Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Richard Gregoire

Hoe mooi is het om mensen door een moeilijke periode van het leven heen te helpen, en er écht voor hen en hun kinderen te zijn. Met een achtergrond in de financiële dienstverlening weet ik veel over hypotheken en pensioenen, twee van de belangrijke onderwerpen die bij een scheiding vaak ter sprake komen. Zelf ben ik ook gescheiden. Ik weet daarom hoe het voelt om de partner los te laten en in een achtbaan van emoties te zitten (bekijk de introductievideo waarin Richard zich voorstelt). Het mooiste vind ik om eraan bij te dragen dat beide partners weer verder kunnen en uiteindelijk allebei het geluk weer vinden. Wanneer er kinderen zijn betrokken, dan is het mijn wens dat er een degelijk gezamenlijk ouderschap komt waarbij de kinderen goed gedijen.

Mijn onderscheidende factor
Naast dat ik cijfermatig goed ben onderlegd, ben ik rustig en heb ik een luisterend oor voor alle partijen.

Ik neem een neutrale positie in en help om tot goede en duurzame afspraken te komen.

Het mooiste compliment dat ik van een klant heb gekregen, is: ‘Richard heeft ervoor gezorgd dat we niet in een vechtscheiding zijn beland.’ En daar doe ik het dan ook voor.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik werk vanuit een vaste structuur zodat alle onderwerpen, die bij een scheiding besproken moeten worden, ook aan bod komen. We starten met een inventarisatie zodat we over alle nodige informatie beschikken om een ouderschapsplan op te stellen, een vermogensverdeling te maken en om inzicht te geven in de portemonnee na de scheiding. Weten waar je financieel aan toe bent na de scheiding geeft zekerheid en een rustig gevoel.

Waar ik mij sterk voor maak …

Ik ben er trots op dat meer dan 90% van mijn mediations wordt afgesloten met een getekend echtscheidingsconvenant.

Vaak krijg ik teruggekoppeld dat mensen de rust die ik uitstraal en de betrokkenheid die ik heb, als prettig hebben ervaren. Ook als het gaat stormen, weet ik de rust te bewaren. Dat heeft een positief effect op alle partijen. Ik ben een volhouder en zal er alles aan doen om tot goede afspraken te komen. ‘Never give up’ is dan ook mijn lijfspreuk.

In het kort iets persoonlijks …
Nadat ik in 2007 gescheiden ben, heb ik in 2010 de liefde van mijn leven opnieuw gevonden. We hebben een samengesteld gezin met zeven kinderen. Ieder van ons heeft drie kids uit de eerste relatie en samen hebben we nog een prachtige dochter. Dit is niet altijd even makkelijk, maar het heeft mij wel laten zien dat je samen de moeilijkste stormen kunt overwinnen als de band met je partner sterk is. In mijn vrije tijd houd ik me veel bezig met sport. Ik heb redelijk fanatiek squash gespeeld en nu ligt mijn focus op hardlopen en bodytec. Daarnaast neem ik wekelijks een duik in de zee, wat zeker in de winter veel energie geeft.

Werkgebied:
Zuid-Holland: Rotterdam, Zoetermeer, Spijkenisse, Leiden, Gouda, Den Haag, Dordrecht, Alphen aan den Rijn, Gorinchem, Delft, Hellevoetsluis

Richard Gregoire:

‘Nooit opgeven, maar blijven werken aan een goede toekomst.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Den Haag Laan van Meerdervoort 537 2663 AV Den Haag
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Richard?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Richard

YouTube Screenshot van Richard Gregoire Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • B. van der Molen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mediator met brede ervaring, onafhankelijk en betrokken bij beide partijen. Een vakman, een aanrader.

 • T. Buijs
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb de mediation als zeer warm en prettig ervaren. Vooral jouw objectiviteit en deskundigheid waren een geruststelling. We waren er dan ook in een gesprek uit.

 • Arlette D.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Richard heeft onze scheiding in de zomer van 2019 op een hele fijne en professionele manier begeleid. Scheiden is niet makkelijk en het is dan heel fijn om een mediator te hebben die beide partijen tot hun recht laat komen en een neutraal luisterend oor biedt. Alle juridische aspecten werden door Richard helder en met veel geduld uitgelegd en dat maakte het voor ons makkelijker om de juiste keuzes te maken. Zijn warme, efficiente werkwijze maakte deze moeilijke periode wat lichter. We voelden ons echt gesteund hierdoor, waardoor wij op een respectvolle wijze ons huwelijk konden laten ontbinden.

 • Nancy E.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb het mediation traject van jou kant als zeer prettig ervaren. Je was begripvol, meelevend, gericht aan het zoeken naar oplossingen om er zo snel mogelijk samen uit te komen en je hebt ons van deskundig advies voorzien in het hele traject. Het is een emotionele rollercoaster waar jij ons goed doorheen hebt geloodst. Het draaide niet alleen om de afwikkeling van de scheiding zelf, maar ook om de persoonlijke en emotionele kant die daarbij komt kijken.

 • E. van Dijk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Richard heeft mij echt door mijn scheiding heen geholpen. Mijn scheiding verliep ontzettend moeizaam en zonder Richard weet ik zeker dat ik een vechtscheiding gehad zou hebben. Hij heeft zich uitermate professioneel en begripvol ingezet tijdens mijn scheiding en het belang van mijn kinderen altijd op de eerste plek gezet. Ik zou hem echt iedereen aanbevelen en ben hem echt heel erg dankbaar voor zijn expertise en betrokkenheid.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij wilden als stel en ouders op een harmonieuze manier ons huwelijk laten ontbinden. Maar dat bleek geen makkelijke opgaaf gezien onze materieel persoonlijke situatie. Een eerder traject met een scheidingsmediator liep vast omdat deze persoon alleen maar op de wettelijke bepalingen zat te hameren en geen oog had voor onze persoonlijke wensen en situatie. Richard bleek een verademing in zijn manier van werken: persoonlijk, begripvol, meedenkend, met humor en ook oog voor detail. Hoe voelde perfect onze vraag en onze persoonlijke belangen aan. En wist daarbij heel goed een balans te vinden tussen wet en mens. Daar zijn we hem enorm dankbaar voor en raden hem daarom van harte aan aan stellen die elkaar tijdens en na het scheidingsproces 'heel' willen laten. Daarmee een liefdevolle basis voor de toekomst kunnen leggen, ook als het gaat om afspraken met elkaar.

Terug naar boven