Ga naar content

Over Raymond Jansen

Na een lange carrière binnen de financiële dienstverlening heb ik mij verdiept in communicatie en heb ik verschillende vakinhoudelijke mediationopleidingen gevolgd. Daardoor kan ik mensen in een scheiding zowel op financieel (bijvoorbeeld als het gaat om hypotheken, fiscaliteit, pensioen en vermogensverdeling) als emotioneel gebied uitstekend ondersteunen. 

Ik ben optimistisch, heb veel inlevingsvermogen en ben pragmatisch ingesteld. Mensen op een prettige en kundige manier helpen naar een mooie, nieuwe toekomst is mijn uitgangspunt bij mediation.

Mijn onderscheidende factor
Ik sta voor inzet, humor, betrokkenheid en een zeer praktische benadering bij eigenlijk alles wat ik doe. Dat geldt voor mijn werk als registermediator maar ook voor de dingen waarin ik interesse heb, zoals onder andere literatuur, muziek en sport.

Wanneer mensen niet exact weten waar zij aan toe zijn of waar zij moeten beginnen, ontstaat veel spanning en onzekerheid. Vanuit mijn neutrale positie en ruime ervaring (meer dan zeshonderd stellen gingen jullie voor) kan ik veel vragen direct beantwoorden. Hierdoor komt er meteen meer rust en is het makkelijker om vooruit te kijken en afspraken met elkaar te maken. 

Jullie willen scheiden, wat nu?
Bij mij begint het proces altijd met kennismaken. Voelen jullie je gehoord en is er vertrouwen, dan start ik altijd met de scheidingsmelding. Wie wil er scheiden en zijn jullie het eens? Welke verwachtingen zijn er en waar staan jullie ten opzichte van elkaar? Dat geeft mij inzicht in hoe ik jullie het best kan helpen. Heel soms blijkt een scheiding niet de juiste oplossing, dan bespreken we dat uiteraard.   

Daarna hebben we het over de kinderen. Hoe vertel je kinderen dat je gaat scheiden? Welk gedrag kun je van de kinderen verwachten? Wat is goed om op te nemen in een ouderschapsplan?

Ik heb veel ervaring met het ouderschapsplan en hoe de kinderen hier goed bij betrokken worden.

Ik deel deze ervaringen graag, jullie beslissen uiteraard wat er in het ouderschapsplan opgenomen wordt.

Na de kinderen gaat het vrijwel altijd over huisvesting. Verkopen, huren, uitkopen, wat kan er geleend worden? Allemaal vragen die ik help beantwoorden. Dan volgen de gesprekken over onder andere de verdeling van de bezittingen, eventuele schulden, de inboedel en de pensioenen. Ik check de fiscale en juridische afhandeling en zet alles vervolgens zwart op wit. Is alles duidelijk en zijn jullie het eens met wat er op papier staat dan dien ik de scheiding bij de rechtbank in. 

Tot een half jaar na scheiding kunnen jullie voor vragen bij mij terecht. Veel zaken worden immers pas na de scheiding gerealiseerd.

Waar ik mij sterk voor maak
Scheiden is zwaar, er komen veel emoties en beslissingen bij kijken. Wat mij betreft gaat het om Geluk en niet om Gelijk. Bij een mediation gaat het erom dat je rekening houdt met het feit dat jullie ook na de scheiding samen verder gaan. Vaak als ouders, als zakelijke partners of simpelweg omdat je dat wilt. Ik ben er trots op dat ik heel veel mensen heb kunnen helpen om dat te bereiken en ik hoop dat ik ook jullie mag helpen om de toekomst zo goed mogelijk in te gaan.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben vader van twee mooie dochters en getrouwd met een onderneemster. Een enorme liefhebber ben ik van Rhythm & Blues en Britse New Romantic muziek. Mijn sport is echt voetbal, ik ben een bevlogen coach van een meidenteam. Op het gebied van literatuur houd ik bijvoorbeeld van de literaire thrillers van Rolf Börjlind. 

Werkgebied:
Noord-Holland: Hoorn, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Den Helder, Amstelveen

Raymond Jansen:

‘Liever geluk dan gelijk’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Alkmaar Berenkoog 35, 1822 BH Alkmaar
 • Kantoor Amsterdam IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
 • Kantoor Den Helder Industrieweg 27, 1785 AG Den Helder
 • Kantoor Haarlem Diakenhuisweg 39, 2033 AP Haarlem
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Raymond?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Erik ten H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Erg prettig geholpen, kwam professioneel over en goede prijs.

 • Silvia
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Enorm bedankt. Hoe moeilijk het ook voor ons was, dank voor de professionele begeleiding en de snelheid.

 • Mirjam
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Heel prettig en snel geholpen. Er komt van alles langs en dan voelt het goed als er geluisterd wordt. Enorm bedankt.

 • Yvette S.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De snelle reacties en het luisterend oor. Het is niet nix waar ik in “dook” en een begripvolle reactie is op zo’n moment waardevol.

 • Laura
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Erg prettig dat ik gehoord werd. Raymond is een invoelende mediator en ik ben geholpen door een hele moeilijk tijd. Dank jullie.

 • Terence
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Raymond reageerde heel snel en we zijn zeer tevreden over de afhandeling. De prijs was prima en ik was erg onder de indruk van de kennis van met name de fiscale zaken.

 • Rogier N.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Als mediator paart Raymond professionaliteit aan betrokkenheid. Ik bewonder de manier waarop hij zich in korte tijd een zaak eigen maakt en de kern weet te raken. Daarbij is hij oprecht geïnteresseerd in de persoonlijke drijfveren van de betrokkenen, zodat zij net dat stapje extra doen dat tot een oplossing kan leiden.

 • Pieter
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Raymond is een no nonsens mediator met een sterk analytisch vermogen. Hij is in staat om een prettige gespreksfeer op te bouwen, maar houdt daarbij oog voor het doel. Hij stuurt strak op resultaat en spreekt deelnemers aan op hun vrijwilligheid. Raymond is gedreven en gericht op mensen te helpen en te ondersteunen om hun doel te bereiken. Hij heeft zich in de jaren bewezen als een uitstekend mediator in het brede terrein van arbeidszaken en familievraagstukken.

 • Peter
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Wij zijn goed geholpen. Ik had eigenlijk gedacht het zelf volledig te kunnen. De werkelijkheid was veel gecompliceerder. Ik kan gelukkig niet goed vergelijken, maar ik ben blij dat het snel achter de rug was en denk dat wij alles eerlijk hebben kunnen regelen.

 • Piet G.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Raymond, had ik je maar eerder ontmoet dan was het vast anders gelopen Ten einde raad kwamen we bij jou terecht om als mediator ons te begeleiden bij de scheiding. Wat een sympathiek mens (met veel kennis, geduld, goede uitleg en inlevingsvermogen) ben jij. Je hebt ons in korte tijd een eerlijk convenant voorgelegd tegen een zeer acceptabele prijs. Nogmaals dank!

Terug naar boven