Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Ylonka de Boer

Een echtscheiding is vaak een emotionele ervaring en kan snel tot een vechtscheiding uitlopen. Maar zelfs als je denkt dat je nooit meer met elkaar door één deur zal gaan, kan een goed gesprek het verschil maken. Ik ga samen met jullie op zoek naar de juiste ingangen om ook na de scheiding met een goed gevoel op de mediation terug te kijken, zeker als er kinderen bij betrokken zijn (in deze video stelt Ylonka haarzelf voor).

Met mediation heb ik een logische stap gezet om mijn interim consultancy-werkzaamheden en mijn opleiding eclectische psychotherapie (hypnotherapie, NLP, RET, regressie- en reïncarnatietherapie) samen te laten smelten. Ik heb zowel de basisopleiding als de specialisatie voor familiemediator gedaan bij de MfN-geaccrediteerde Academie voor Mediation-opleidingen. Ook heb ik een arbeidsspecialisatie gedaan. Verder begeleid ik families of bekenden die onderling met elkaar in een conflict terecht zijn gekomen.

Ik ben een enthousiaste, betrouwbare mediator met een open en eerlijk karakter. Cliënten omschrijven me als ‘direct en rechtdoorzee.’ Goed luisteren, de juiste vragen stellen en snel de rode draad eruit pakken, kenmerkt mijn werkwijze.

Mijn onderscheidende factor
‘Waarom doet iemand wat die doet en waarom zegt iemand wat die zegt’ is een vraagstuk die me altijd al heeft geboeid. Sinds 2007 ben ik eclectisch psychotherapeut. Dit heeft me in mijn carrière als interim consultant en privé veel inzicht gegeven in hoe het menselijk brein werkt. Het mooiste van deze kennis is het uitrafelen van het geheel en het komen tot de essentie. Als we de rode draad te pakken hebben, komt er ruimte voor nieuwe inzichten. Deze jarenlange passie zet ik graag in bij mediations, het begeleiden van twee partijen die er met elkaar uit willen komen. Elke mediation is een puzzel op zich en ik ben er om de puzzels te helpen oplossen.

Om de mediation voor jullie als toekomstige ex-partners zo vredig mogelijk te laten verlopen, neem ik jullie behoeften en wensen zeer serieus.

We gaan op zoek naar een nieuwe omgangsvorm die voor jullie beiden werkt. Het streven is dat jullie je allebei gehoord en gezien voelen, waarbij ik overzicht breng en de nodige rust creëer. Als jullie kinderen hebben, gaan we na hoe jullie je ouderrol kunnen invullen zodat zij hun veilige thuisgevoel behouden. Want wellicht worden jullie op een dag ook opa en oma.

Als jullie er nog niet helemaal zeker van zijn dat een scheiding de enige oplossing is, help ik inzicht te geven in wat er nog wel tussen jullie is. Blijkt een scheiding de enige juiste oplossing, dan neem ik jullie aan de hand mee om hier samen zo goed mogelijk uit te komen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar, inventariseren we wat er speelt en bespreken we jullie wensen. Verder leg ik alle stappen uit om het zo overzichtelijk mogelijk voor jullie te maken.

Daarna bespreken we stap voor stap wat er voor jullie beiden van belang is. Enkele thema’s zijn: Hoe hebben jullie de beslissing om te scheiden ervaren? Hoe zijn de kinderen hierbij betrokken? Wat moet er juridisch en fiscaal geregeld worden? Welke afspraken willen jullie maken over de woning, de verdeling van bezittingen, pensioen, eventuele schulden?

Ik stel een convenant en/of ouderschapsplan op en bereken jullie draagkracht voor de kinder- en/of partneralimentatie. Als de mediation is afgerond, verzorg ik ook de aanvraag van de echtscheiding bij de advocaat, die vervolgens zorgt voor de indiening bij de rechtbank en de inschrijving bij de gemeente.

Waar ik mij sterk voor maak
‘Het verleden kunnen we niet herschrijven en de toekomst kunnen we niet voorspellen’
Het enige waar we echt wat mee kunnen, is het hier en nu. En daar sta ik voor als mediator.

In het kort iets persoonlijks
Ik heb met mediation mezelf een fulltime hobby gegeven. Naast mijn werk als mediator houd ik van puzzelen, koken, tv kijken, reizen, aquarobics, meditatie en de zon. Ik heb al jaren een latrelatie met een liefde van vroeger uit de jaren ‘80. Want soms is het zo in het leven, dat oude liefde toch niet roest.

Werkgebied
Noord-Holland: Hoorn, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amsterdam, Hilversum, Amstelveen

Ylonka de Boer:

Als we de rode draad te pakken hebben, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Amsterdam Henegouwenstraat 94, 1066 DH Amsterdam
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Ylonka?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Ylonka

Youtube screenshot van Ylonka de Boer Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Manier van aanpak sprak me heel erg aan, zeker het verhaal dat de ex-partner pet af moest en de ouderpet op moet. Betrokkenheid, eerlijkheid en openheid, niet er omheen draaien maar de koe bij de horens pakken.

 • Rob Buyvoets
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ylonka is een erg prettig persoon en heeft het hele traject erg goed geleid. De scheiding is hierdoor op een prima manier gegaan.

