fbpx
Ga naar content

Over Vincent Wijmans

Ik ben in 1996 afgestudeerd als bedrijfsjurist aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast juridische thema’s hebben het gedrag en de psyche van de mens mij altijd aangesproken. In diverse managementfuncties heb ik geleerd dat het draagvlak van een gekozen oplossing uiteindelijk het verschil maakt. Daarom ben ik mij na verschillende opleidingen op het gebied van coaching en psychologie verder gaan verdiepen in de ‘wereld van mediation’. Als mediator en echtscheidingsadviseur heb ik me gespecialiseerd in Familierecht (leer Vincent nog beter kennen middels zijn voorstelvideo).

Graag faciliteer ik jullie in het gehele echtscheidingsproces. Partijen (en kinderen) kunnen helpen en houvast bieden in een moeilijke periode geeft mij veel voldoening.

Mijn onderscheidende factor
Bij een scheiding komen veel emoties en gevoeligheden kijken en het is belangrijk dat deze geuit kunnen worden. In een open en veilige sfeer is ruimte voor wat eenieder kwijt wil en belangrijk vindt.

Ik help om samen tot acceptabele oplossingen te komen zonder dat de onderlinge relatie daarbij (verder) beschadigt.

Het is erg belangrijk dat alle betrokkenen zo min mogelijk emotionele schade oplopen. Hoe beter de omgang tussen de ouders is, hoe meer vertrouwen en rust er ook bij de kinderen zal zijn. Communiceren ‘in goed onderling overleg’ en ‘met respect voor elkaar’ zijn belangrijke uitgangspunten voor de gesprekken.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Middels een gestructureerd proces werk ik toe naar een helder convenant en (als er kinderen bij betrokken zijn) ouderschapsplan die voor beide partijen acceptabel en uitvoerbaar zijn.

Stap voor stap nemen we alle onderwerpen door, bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van het vermogen/de bezittingen en het pensioen. Daarbij vertrouw ik op mijn gespreksvaardigheden, inlevingsvermogen en parate kennis. Jullie dragen zelf de oplossingen aan en ik leid de gesprekken in goede banen. Graag geef ik inzicht in de mogelijkheden en de afwegingen die daarbij een rol spelen. Jullie kunnen volledig steunen op mijn juridische, financiële en fiscale kennis.

Waar ik mij sterk voor maak
Oprechte persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat iedereen zich gehoord en begrepen voelt en dat alle belangen worden geborgd. Daarnaast maak ik me sterk voor heldere afspraken en praktische oplossingen die passen bij jullie specifieke situatie. Oplossingen moeten ook goed zijn voor de langere termijn, we richten onze blik (ook) op de toekomst.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben jeugdvoorzitter van voetbalclub ‘Kozakken Boys’ en sta, als het kan, elke zaterdag langs de lijn bij mijn voetballende zoon. Voor mijn eigen ontspanning ga ik graag wandelen of maak ik een ritje op de racefiets. Ik heb verschillende keren meegedaan met de Roparun en de Alpe d’HuZes. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een betere en vooral gezondere samenleving.

Werkgebied
Noord-Brabant: Breda, Oosterhout, Waalwijk, Land van Heuden, Altena, Geertruidenberg, Raamsdonkveer, Werkendam
Zuid-Holland: Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht, Gorinchem, Lansingerland, Rhoon, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht

Vincent Wijmans:

‘Oplossingen moeten ook goed zijn voor de langere termijn.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Werkendam Pompstraat 1, 4251 EK Werkendam
 • Kantoor Berkel en Rodenrijs Ranonkelweg 12, 2651 MX Berkel en Rodenrijs
 • Via videocall

Maak kennis met Vincent

Bekijk video

Heeft u interesse in mediation met Vincent?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven