Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Susan van Kessel

Als geregistreerd fiscalist/Register Belastingadviseur en MfN-familiemediator kan ik jullie op alle gebieden begeleiden. Ook als de behoeften verschillend zijn, vind ik daarin een balans en komen we samen tot afspraken waar iedereen zich goed bij voelt. Hierbij ligt mijn focus zeker ook op het belang van de kinderen, als die aanwezig zijn (bekijk hier het introductiefilmpje van Susan).

In het gehele traject vind ik goed luisteren erg belangrijk. Het is mijn doel om duidelijk te krijgen waar de mogelijkheden tot overeenstemming liggen en dat jullie allebei de toekomst met een gerust gevoel tegemoet zien. Ondanks mijn financiële achtergrond vind ik de emotionele ondersteuning bij een echtscheiding net zo belangrijk. Pas als beide aspecten goed zitten, kunnen jullie samen tot goede en duurzame afspraken komen.

Mijn onderscheidende factor
De combinatie van mijn oprechte wens om partijen te helpen en mijn fiscale kennis wordt door veel klanten als mijn kracht gezien. In mijn ogen is het één niet belangrijker dan het ander. Jullie bepalen uiteraard zelf in welke mate deze gebieden aan de orde komen in de gesprekken.

Als fiscalist kan ik jullie goed uitleggen wat de wet zegt over de financiële afwikkeling, welke mogelijkheden er zijn om deze vorm te geven, maar ook wat de gevolgen zijn van de keuzes die jullie maken. Ik houd in de gaten of de belastingwetten invloed hebben op de gemaakte afspraken, zodat jullie bij de belastingaangiften niet voor verrassingen komen te staan.

Bij het hebben van een koopwoning of onderneming heeft mijn financiële achtergrond zeker een toegevoegde waarde.

Ik doe mediations in zowel het Nederlands als het Engels. Daarnaast vind ik het geen probleem om eventueel buiten werktijden (avond of weekend) gesprekken te plannen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Allereerst houd ik een kort en vrijblijvend intakegesprek met jullie beiden. Het is belangrijk dat jullie allebei een klik met mij voelen en uiteraard ook vertrouwen in mij hebben. Ik bespreek het verloop van het traject en geef aan welke informatie ik van jullie bij de eventuele vervolgsessies nodig heb. Daarnaast bespreken we de mediation-overeenkomst, waaronder de vrijwillige deelname en de geheimhouding. Aan het einde van de intake hebben jullie voldoende informatie om te besluiten of jullie de mediation willen ingaan.
Tijdens de mediation inventariseer ik jullie behoeften en zie ik erop toe dat jullie afspraken maken over alle belangrijke onderwerpen. Ik ondersteun bij het vinden van oplossingen die voor jullie beiden goed zijn en waarbij ook de belangen van de kinderen gewaarborgd zijn.

We bespreken als eerste hoe de scheidingsmelding is geweest. Wellicht wil één van beiden nog iets aan de ander vragen of vertellen. Ook bespreken we wanneer en op welke manier de naasten worden ingelicht als dat nog niet is gebeurd. Het is voor toekomstige relaties verstandig om goed na te denken over wat met de nabije omgeving (familie en gezamenlijke vrienden) wordt gedeeld en op welke manier.

Gedurende het traject is uiteraard ruimte voor emoties, zodat jullie beiden je gekend en gehoord voelen. Als de emoties (meer) een plek hebben, komen jullie beter tot afspraken die ook op de lange termijn standhouden. Ik volg jullie tempo en pas me zoveel mogelijk aan jullie wensen aan.

We bespreken, indien van toepassing, het ouderschapsplan. Jullie maken de financiële afspraken en ik doe de alimentatieberekening. Het is mogelijk dat ik in het jaar van de scheiding de aangifte inkomstenbelasting voor jullie opstel.

Alle afspraken leg ik vast in het echtscheidingsconvenant. Na jullie akkoord wordt het echtscheidingsverzoek door een advocaat ingediend bij de rechtbank.

Als de rechter het scheidingsverzoek heeft behandeld, volgt de echtscheidingsbeschikking. Vervolgens kunnen jullie de akte van berusting tekenen en kan de echtscheiding worden ingeschreven in het huwelijksregister van de gemeente waar het huwelijk is voltrokken.
Na het scheidingsproces vindt een evaluatie plaats. Hierbij gaan we na of jullie in de praktijk nog tegen punten aanlopen die besproken moeten worden. Ook in de periode na de scheiding sta ik voor jullie klaar. Mogelijk verandert er iets in jullie situatie, waardoor bijvoorbeeld het ouderschapsplan moet worden herzien. Tot slot verneem ik graag hoe jullie mijn rol in het gehele proces ervaren hebben.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik vind het erg belangrijk om jullie te ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes. Keuzes waar jullie echt achter staan, en niet ingegeven door bijvoorbeeld (enkel) boosheid of een schuldgevoel. Dat doe ik door bijvoorbeeld te helpen bij het herstellen en verbeteren van de communicatie.