 • Jan ter Ellen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Snel, efficiënt, aangesloten bij een erkende vakgroep, makkelijk in contact, helder, perfect geregeld.

 • Fransje van H.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Goed gevoel bij het intakegesprek en het vervolg. Vertrouwen, zorgvuldig en behulpzaam.

 • Petra van Huizen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Met name de aandacht voor de kinderen, empathie, goede gesprekken, geduldig, begripvol.

 • Renée
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De locatie was fijn, in de buurt voor beide partijen. Het eerste telefonische gesprek verliep prettig. Heel open. Fijn om jezelf te kunnen uiten zonder dat er een oordeel wordt geveld. Tijdens de mediation heb ik mijn gevoelens vrij kunnen uiten en kwam er naar mijn mening een gesprek tot stand tussen beide partijen. Voor de mediation leek dit onmogelijk. Af en toe zou het fijner zijn geweest als de mediator het gesprek meer stuurde en meer mediation-tools in zou brengen. Verder is mijn doel in ieder geval bereikt en kijk ik uit naar de band die waarschijnlijk weer gaat opbloeien tussen beide partijen.

 • Anton Sonneberg
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Geen idee waar we aan moesten denken bij een scheiding, invoelend vermogen, warm persoon, veel kennis.

 • J. Oude Vrielink
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Dat er direct gereageerd werd, snel reageren en duidelijke informatie en ook erg vriendelijk. Ik had vooraf geen flauw idee wat ons te wachten stond en daarbij had ik ook spoed vanwege mijn nieuwe woning. Ruim op tijd was alles klaar. Bedankt Ylonka!

 • Katya Loohuis
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Empathie en geduld voor vertaling buitenlandse partner, dik tevreden!

 • Tess van W.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Telefonische kennismaking was zeer prettig (persoonlijk, menselijk, humor). Beschikbaarheid op korte termijn maar vooral buiten “reguliere” tijden (avonduren en weekenden waren geen probleem). Ylonka hield luchtigheid in de gesprekken en zorgde (mede) daarmee voor een veilige omgeving. Ondanks dat we niet tot concrete afspraken zijn gekomen, vonden wij het een prettig proces dat goed begeleid werd door Ylonka. Voor ons gevoel is de lucht meer geklaard en heeft het geleid tot beter inzicht in wederzijdse standpunten.

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Leren accepteren onze confrontaties. Luisterend oor, harde woorden die je wakker schudden. Zware bevalling maar tevreden.

 • M. van Essink
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De mogelijkheid om binnen een week de scheiding te regelen. Beschikbaarheid en snelheid. Niet bepalend voor de uitkomst, wel bepalend voor de snelheid waarmee het ging. Prima. Snel, duidelijk, behulpzaam.

 • K. Bouman
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik koos voor Ylonka omdat ze via ook mail en whatsapp bereikbaar was en ze kwam heel lief en vriendelijk over. Het was fijn dat ze vanaf het begin open was. Nooit geweten wat mediation was, maar ik kijk er tevreden op terug. Het was een lastig proces, maar het was wel fijn dat de mediator de tijd nam voor uitleg en het regelen van zaken, maar er ook was met de gesprekken tussen mij en mijn ex die niet lekker verliepen. Even ons wakker schudden dat wij hoe dan ook de ouders blijven van onze prachtige kinderen. In de toekomst als ik ooit nog een mediator nodig heb, zou ik alleen Ylonka willen.

 • B. Blauw
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Na telefonisch contact met meerdere mediators had ik met Ylonka de beste klik. Het duurde langer dan ik had gehoopt en verwacht, maar dat lag niet aan de mediator zelf. Voor de rest was alle info, begeleiding en de gesprekken goed.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik wilde op een goede manier en met een goede verstandhouding uit elkaar, zodat contact in de toekomst nog mogelijk is. Duidelijk benoemen van oorzaken, duidelijke vragen stellen en doorvragen indien nodig. Het optreden van Ylonka was goed en daadkrachtig. Mediation vindt plaats in een veilige en besloten omgeving. Er wordt ingezet op een goede verstandhouding na beëindiging van de relatie. Ylonka noemde man en paard, duidelijk en onomwonden: heeft ook afstand tot de partijen en overziet de hele kwestie zonder “gehinderd” te worden door emoties en dergelijke zaken.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goede klik bij eerste telefoongesprek. Doortastend in uitleg tekortkomingen van beide partijen. Goede keuze om mediaton te gebruiken. Ylonka is een topper.

 • Marja B.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Omdat we allebei een goed gevoel erbij hadden. Direct een open gesprek. Fijne samenwerking en door goede info ging het zeer vlot. Ylonka is een zorgvuldige mediator met respect voor de situatie en is medelevend maar ook zakelijk daadkrachtig wanneer het nodig is.

 • Marion van de Luijt
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goed gevoel overgehouden aan het eerste telefoongesprek. Tevreden over de manier van werken. Duidelijke communicatie en uitkomst. De banden zijn hersteld tussen vader en moeder en partners van de ouders.

 • Cassie T.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Vond dit meer passend dan een advocaat om onze communicatie verstoring te herstellen. Medelevend, deskundig, daadkrachtig. Ik ben zeker tevreden, dank je wel!

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Vertrouwen en een klik. Prima en professioneel en betrouwbaar en een duidelijke uitleg.

Terug naar boven