingdienst de gewenste constructie een schenking. Door regelingen zowel met een juridische als fiscale bril te toetsen, krijgen jullie een overeenkomst op maat.

Ook is natuurlijk alle ruimte voor emoties. Ik weet uit eigen ervaring waar je, als er kinderen bij betrokken zijn, als ouders doorheen gaat en hoe het is om de draad weer op te pakken. Scheiden is een ingrijpende periode.

Door mijn kennis en ervaring kan ik jullie op alle vlakken van de scheiding deskundig begeleiden.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Samen werken we toe naar een convenant waarin al jullie afspraken helder en overzichtelijk zijn opgenomen. Jullie nemen (of een van jullie doe dat) contact met mij op voor het maken van een afspraak. Ik bevestig jullie de afspraak via e-mail en stuur jullie alvast wat informatie toe.

Tijdens onze eerste bijeenkomst nemen we de mediationovereenkomst door. Jullie krijgen uitleg over de mediation en ook mijn algemene voorwaarden en de privacyverklaring nemen we door.
Als jullie het prettig vinden dan kunnen we gelijk een aantal data afspreken zodat deze alvast ingepland zijn.

Na het doornemen van de overeenkomst, de eventuele vragen die jullie hebben en de ondertekening, beginnen we de mediation. Jullie krijgen beiden de tijd en ruimte om jullie verhaal te vertellen. Na de eerste bijeenkomst kan ik jullie vragen wat uit te zoeken voor onze volgende afspraak. Dit kan bijvoorbeeld een Werkblad ouderschapsplan zijn, om alvast vragen te beantwoorden over jullie zienswijze op het ouderschap en wat jullie als ouders voor je kinderen willen betekenen. Ook het bij elkaar zoeken van alle relevante financiële gegevens maakt hiervan onderdeel uit.

Voor een scheiding inclusief alimentatieberekening en ouderschapsplan zijn er gemiddeld ongeveer drie tot zeven afspraken nodig. Een afspraak duurt gemiddeld 1,5 uur. Afhankelijk van wat er allemaal besproken moet worden kunnen de afspraken korter of langer zijn.

Waar ik mij sterk voor maak
Mijn missie is om scheidingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Geen vechtscheidingen en procedures voor de rechtbank, maar in goede orde en met oog voor elkaar uit elkaar gaan.
Ik wil een positieve impact hebben op het leven van mensen, juist ook in moeilijke tijden. Mensen helpen als ze dit nodig hebben totdat ze weer verder kunnen en een frisse, nieuwe start kunnen maken.

Mijn visie is dat geen enkele ouder of kind in Nederland meer een vechtscheiding hoeft mee te maken. Door mijn aanpak worden jullie begeleid bij de verandering van partners naar ouders. Ex-partners bestaan, ex-ouders niet.

In het kort iets persoonlijks
Sinds 2010 ben ik gelukkig getrouwd met Robert. Ik heb een zoon (Ruben) uit mijn vorige relatie en samen met Robert heb ik nog een dochter (Rosalie) gekregen. Een samengesteld gezin is niet altijd makkelijk, maar zeker de moeite waard!

Als ik verder aan ‘iets persoonlijks’ denk, dan denk ik aan ‘verder willen komen’ en ‘eigenwijs zijn’. Voorheen werkte ik bij een bank, waar alles goed geregeld was en ik waarschijnlijk prima kon werken tot mijn pensioen. Totdat ik erachter kwam dat ik heel graag zelf wilde bepalen welke kant ik uit wil. Ik wilde voor mezelf beginnen en meer voor mensen betekenen. Mediation trok me heel erg en ik ben nog steeds heel blij dat ik hiermee een positieve bijdrage kan leveren aan het leven van mensen.

Werkgebied:
Noord-Holland: Hoorn, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Zaanstad, Den Helder, Purmerend

Penny Bloem:

‘In plaats van winnen-verliezen naar een win-winsituatie’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Oterleek Slingerdijk 4b 1842ED Oterleek
 • Via videocall

Maak kennis met Penny

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Penny?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven