fbpx
Ga naar content

Scheiden & Wonen

Laat nu een financieel expert meekijken om zo de beste afspraken te maken op het gebied van wonen.

Bekijk onze pakketten

Scheiden met een koophuis

Met Judex heeft u alle expertise in huis om zowel de juridische afwikkeling van de scheiding als de financiële zaken rondom de woning goed te regelen.

Meer informatie

Wat kunt u verwachten?

Online begeleiding door een scheidingsspecialist met financiële achtergrond die samenwerkt met een financieel adviseur.

Meer informatie

Onze pakketten

Elke scheiding is maatwerk. Kies daarom het pakket dat het beste aansluit bij uw situatie, wensen en behoeftes.

Onze pakketten

Onze pakketten

Scheiden & Wonen Basis

Scheidingsspecialist gespecialiseerd op wonen en financiën behandelt uw dossier in samenwerking met een financieel expert excl. ouderschapsplan.

 • Haalbaarheidscheck op uw woonwensen
 • Vrijblijvende intake met erkend financieel adviseur
 • Opstellen en juridische controle van het convenant
 • Partneralimentatie berekening
 • Videogesprek met scheidingsspecialist ter controle van het scheidingsdossier
 • Bekrachtigen convenant bij de rechtbank door advocaat en griffiekosten
 • Inschrijving scheiding bij de gemeente
 • Exclusief kosten hypotheekadvies traject
Scheiden & Wonen Plus

Scheidingsspecialist gespecialiseerd op wonen, financiën en kinderen behandelt uw dossier in samenwerking met een financieel expert incl. ouderschapsplan.

 • Haalbaarheidscheck op uw woonwensen
 • Vrijblijvende intake met erkend financieel adviseur
 • Opstellen en juridische controle van het convenant
 • Partneralimentatie berekening
 • Videogesprek met scheidingsspecialist ter controle van het scheidingsdossier
 • Bekrachtigen convenant bij de rechtbank door advocaat en griffiekosten
 • Inschrijving scheiding bij de gemeente
 • Exclusief kosten hypotheekadvies traject
 • Ouderschapsplan
 • Kinderalimentatie berekening
Scheiden & Wonen Top

Volledige begeleiding. Scheidingsspecialist gespecialiseerd op wonen, financiën en kinderen behandelt uw dossier in samenwerking met een financieel expert.

 • Haalbaarheidscheck op uw woonwensen
 • Vrijblijvende intake met erkend financieel adviseur
 • Opstellen en juridische controle van het convenant
 • Partneralimentatie berekening
 • Videogesprek met scheidingsspecialist ter controle van het scheidingsdossier
 • Bekrachtigen convenant bij de rechtbank door advocaat en griffiekosten
 • Inschrijving scheiding bij de gemeente
 • Exclusief kosten hypotheekadvies traject
 • Ouderschapsplan
 • Kinderalimentatie berekening
 • Extra videogesprek met scheidingsspecialist
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

"Mijn partner kon met de kinderen in het huis blijven wonen. Dit was zonder hulp van de hypotheekadviseur tijdens het maken van ons convenant nooit gelukt!" - Damian (34), Loosdrecht

Scheiden met een koophuis in één gezamenlijk traject

Wanneer u in het bezit bent van een koopwoning, zijn er meerdere factoren waar u rekening mee dient te houden tijdens een scheidingsprocedure. Waarschijnlijk heeft u veel dierbare momenten beleefd in de woning en zou u hier graag willen blijven wonen, maar is dit ook mogelijk? Stel dat u niet over de financiële middelen beschikt om uw partner uit te kopen, wat dan?

Uit ervaring weten wij dat wanneer het financiële plaatje helder is voor jullie beiden, het makkelijker is voor een externe partij om advies te geven over welke afspraken er mogelijk zijn met betrekking tot de koopwoning. Er wordt op die manier ook meteen rust gecreëerd in de scheidingsprocedure. Dit is natuurlijk altijd wenselijk, zeker wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn. Het is daarom belangrijk om jullie wensen en doelstellingen met betrekking tot het huis kenbaar te maken aan het begin van de scheidingsprocedure. De scheidingsspecialist kan op deze manier rekening houden met deze wensen wanneer hij of zij het echtscheidingsconvenant gaat opstellen.

Wat gebeurt er met uw koopwoning bij scheiding?
Wanneer u een koophuis heeft samen met uw (ex) partner, is het belangrijk om hier tijdens de scheiding goede afspraken over te maken. Daar zijn verschillende opties in mogelijk zoals:

 1. U of uw (ex) partner blijft in de woning en koopt de ander uit
 2. U kiest er gezamenlijk voor de woning te verkopen en verdeeld de winst of de schuld
 3. U gaat de woning verkopen én gaat op zoek naar een nieuwe koopwoning voor uzelf en/of uw (ex) partner
 4. U kiest er gezamenlijk voor de woning onverdeeld te laten

Ongeacht welke situatie bij jullie van toepassing is, is het bij alle opties belangrijk om naast een gecertificeerd scheidingsspecialist een erkend financieel adviseur mee te laten kijken bij de scheidingsprocedure. De financieel adviseur kan op deze manier ervoor zorgen dat de afspraken die in het convenant worden gezet, aansluiten bij jullie wensen met betrekking tot de woning. Op deze manier is de kans veel groter dat een dergelijk verzoek voor de hypotheek slaagt!

Een financieel adviseur die nauw samenwerkt met uw Judex scheidingsspecialist
Met onze Scheiden & Wonen pakketten wordt uw scheiding in behandeling genomen door een specifiek geselecteerde scheidingsspecialist en mediator die gespecialiseerd is om uw scheiding juridisch goed af te wikkelen en hierbij uw woonwens goed in beeld te houden. Bij aanvang van de scheidingsprocedure, laten we direct een erkend financieel adviseur meekijken om een eerste haalbaarheidscheck te doen op uw hypotheek doelstelling.

Op basis van de uitkomst van de eerste haalbaarheidscheck, ontvangt u van de hypotheekadviseur een vrijblijvend advies over de mogelijkheden in uw situatie en de kosten van een financieel advies traject wat parallel loopt aan uw scheidingsprocedure. De kosten van het financieel advies traject zijn afhankelijk van uw situatie en worden op maat voor u gemaakt tijdens het gesprek met de financieel expert. Deze vallen daarom niet binnen de prijs voor de Scheiden & Wonen pakketten. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor de scheidingsprocedure bij Judex en het hypotheekadvies bij de hypotheekadviseur. Daarnaast heeft u de garantie dat wanneer u start met het hypotheekadvies traject, de hypotheekadviseur en scheidingsspecialist nauw samenwerken en zich gezamenlijk inzetten om uw woonwensen te realiseren.

Alle geldzaken op een rij met ons financieel document

Download nu gratis

Wat kunt u verwachten?

Juridische en Financiële begeleiding
Met de Scheiden & Wonen pakketten kiest u voor begeleiding door een scheidingsspecialist en mediator, gespecialiseerd op het gebied van wonen en financiën (en kinderen). