Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Simone Maten

In 2009 heb ik de basisopleiding Mediation gedaan en sinds 2011 ben ik MfN-registermediator (in deze video stelt Simone zichzelf voor). Ook ben ik register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA), zowel voor particulieren als voor ondernemers. Daarnaast sta ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor ik mediation op basis van toevoeging (subsidie) kan doen.

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de informatietechnologie (business to business) wilde ik meer voor mensen betekenen. Zo kwam ik op mediation in scheidingszaken. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan en mijn financiële achtergrond combineer ik graag in mijn rol als mediator.

Mijn onderscheidende factor
Een scheiding op zich is al ingewikkeld genoeg; er komt van alles bij kijken. Emoties, vragen, onzekerheden.

Ik heb me gespecialiseerd in de zakelijke kant (juridisch/financieel/fiscaal) en help mensen graag om inzicht te krijgen in hun situatie en de gevolgen van keuzes.

Bij een scheiding heb je altijd te maken met de (fiscale) wetgeving. Zeker in combinatie met huwelijkse voorwaarden of het hebben van een eigen onderneming kunnen zaken complex zijn. Ik help om de mogelijkheden inzichtelijk te maken zodat mensen bewuste en weloverwogen keuzes kunnen maken.

Jullie willen scheiden, wat nu?
In persoonlijke gesprekken begeleid ik mensen om tot duurzame afspraken te komen die door beiden worden begrepen en gedragen. Hierbij leg ik duidelijk uit wat er allemaal in hun situatie van toepassing is. Op alle vragen komt een antwoord, bijvoorbeeld:

 • Wat komt er kijken bij de verdeling van de gezamenlijke bezittingen en schulden?
 • Wat regelt de wetgeving over partneralimentatie en wat betekent dat voor beide partijen?
 • Hoe zit het concreet met het pensioen?
 • Hoe verdeel je de kosten van de kinderen?
 • Wat staat er precies in de huwelijkse voorwaarden en wat betekent dat voor de nieuwe situatie?

Waar ik mij sterk voor maak
Ik wil mensen graag ontzorgen bij hun scheiding door zaken helder uit te leggen, door te schetsen welke keuzemogelijkheden er zijn en welke consequenties daaraan verbonden zijn. Zodat mensen tot duurzame afspraken komen waar zij echt achterstaan en waar zij een nieuw begin mee willen/kunnen maken.

In het kort iets persoonlijks
Wij hebben Dalmatische honden en lopen geregeld met onze honden in het bos. Ook een rondje hardlopen doe ik graag in het bos, al dan niet met de honden. Sinds kort mogen wij onszelf fokker noemen. Puppies zijn schattig. Je hebt er veel werk aan, maar dat is voor mij de ervaring meer dan waard.

Werkgebied 
Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bilthoven, De Bilt, Houten, IJsselstein, Leusden, Maarssen, Nieuwegein, Soest, Utrecht, Zeist

Simone Maten:

‘Ik help om de mogelijkheden inzichtelijk te maken zodat mensen bewuste en weloverwogen keuzes kunnen maken.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Soesterberg Apollo 147, Soesterberg
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Simone?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Simone

YouTube Screenshot van Simone Maten Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • O. Bogert
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Wij zijn via kennissen bij Simone terecht gekomen. Na een prettig voorgesprek hebben we besloten Simone onze scheiding te laten regelen. Alles werd duidelijk uitgelegd en het contact was prettig. De scheiding was snel geregeld en zelfs na die tijd staat Simone voor ons klaar om vragen te beantwoorden."

 • Soraja
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Begin dit jaar kwam ik in contact met Simone Maten met een verzoek tot hulp bij mijn scheiding.Een moeilijke en pijnlijke periode, waarbij goede hulp ook essentieel is om e.e.a. goed te kunnen verwerken. Mijn scheiding was op papier een simpele, maar bleek toch erg lang te duren door slechte communicatie tussen mij en mijn ex vrouw. Hierin was het dan ook een verademing om van advies voorzien te worden door Simone in dit zeer frustrerende proces. Door haar kundigheid, oplossingsgerichtheid en kalmte heb achteraf een prettig gevoel overgehouden aan iets wat moeilijk als positief uit te leggen valt. Daarvoor ben ik haar dan ook zeer dankbaar."

Terug naar boven