fbpx
Ga naar content

Over Ylonka de Boer

Een echtscheiding is vaak een emotionele ervaring en kan snel tot een vechtscheiding uitlopen. Maar zelfs als je denkt dat je nooit meer met elkaar door één deur zal gaan, kan een goed gesprek het verschil maken. Ik ga samen met jullie op zoek naar de juiste ingangen om ook na de scheiding met een goed gevoel op de mediation terug te kijken, zeker als er kinderen bij betrokken zijn (in deze video stelt Ylonka haarzelf voor).

Met mediation heb ik een logische stap gezet om mijn interim consultancy-werkzaamheden en mijn opleiding eclectische psychotherapie (hypnotherapie, NLP, RET, regressie- en reïncarnatietherapie) samen te laten smelten. Ik heb zowel de basisopleiding als de specialisatie voor familiemediator gedaan bij de MfN-geaccrediteerde Academie voor Mediation-opleidingen. Ook heb ik een arbeidsspecialisatie gedaan. Verder begeleid ik families of bekenden die onderling met elkaar in een conflict terecht zijn gekomen.

Ik ben een enthousiaste, betrouwbare mediator met een open en eerlijk karakter. Cliënten omschrijven me als ‘direct en rechtdoorzee.’ Goed luisteren, de juiste vragen stellen en snel de rode draad eruit pakken, kenmerkt mijn werkwijze.

Mijn onderscheidende factor
‘Waarom doet iemand wat die doet en waarom zegt iemand wat die zegt’ is een vraagstuk die me altijd al heeft geboeid. Sinds 2007 ben ik eclectisch psychotherapeut. Dit heeft me in mijn carrière als interim consultant en privé veel inzicht gegeven in hoe het menselijk brein werkt. Het mooiste van deze kennis is het uitrafelen van het geheel en het komen tot de essentie. Als we de rode draad te pakken hebben, komt er ruimte voor nieuwe inzichten. Deze jarenlange passie zet ik graag in bij mediations, het begeleiden van twee partijen die er met elkaar uit willen komen. Elke mediation is een puzzel op zich en ik ben er om de puzzels te helpen oplossen.

Om de mediation voor jullie als toekomstige ex-partners zo vredig mogelijk te laten verlopen, neem ik jullie behoeften en wensen zeer serieus.

We gaan op zoek naar een nieuwe omgangsvorm die voor jullie beiden werkt. Het streven is dat jullie je allebei gehoord en gezien voelen, waarbij ik overzicht breng en de nodige rust creëer. Als jullie kinderen hebben, gaan we na hoe jullie je ouderrol kunnen invullen zodat zij hun veilige thuisgevoel behouden. Want wellicht worden jullie op een dag ook opa en oma.

Als jullie er nog niet helemaal zeker van zijn dat een scheiding de enige oplossing is, help ik inzicht te geven in wat er nog wel tussen jullie is. Blijkt een scheiding de enige juiste oplossing, dan neem ik jullie aan de hand mee om hier samen zo goed mogelijk uit te komen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar, inventariseren we wat er speelt en bespreken we jullie wensen. Verder leg ik alle stappen uit om het zo overzichtelijk mogelijk voor jullie te maken.

Daarna bespreken we stap voor stap wat er voor jullie beiden van belang is. Enkele thema’s zijn: Hoe hebben jullie de beslissing om te scheiden ervaren? Hoe zijn de kinderen hierbij betrokken? Wat moet er juridisch en fiscaal geregeld worden? Welke afspraken willen jullie maken over de woning, de verdeling van bezittingen, pensioen, eventuele schulden?

Ik stel een convenant en/of ouderschapsplan op en bereken jullie draagkracht voor de kinder- en/of partneralimentatie. Als de mediation is afgerond, verzorg ik ook de aanvraag van de echtscheiding bij de advocaat, die vervolgens zorgt voor de indiening bij de rechtbank en de inschrijving bij de gemeente.

Waar ik mij sterk voor maak
‘Het verleden kunnen we niet herschrijven en de toekomst kunnen we niet voorspellen’
Het enige waar we echt wat mee kunnen, is het hier en nu. En daar sta ik voor als mediator.

In het kort iets persoonlijks
Ik heb met mediation mezelf een fulltime hobby gegeven. Naast mijn werk als mediator houd ik van puzzelen, koken, tv kijken, reizen, aquarobics, meditatie en de zon. Ik heb al jaren een latrelatie met een liefde van vroeger uit de jaren ‘80. Want soms is het zo in het leven, dat oude liefde toch niet roest.

Werkgebied
Noord-Holland: Hoorn, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amsterdam, Hilversum, Amstelveen

Ylonka de Boer:

Als we de rode draad te pakken hebben, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Amsterdam Henegouwenstraat 94, 1066 DH Amsterdam
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Ylonka

Youtube screenshot van Ylonka de Boer Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Ylonka?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven