fbpx
Ga naar content

Over Raymond Jansen

Na een lange carrière binnen de financiële dienstverlening heb ik mij verdiept in communicatie en heb ik verschillende vakinhoudelijke mediationopleidingen gevolgd. Daardoor kan ik mensen in een scheiding zowel op financieel (bijvoorbeeld als het gaat om hypotheken, fiscaliteit, pensioen en vermogensverdeling) als emotioneel gebied uitstekend ondersteunen. Bekijk hier de voorstelvideo van Raymond. 

Ik ben optimistisch, heb veel inlevingsvermogen en ben pragmatisch ingesteld. Mensen op een prettige en kundige manier helpen naar een mooie, nieuwe toekomst is mijn uitgangspunt bij mediation.

Mijn onderscheidende factor
Ik sta voor inzet, humor, betrokkenheid en een zeer praktische benadering bij eigenlijk alles wat ik doe. Dat geldt voor mijn werk als registermediator maar ook voor de dingen waarin ik interesse heb, zoals onder andere literatuur, muziek en sport.

Wanneer mensen niet exact weten waar zij aan toe zijn of waar zij moeten beginnen, ontstaat veel spanning en onzekerheid. Vanuit mijn neutrale positie en ruime ervaring (meer dan zeshonderd stellen gingen jullie voor) kan ik veel vragen direct beantwoorden. Hierdoor komt er meteen meer rust en is het makkelijker om vooruit te kijken en afspraken met elkaar te maken. 

Jullie willen scheiden, wat nu?
Bij mij begint het proces altijd met kennismaken. Voelen jullie je gehoord en is er vertrouwen, dan start ik altijd met de scheidingsmelding. Wie wil er scheiden en zijn jullie het eens? Welke verwachtingen zijn er en waar staan jullie ten opzichte van elkaar? Dat geeft mij inzicht in hoe ik jullie het best kan helpen. Heel soms blijkt een scheiding niet de juiste oplossing, dan bespreken we dat uiteraard.   

Daarna hebben we het over de kinderen. Hoe vertel je kinderen dat je gaat scheiden? Welk gedrag kun je van de kinderen verwachten? Wat is goed om op te nemen in een ouderschapsplan?

Ik heb veel ervaring met het ouderschapsplan en hoe de kinderen hier goed bij betrokken worden.

Ik deel deze ervaringen graag, jullie beslissen uiteraard wat er in het ouderschapsplan opgenomen wordt.

Na de kinderen gaat het vrijwel altijd over huisvesting. Verkopen, huren, uitkopen, wat kan er geleend worden? Allemaal vragen die ik help beantwoorden. Dan volgen de gesprekken over onder andere de verdeling van de bezittingen, eventuele schulden, de inboedel en de pensioenen. Ik check de fiscale en juridische afhandeling en zet alles vervolgens zwart op wit. Is alles duidelijk en zijn jullie het eens met wat er op papier staat dan dien ik de scheiding bij de rechtbank in. 

Tot een half jaar na scheiding kunnen jullie voor vragen bij mij terecht. Veel zaken worden immers pas na de scheiding gerealiseerd.

Waar ik mij sterk voor maak
Scheiden is zwaar, er komen veel emoties en beslissingen bij kijken. Wat mij betreft gaat het om Geluk en niet om Gelijk. Bij een mediation gaat het erom dat je rekening houdt met het feit dat jullie ook na de scheiding samen verder gaan. Vaak als ouders, als zakelijke partners of simpelweg omdat je dat wilt. Ik ben er trots op dat ik heel veel mensen heb kunnen helpen om dat te bereiken en ik hoop dat ik ook jullie mag helpen om de toekomst zo goed mogelijk in te gaan.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben vader van twee mooie dochters en getrouwd met een onderneemster. Een enorme liefhebber ben ik van Rhythm & Blues en Britse New Romantic muziek. Mijn sport is echt voetbal, ik ben een bevlogen coach van een meidenteam. Op het gebied van literatuur houd ik bijvoorbeeld van de literaire thrillers van Rolf Börjlind. 

Werkgebied:
Noord-Holland: Hoorn, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Den Helder, Amstelveen

Raymond Jansen:

‘Liever geluk dan gelijk’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Alkmaar Berenkoog 35, 1822 BH Alkmaar
 • Kantoor Amsterdam IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
 • Kantoor Den Helder Industrieweg 27, 1785 AG Den Helder
 • Kantoor Haarlem Diakenhuisweg 39, 2033 AP Haarlem
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Raymond

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Raymond?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven