fbpx
Ga naar content

Mediation

Deskundige hulp om in goed overleg te scheiden

Vind uw expert

Op deze pagina

Zoek expert

Judex heeft een selectie gemaakt van de beste gecertificeerde mediators door heel Nederland. Vind een expert bij u in de buurt.

Meer informatie

Vrijblijvend advies

Elke scheiding is weer anders. Daarom bieden wij verschillende scheidingsvormen aan. Maak een vrijblijvende belafspraak om te zien wat past bij uw situatie.

Meer informatie

Wat is mediation?

Kunt u samen onder begeleiding tot afspraken komen? Dan kunt met behulp van een mediator zelf de scheiding regelen.

Meer informatie
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Dankzij de mediator hebben we alle stappen van het proces rustig doorlopen en geen zaken over het hoofd gezien. - Mirjam (51) Soest

Onze experts

Mediation is mogelijk op basis van uurtarief. Dit kost €180,- per uur. Neem hierover contact op met onze scheidingsspecialisten.

Heeft u een vraag over mediation? Bel direct met onze scheidingsspecialisten.

Bel 085-2250274

Wat is mediation?

Mediation, ook wel bemiddeling, is een fijne en goedkope manier om zonder tussenkomst van de rechtbank te kunnen scheiden. Bij mediation komen u en uw ex-partner samen tot afspraken over bijvoorbeeld het koophuis, pensioenverdeling, en de kinderen, onder begeleiding van een gecertificeerde echtscheidingsmediator. De mediator is de onafhankelijke professional, die u begeleidt bij het vinden van de juiste oplossingen en afspraken. Hij of zij kiest dus geen partij en heeft een neutrale rol tijdens de sessies. Zo zorgt de mediator er allereerst voor dat u beide de ruimte krijgt om uw verhaal te doen. Daarnaast helpt de mediator om duurzame afspraken te maken, waarbij het niet gaat om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om het vinden van een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Het is daarom belangrijk, en zelfs een voorwaarde, dat u bereid bent om samen tot de beste oplossing te komen: op die manier gaan u en uw ex-partner met een goede verstandhouding uit elkaar. Daarom heeft mediation doorgaans de voorkeur boven andere mogelijkheden.

Hoe verloopt mediation?
De duur van een mediationtraject is voor een groot deel afhankelijk van het gewenste tempo van u en uw (ex)partner. Het proces gaat van start met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. In het eerste gesprek zal de mediator van beide partijen onafhankelijk het verhaal aanhoren, dit kan plenair maar ook afzonderlijk wanneer u en uw ex-partner daar de voorkeur aan geven. De mediator luistert naar de behoeftes van beide partijen. Gedurende de mediationsessies, zal de mediator aan de hand van verschillende vragen erachter komen welke vraagstukken er aan de problemen ten grondslag liggen, om zo ook actief mee te denken over passende oplossingen. Wanneer de vraagstukken duidelijk zijn bij de mediator, zullen in de laatste sessie(s) afspraken worden gemaakt die voor beide partijen acceptabel zijn.

Wanneer u en uw ex-partner tot overeenstemming zijn gekomen, worden de gemaakte afspraken door de mediator vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. De mediator zal ook zorg dragen voor de juridische afhandeling bij de rechtbank en de gemeente.

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Reviews

Terug naar boven