fbpx
Ga naar content

Advocatuur

Persoonlijke juridische ondersteuning

Word gebeld door een advocaat

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de aspecten van de scheiding.

 • Geschikt voor complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Ben goed te woord gestaan door de Judex professionals. Zij konden me meteen koppelen aan een advocaat in Rotterdam. - Moussa (35)

Scheiden via advocaat

Wanneer moet er een advocaat ingeschakeld worden?
Sommige ex-partners zijn niet meer in staat om samen te zoeken naar oplossingen. In dergelijke situaties is het vaak onvermijdelijk dat beide partners een advocaat inschakelen. Het gesprek verloopt dan verder via de advocaten. Een advocaat heeft als primaire doel het persoonlijk belang van de cliënt te behartigen. In het geval van een echtscheiding, zal de advocaat u informeren over uw rechten en plichten, en bemiddelen met (de advocaat van) uw ex-partner om voor u het maximale resultaat te bereiken.

In bepaalde scenario’s is het noodzakelijk om een advocaat in de arm te nemen. Dit is dus bijvoorbeeld wanneer u en uw ex-partner er niet samen uit gaan komen, maar kan zich ook voordoen wanneer de situatie nou eenmaal té complex is om zelf de beste oplossingen te formuleren. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat u en uw ex-partner al een heel eind zijn gekomen, maar op één of enkele onderwerpen geen overeenstemming kunnen vinden, denk aan afspraken omtrent kostbare bezittingen of eventueel de opvoeding van de kinderen. In die gevallen is scheiden via een advocaat de enige mogelijkheid.

Bij de meeste echtscheidingen lukt het beide advocaten om een regeling te treffen die wordt vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Echter heeft scheiden via een advocaat ook een keerzijde. De advocaat van uw ex-partner zal, net als uw advocaat, alles op alles zetten om het beste voor uw ex-partner voor elkaar te krijgen. Hierdoor kan het echtscheidingsproces erg lang duren. Soms neemt het scheidingsproces zelfs meerdere jaren in beslag. Bovendien bestaat ook dan nog steeds de kans dat u er – ondanks de hulp van de advocaten – niet uitkomt. In dat geval komt het tot een gerechtelijk proces. Uw lot ligt dan in handen van de rechter, en wordt er voor u bepaald wie op elk vraagstuk ‘gelijk’ krijgt en welke afspraken daar dus uit voortvloeien.

Heeft u de intentie om samen afspraken te maken over de scheiding?
Dan is mediation een passend alternatief.

Vrijblijvend gesprek met een advocaat?

Vraag vrijblijvend aan

De kosten

Voor iedere scheiding moet een advocaat worden ingeschakeld: de advocaat is namelijk de vereiste die het verzoek tot echtscheiding kan indienen bij de rechtbank. De kosten van een scheiding kunnen echter flink worden gedrukt wanneer er geprobeerd wordt om alleen een advocaat voor de juridische verplichtingen in te schakelen. We lichten het kostenplaatje hieronder voor u toe.

Wanneer u voor uw scheiding een advocaat in de arm neemt, worden er afspraken gemaakt welke vervolgens op papier worden gezet om de scheiding te voltooien. Dit proces van het maken en vastleggen van afspraken is een vereiste voor elke scheiding, echter rekent een advocaat een hoger uurtarief om u te begeleiden dan een mediator doet. Daarnaast moet u ieder een eigen advocaat in de arm nemen, waardoor de kosten voor juridische hulp in feite verdubbeld worden. Naast het feit dat de kosten voor deze hulp hoger liggen, neemt het scheidingsproces doorgaans ook meer tijd in beslag. De juridische hulp van een advocaat is altijd maatwerk, dus er kan vooraf slechts een ruwe schatting worden gegeven van het verwachte aantal uren. In vergelijking met online scheiden en echtscheidingsmediation, is scheiden via een advocaat verreweg de duurste manier.

U leest hier meer over de financiële gevolgen van een scheiding.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Reviews

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op deze pagina

Scheiden via advocaat

In sommige situaties is het onvermijdelijk om een advocaat in de arm te nemen. Wij lichten toe wanneer dit de beste methode is en hoe het proces er dan uit zal zien.

Meer informatie

De kosten

Scheiden via een advocaat is altijd maatwerk en kan daarom hoog in de kosten oplopen. Wij leggen uit welke kosten u hier kunt verwachten.

Meer informatie

Contact

Wij zijn aangesloten bij een landelijk netwerk van echtscheidingsadvocaten en kunnen u hier goed koppelen. Kom direct in contact!

Meer informatie
Terug naar boven