Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Rob Hirsch

Als rechtbank Mediator personen- en familiezaken | Erfrecht en Nalatenschappen ben ik verbonden aan de Rechtbank Limburg, met vestigingen in Maastricht en Roermond, en het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch (in dit filmpje stelt Rob zich voor). Daarnaast ben ik (familie)mediator, zowel MfN-(Nederland) als ADR-(Internationaal) gecertificeerd, en sta ik bij de Raad voor Rechtsbijstand met een High Trust ingeschreven. Hierdoor ben ik bevoegd om ook echtscheidingen op basis van toevoeging (subsidie) te verzorgen. Ook ben ik aangesloten bij het Juridisch Loket.

Als vakinhoudelijk (echt)scheidingsspecialist op alle fronten is mijn drijfveer vooral het helpen van mensen in waarschijnlijk één van de moeilijkste en meest ingrijpende periode in hun leven. Als er kinderen bij een echtscheiding zijn betrokken, vormen zij altijd het belangrijkste uitgangspunt. Want een goed verloop van de scheiding is cruciaal voor hun en uw welzijn.
Ik ben een evaluerende mediator met veel ruimte voor de emotionele aspecten, want scheiden is altijd pijnlijk. Maar ook alle financiële, fiscale en juridische vraagstukken zullen worden behandeld. Ik bewaak de belangen van alle betrokkenen, schep duidelijkheid, creëer rust en ontzorg jullie van
A tot Z.

Mijn onderscheidende factor
Mijn cliënten waarderen mij om mijn open levenshouding en zij vinden mij als persoon laagdrempelig benaderbaar. Vertrouwen vind ik een hele belangrijke basis voor onze gesprekken, daar ben ik dan ook extra alert op. Want bij mediation gaat het erom dat de werkelijke belangen op tafel komen en op een integere manier samen besproken kunnen worden.
Ik beschik over een groot netwerk aan aanvullende expertise, waaronder advocaten, fiscalisten, financieel planners, notarissen, orthopedagogen en psychologen. Zo is alle kennis binnen handbereik om uw (echt)scheiding op een rustige maar bovenal vakkundige en onpartijdige manier af te handelen. Als echtscheidingsspecialist ben ik eigenlijk uw persoonlijke coach en projectleider tijdens het gehele proces.

Met ruim dertien jaar ervaring heb ik inmiddels meer dan 10.000 (echt)scheidingen mogen begeleiden

Hiermee mag ik mij dan ook een van de meest ervaren mediators van Limburg noemen. Graag sta ik voor jullie klaar.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Er komt enorm veel op jullie af en er gelden veel ingewikkelde wetten en regels. Over veel onderwerpen moeten jullie een beslissing nemen, denk aan alimentatie, de echtelijke woning, opgebouwde pensioenen, vermogen, eventuele schulden, verzekeringen, verdeling van gezamenlijke eigendommen, de juridische papierhandel en wellicht het belangrijkste onderwerp: de kinderen. Daarnaast is je relatie met je aanstaande ex-partner vaak gespannen. Wat kan je doen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden?
Ik adviseer en begeleid jullie om in goed overleg samen tot oplossingen te komen en de volledige scheiding te realiseren. Ik regel alle zaken omtrent de (echt)scheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap of ontbinding samenwoning, waarbij ik ervoor zorg dat de gemaakte afspraken juridisch en financieel/fiscaal kloppen en degelijk worden vastgelegd. Ook verzorg ik de afhandeling richting advocaat, rechtbank en gemeente. Samen komen we tot een echtscheidingsconvenant dat door jullie beiden gedragen wordt.

Waar ik mij sterk voor maak
Voor goed overleg en degelijk advies. Het allerbelangrijkste is dat het overleg tussen jullie beiden op gang komt. Daar zorg ik als mediator voor; dat is mijn vak! Want als er een dialoog ontstaat, kun je tot afspraken komen. Degelijk advies betekent onder andere dat ik jullie begeleid bij het maken van werkbare en duurzame afspraken.
Voor goede beslissingen. Een (echt)scheidingstraject vergt een hele specialistische benadering waarin ik jullie help en ondersteun. Het is een periode van onrust en onzekerheid die vaak gepaard gaat met slapeloze nachten, verdriet, teleurstellingen, verwijten, angsten, woede en frustraties. Het is voor iedereen van belang dat er goede beslissingen worden genomen waarbij alle betrokkenen zich nu en in de toekomst goed voelen.
Voor de kinderen. Zij verdienen extra aandacht. Steeds weer stel ik de vraag of de gemaakte afspraken ook in hun belang zijn. Zij kunnen – uitsluitend in overleg met jullie – worden uitgenodigd om te komen praten bij mij als mediator. Het kind speelt hierbij de centrale rol. Uit ervaring blijkt dat deze aandacht voor het kind leidt tot een soepeler verloop van de (echt)scheiding.

Het heeft ook een gunstig effect op de communicatie tussen jullie als ex-partners, wat weer ten goede komt aan de ontwikkeling van de kinderen.

In het kort iets persoonlijks
Aan Maastricht University (UM) heb ik de leergang Mediation en Conflict Management gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid tot financieel planner en juridisch specialist met als specialisatie (echt)scheidingen en nalatenschappen aan de Fontys Hogeschool.

Ik ben geboren en getogen in Kerkrade maar woon met heel veel plezier al meer dan twintig jaar in Maastricht. Supertrots ben ik op mijn vrouw en mijn vier dochters. Naast mijn vak als mediator heb ik een passie voor duiken, motorrijden en maak ik graag muziek op mijn basgitaar.