Ik hoor vaak terug van cliënten dat zij de persoonlijke aandacht en oprechte hulp zeer waarderen.

In de praktijk maak ik geregeld mee dat partijen de financiële verdeling anders willen regelen dan hoe dat volgens de wet of de huwelijkse voorwaarden verdeeld dient te worden. Het staat jullie vrij om ‘afwijkende afspraken’ te maken. Jullie kunnen erop rekenen dat ik me sterk maak voor oplossingen die passen bij jullie specifieke wensen, waarbij ik de financiële verdeling fiscaal zal optimaliseren.

In het kort iets persoonlijks
Binnen Pricewaterhouse Coopers ben ik opgeleid, waarna ik samen met collega’s als register Belastingadviseur een eigen kantoor heb opgericht. Bij Nassette Tax & Mediation Services combineer ik mijn belastingadvies-werkzaamheden met mediations, vooral op het gebied van scheidingen en nalatenschappen.

Ik ben een echt familiemens. Samen met mijn man en twee zonen (7 en 5 jaar) woon ik in de buurt van Den Haag. Een ‘mannengezin’ dus, wat resulteert in een bovengemiddelde kennis van Star Wars. Verder houd ik van koken en bakken, om vervolgens al het lekkers samen te nuttigen aan een mooi gedekte tafel. Ook houd ik van verhalen in welke vorm dan ook: boek, film, serie, muziek, dans. En als de agenda het toelaat, doe ik aan (salsa)dansen.

Werkgebied
Zuid-Holland: Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam, Oegstgeest, Rijswijk, Rotterdam, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer
Noord-Holland: Amstelveen

Susan van Kessel:

‘Bewuste keuzes, zodat jullie afspraken ook op lange termijn standhouden.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Den Haag Westeinde 3A, 2275 AA Voorburg
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Susan?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Susan

YouTube Screenshot van Susan van Kessel Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Carola
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Door de goede zorgen van Susan van Kessel is dit voor mij heel rustig verlopen zonder stress. Susan was er ten alle tijden voor mij als ik vragen had met betrekking tot het convenant en ouderschapsplan. De bijeenkomst die we hadden was voor mij ook erg prettig verlopen omdat je makkelijke taal gebruikt en een luisterend oor had. Ik zou jou aan iedereen willen aanbevelen. En dit heb ik al gedaan ook! Je bent een topper!

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik wil je hartelijk bedanken voor de fijne en goede service en hulp bij onze scheiding. Als ik ooit iemand tegenkom die een mediator nodig heeft, zal ik je zeer aanbevelen. Nogmaals bedankt!

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Bedankt voor de bemiddeling, we zullen je aan iedereen aanbevelen om je er altijd voor ons was als we je nodig hadden.

 • Ivo H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Tijdens de afspraak merkten we al snel dat Susan erg met ons meedacht en daarnaast ook goede adviezen had dmv haar fiscale achtergrond. Susan kwam haar afspraken netjes na en was zelfs na werktijd voor ons bereikbaar. Ik zou haar zeker aanraden bij andere mensen die hulp nodig hebben mbt een echtscheidingsconvenant!

 • Riëtte Bloem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Als collega heb ik Susan van Kessel ervaren als een zeer professioneel financieel mediator. Met veel overtuiging en kennis van (financiële) zaken helpt zij cliënten om hun weg tot gezamenlijke afspraken te vinden. Hierbij geeft ze cliënten de ruimte vanuit haar inlevingsvermogen en behoudt zij wel de regie vanuit haar deskundigheid als mediator. Zij maakt dat mensen zich op hun gemak voelen. Daarnaast is zij een prettige persoon om mee samen te werken.

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Susan was zeer prettig om alles mee te regelen. Ze maakte het voor alle partijen gemakkellijk en alles is mogelijk, bijvoorbeeld het voeren van gesprekken via Skype. Gewoon super!

 • H. Peters
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik ben heel tevreden over de hulp van Susan: ze kan goed luisteren en nuttige, inhoudelijke oplossingen aandragen. Ze is onpartijdig en geduldig, en kan doortastend reageren als dat nodig is. Haar adviezen hebben de afwikkeling van de scheiding een stuk makkelijker gemaakt.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  I would like to thank you for your time and support during our divorce process. We understand it is a very delicate moment and working in this environment can be sometimes very challenging! It has been a pleasure to work with you and we would like to wish you a safe future during this virus moments!

Terug naar boven