Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Pim van der Hagen

Ik heb management, economie en recht gestudeerd en heb als organisatiedeskundige jarenlang een eigen onderneming gehad met vijftig medewerkers. Er zijn voor het personeel, alles in goede banen leiden; een inspirerende periode waarin ik veel (mensen)kennis heb opgedaan (in deze video stelt Pim zich voor).

Mede omdat ik zelf ook gescheiden ben en alle fases van een echtscheiding heb doorleefd, ben ik mediator geworden. Ik weet hoe belangrijk het is om samen goede afspraken maken, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. In mijn huidige samengestelde gezin met vijf kinderen heb ik ruime ervaring met de belangen van de kinderen. Ook ken ik alle ins en outs van het hebben van een eigen onderneming bij een echtscheiding.

Ik ben zowel MfN- als ADR-gecertificeerd en heb een specialisatie als familiemediator. Ik heb mijn eigen mediationpraktijk in het zuiden van het land.

In logische stappen begeleid ik jullie naar gezamenlijk gedragen oplossingen en afspraken, voor nu maar ook voor de toekomst.

Mijn onderscheidende factor
Mijn kennis, ervaring en kunde als mediator zet ik graag voor jullie in. De kwaliteitsnormen van het MfN en ADR geven je een kwaliteitsgarantie. Zo gelden de gedragsregels, geef ik invulling aan ‘permanente educatie’ en is er de klachtenregeling van het MfN.

Ook mijn ervaring als ondernemer helpt mij om een goede mediator voor jullie te zijn. Ik ben klant- en servicegericht, kan logisch denken en ben creatief met oplossingen. Jullie zien snel structuur in het geheel. Ik hoor vaak terug dat dit bij mensen een stuk spanning wegneemt. Een helder overzicht helpt in het ‘woud’ van de beslissingen die jullie moeten nemen.

Niet minder belangrijk: als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in jullie situatie en kan ik dicht bij jullie staan.

Jullie willen scheiden, wat nu?
In een intakegesprek inventariseren we jullie wensen. Mogelijk hebben jullie daarna eerst behoefte aan een gesprek over jullie emoties, jullie zorgen. Waar hebben jullie zelf al over nagedacht?

Als er kinderen bij betrokken zijn dan beginnen we met het ouderschapsplan omdat dit gevolgen heeft voor de financiële kant, bijvoorbeeld de hoogte van de kinderalimentatie. Alle aspecten komen aan bod. De kinderen kunnen ook hun verhaal bij mij doen en een stem krijgen, als zij en jullie daarvoor open staan.

Vervolgens bespreken we alle financiële en fiscaal-juridische aspecten, zoals de vermogensopstelling, alimentatie, wonen, pensioenen en belastingen. Na jullie akkoord worden alle afspraken door mij vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Tot slot zorg ik ervoor dat het convenant via de advocaat door de rechtbank wordt bekrachtigd en dat de echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente. Kortom: ik begeleid jullie van A tot Z.

Waar ik mij sterk voor maak
Een mediation is voor mij succesvol afgerond als jullie werkbare en duurzame afspraken hebben gemaakt.

Afspraken waar jullie zelf achter staan, omdat het jullie keuzes zijn.

Bewust kiezen kun je alleen als je duidelijke informatie hebt en als je de consequenties van keuzes goed kent. Ik zorg voor duidelijkheid en overzicht in een veilige en open sfeer, zodat jullie stap voor stap verder komen.

In het kort iets persoonlijks
Naast mijn fulltime werk als mediator ben ik voorzitter van een duikvereniging en duik ik heel graag. Het inspireert mij in mijn creativiteit om jullie te helpen in het zoeken naar oplossingen. Want er is zoveel meer onder het oppervlak. Daar ga ik in de mediation naar op zoek, omdat daar vaak de sleutel tot duurzame oplossingen ligt.

Werkgebied
Noord-Brabant: Budel, Eindhoven, Geldrop, Grave, Heeze, Helmond, Mierlo, Sterksel, Veldhoven
Limburg: Roermond, Weert

Pim van der Hagen:

‘In logische stappen naar gezamenlijk gedragen afspraken.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Someren Esdoornstraat 13, 5712NS Someren
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Pim?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Pim

YouTube Screenshot van Pim van der Hagen Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Martin ter H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij liepen al bij een mediator maar we zaten na een aantal gesprekken muurvast. Het was ook complex. Met een eigen zaak, een huis…Uiteindelijk hebben we Pim erbij betrokken. Met creatieve vragen wist hij bij ons door te dringen en ons uit de impasse te halen en zijn we uiteindelijk tot een oplossing gekomen.

 • Susan G.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik had zoveel vragen, zoveel onzekerheden. Stap voor stap hebben we het proces doorlopen met aandacht voor emotie en duidelijke uitleg voor wat er allemaal op mij af kwam. Uiteindelijk kon ik zelfs in het huis blijven wonen.

 • R. Everts
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Alles naar tevredenheid verlopen en goede informatie. Fijn dat beide partijen hun eigen oplossing konden kiezen.

 • A. van Wolferen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  stond voorop dat we op een vriendelijke manier uit elkaar gingen. Hier zijn we goed in begeleid

 • Tim van den Boer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Snelle afhandeling, kennis van zaken, goed resultaat

 • Ferdinand L.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Dat we er samen uit zijn gekomen met behulp van Pim

 • Rooijackers
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Gaf duidelijke uitleg. Goed werk geleverd!

 • D. Hoogma
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Pim, hartstikke bedankt voor alle hulp, steun en advies.

 • Peter
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Kalm, prettig in de omgang, onpartijdig

 • Jolanda
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Zeer deskundig en goed geholpen, bedankt!

 • Davidse
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Straalt rust uit, onafhankelijk. Pim bedankt voor alles!

 • Bianca
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Bedankt voor de goede begeleiding en de goede zorgen om hier samen uit te komen!

 • Lia
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Heel fijn geholpen. Keek echt in belang van mijn zoon. Liet mij uitpraten, zorgde ervoor dat mijn mening ook telde.

 • Judith
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik zou Pim zeker aanraden. Een erg deskundige mediator, die het hele traject zo begeleidt dat het eindresultaat voor beide personen goed voelt. Hij luistert goed en begeleidt je ook goed om elkaars belangen te begrijpen. Hij helpt daarin ook om tot een oplossing te komen als je daarin vastloopt. Verder werkt hij alles piekfijn en snel uit. Kortom ik zou iedereen die mediation nodig heeft, Pim aanraden!

Terug naar boven