Werkgebied
Limburg: Zuid en Midden

Rob Hirsch:

‘Mijn cliënten zijn meestal toe aan rust en willen na de scheiding bovenal een nieuw leven opbouwen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Maastricht Stationsplein 8K, 6221 BT Maastricht
 • Kantoor Roermond Looskade 20, 6041 LE Roermond
 • Kantoor Sittard Dr. Nolenslaan 15, 6136 GM Sittard
 • Kantoor Geleen Transportlaan 1-151, 6163 CX Geleen
 • Kantoor Brunssum Brederostraat 19, 6445 AN Brunssum
 • Kantoor Heerlen Burgemeester de Hesselleplein 31, 6411 CH Heerlen
 • Kantoor Kerkrade Holzstraat 19, 6461 HK Kerkrade
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Rob?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Rob

YouTube screenshot Rob Hirsch Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • M.J. de Groot
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik ben onze mediator Rob Hirsch gewoon heel erg dankbaar voor zijn zeer professionele begeleiding en houding in zijn rol als scheidingsmediator tijden onze zware emotionele scheiding.

 • A. van Breda
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Heel erg tevreden! Ik ben er overtuigd dat de mediator Rob Hirsch door zijn deskundige overall begeleiding voor ons een “vecht”scheiding heeft weten te voorkomen.

 • G.J.K. Roos
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Rob Hirsch heeft in zijn rol als mediator in alle opzichten waargemaakt wat hij belooft over hem zeggen. Kundig, correct, eerlijk en duidelijk. Ik heb toch altijd het idee dat die advocaten alleen maar uren willen maken. Hier wisten we direct waar we aan toe waren. Rob heeft oprecht het doel om binnen de regels te streven naar een win-win situatie en dat is bij ons gelukt. We zijn Rob daar erg dankbaar voor!

 • A.A.J.K. Kessles
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Wij zijn Rob Hirsch erg dankbaar voor zijn kundige en professionele begeleiding.

 • D.W.R. Laven
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Eerlijk zegt dachten wij vooraf dat wij eigenlijk wel alles zelf konden regelen maar dat bleek zeker niet zo te zijn. Het is gewoon ontzettend moeilijk om de emoties uit te schakelen als je belangrijke zakelijke beslissingen moet nemen. Rob Hirsch heeft ons als mediator daarbij goed begeleid en geholpen. We konden daardoor voor ons de juiste keuzes maken zeker ook in het belang van onze kinderen!

 • M. Wijnands
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij hebben onze scheiding laten regelen door Rob Hirsch en ik ben erg tevreden over het proces en de gesprekken die we gevoerd hebben. Ik had samen met mijn ex-man al een aantal concepten opgesteld van de benodigde documenten zodat we het proces konden versnellen. Maar tijdens de gesprekken met Rob bleek dat we aan heel veel dingen niet hadden gedacht en dat ook een aantal zaken ook (juridisch en fiscaal) niet klopten. Het bleek allemaal niet zo eenvoudig te zijn als dat wij dachten. Ondanks dat de scheiding moeilijk is, voelt het goed om alles nu op de correcte en voor ons juiste manier te hebben geregeld onder begeleiding van Rob.

 • E.K.O. Debets
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Buiten alle emotionele zaken komen er woud van juridische en fiscale regels op je af tijdens een echtscheiding. Rob Hirsch heeft ons als mediator gezamenlijk hier doorheen geloodst. Wij zijn Rob hier zeer erkentelijk voor.

 • S.T. Kever
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Zeer tevreden. Feedback en de afspraken werden correct nagekomen. Door de professionele respectvolle tussenkomst van Rob Hirsch als onze mediator goede afspraken kunnen maken.

 • A. Dassen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  In een zeer moeilijke situatie waar je toch mee moet omgaan bij een echtscheiding is het zeer prettig om met iemand als dhr. Hirsch van doen te hebben.

 • T.T.U.W. Brouwer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  GEWOON: zakelijk en goed!

 • K. Boom
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Zéér tevreden. Feedback en de afspraken werden correct nagekomen. Door de professionele respectvolle tussenkomst van Rob Hirsch, de mediator uiteindelijk goede afspraken kunnen maken.

 • L.L.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Zeer fijne en adequate afhandeling en begeleiding door Rob Hirsch. Erg Professioneel!

 • R.M.G.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ons scheidingsproces verliep goed deskundig en snel.

 • P. de Klein
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Om na 22 jaar samen te gaan scheiden was een zeer moeilijke periode voor ons maar Rob Hirsch heeft ons enorm daarin geholpen. We kwamen er niet meer uit maar door zijn werkwijze, het proces, gesprekken en professionaliteit van Rob is het gelukt. Hij heeft alles op een rij voor ons gezet waardoor we op goede voet uit elkaar zijn gegaan.

 • G. de Haan
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  We zijn met onze kwesties erg goed en zorgzaam begeleid. Samen zijn we tot een tevreden resultaat gekomen. Er komt meer bij kijken dan we op voorhand gedacht hadden. Bedankt Rob!

 • W. Stijnen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  We zijn uitstekend begeleid door Rob en er kwamen vragen en zaken aan bod waar wij niet bij stil hadden gestaan. Scheiden is lastig, maar met juiste begeleiding is het goed te doen. We hebben nu alles op een correcte manier afgehandeld.

 • B. Brouwer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Snelle service en vriendelijke ondersteuning.

 • X.N. Wissen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Snelle service en vriendelijke ondersteuning.

 • H.D.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Wij konden bij Rob al onze vragen en zorgen terecht. Heel tevreden.

 • R. Rutten
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Snelle duidelijke afhandeling van scheiding.

Terug naar boven