fbpx
Ga naar content

Over Susan van Kessel

Als MfN-familiemediator begeleid ik jullie graag. Ook als de behoeften verschillend zijn, vind ik daarin een balans en komen we samen tot afspraken waar iedereen zich goed bij voelt. Hierbij ligt mijn focus zeker ook op het belang van de kinderen, als die aanwezig zijn (bekijk hier het introductiefilmpje van Susan).

In het gehele traject vind ik goed luisteren erg belangrijk. Het is mijn doel om duidelijk te krijgen waar de mogelijkheden tot overeenstemming liggen en dat jullie allebei de toekomst met een gerust gevoel tegemoet zien. Zoals ook te zien is in mijn video, heb ik 15 jaar als belastingadviseur gewerkt. Vanaf 2023 ben ik daarmee gestopt om mij volledig te kunnen focussen op mediation. Ondanks mijn financiële achtergrond vind ik de emotionele ondersteuning bij een echtscheiding net zo belangrijk. Pas als beide aspecten goed zitten, kunnen jullie samen tot goede en duurzame afspraken komen.

Mijn onderscheidende factor
De combinatie van mijn oprechte wens om partijen te helpen en mijn fiscale kennis wordt door veel klanten als mijn kracht gezien. In mijn ogen is het één niet belangrijker dan het ander. Jullie bepalen uiteraard zelf in welke mate deze gebieden aan de orde komen in de gesprekken.

Als fiscalist heb ik veel ervaring opgedaan met belastingzaken. Hierdoor kan ik jullie goed uitleggen wat de wet zegt over de financiële afwikkeling, welke mogelijkheden er zijn om deze vorm te geven, maar ook wat de gevolgen zijn van de keuzes die jullie maken. Ik houd in de gaten of de wetten invloed hebben op de gemaakte afspraken.

Bij het hebben van een koopwoning of onderneming heeft mijn financiële achtergrond zeker een toegevoegde waarde.

Ik doe mediations in zowel het Nederlands als het Engels. 

Jullie willen scheiden, wat nu?
Allereerst houd ik een kort en vrijblijvend intakegesprek met jullie beiden. Het is belangrijk dat jullie allebei een klik met mij voelen en uiteraard ook vertrouwen in mij hebben. Ik bespreek het verloop van het traject en geef aan welke informatie ik van jullie bij de eventuele vervolgsessies nodig heb. Daarnaast bespreken we de mediation-overeenkomst, waaronder de vrijwillige deelname en de geheimhouding. Aan het einde van de intake hebben jullie voldoende informatie om te besluiten of jullie de mediation willen ingaan.
Tijdens de mediation inventariseer ik jullie behoeften en zie ik erop toe dat jullie afspraken maken over alle belangrijke onderwerpen. Ik ondersteun bij het vinden van oplossingen die voor jullie beiden goed zijn en waarbij ook de belangen van de kinderen gewaarborgd zijn.

We bespreken als eerste hoe de scheidingsmelding is geweest. Wellicht wil één van beiden nog iets aan de ander vragen of vertellen. Ook bespreken we wanneer en op welke manier de naasten worden ingelicht als dat nog niet is gebeurd. Het is voor toekomstige relaties verstandig om goed na te denken over wat met de nabije omgeving (familie en gezamenlijke vrienden) wordt gedeeld en op welke manier.

Gedurende het traject is uiteraard ruimte voor emoties, zodat jullie beiden je gekend en gehoord voelen. Als de emoties (meer) een plek hebben, komen jullie beter tot afspraken die ook op de lange termijn standhouden. Ik volg jullie tempo en pas me zoveel mogelijk aan jullie wensen aan.

We bespreken, indien van toepassing, het ouderschapsplan. Jullie maken de financiële afspraken en ik doe de alimentatieberekening. Alle afspraken leg ik vast in het echtscheidingsconvenant. Na jullie akkoord wordt het echtscheidingsverzoek door een advocaat ingediend bij de rechtbank.

Als de rechter het scheidingsverzoek heeft behandeld, volgt de echtscheidingsbeschikking. Vervolgens kunnen jullie de akte van berusting tekenen en kan de echtscheiding worden ingeschreven in het huwelijksregister van de gemeente waar het huwelijk is voltrokken.
Na het scheidingsproces vindt een evaluatie plaats. Hierbij gaan we na of jullie in de praktijk nog tegen punten aanlopen die besproken moeten worden. Ook in de periode na de scheiding sta ik voor jullie klaar. Mogelijk verandert er iets in jullie situatie, waardoor bijvoorbeeld het ouderschapsplan moet worden herzien. Tot slot verneem ik graag hoe jullie mijn rol in het gehele proces ervaren hebben.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik vind het erg belangrijk om jullie te ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes. Keuzes waar jullie echt achter staan, en niet ingegeven door bijvoorbeeld (enkel) boosheid of een schuldgevoel. Dat doe ik door bijvoorbeeld te helpen bij het herstellen en verbeteren van de communicatie.

Ik hoor vaak terug van cliënten dat zij de persoonlijke aandacht en oprechte hulp zeer waarderen.

In de praktijk maak ik geregeld mee dat partijen de financiële verdeling anders willen regelen dan hoe dat volgens de wet of de huwelijkse voorwaarden verdeeld dient te worden. Het staat jullie vrij om ‘afwijkende afspraken’ te maken. Jullie kunnen erop rekenen dat ik me sterk maak voor oplossingen die passen bij jullie specifieke wensen, waarbij ik de financiële verdeling fiscaal zal optimaliseren.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben een echt familiemens. Samen met mijn man en drie zonen (10, 8 en 2 jaar) woon ik in de buurt van Den Haag. Een ‘mannengezin’ dus, wat resulteert in een bovengemiddelde kennis van Star Wars. Verder houd ik van koken en bakken, om vervolgens al het lekkers samen te nuttigen aan een mooi gedekte tafel. Ook houd ik van verhalen in welke vorm dan ook: boek, film, serie, muziek, dans. En als de agenda het toelaat, doe ik aan (salsa)dansen.

Werkgebied
Zuid-Holland: Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam, Oegstgeest, Rijswijk, Rotterdam, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer
Noord-Holland: Amstelveen

Susan van Kessel:

‘Bewuste keuzes, zodat jullie afspraken ook op lange termijn standhouden.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Den Haag Laan van Nieuw Oost-Indië 131C, 2593 BM Den Haag
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Susan

YouTube Screenshot van Susan van Kessel Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Susan?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven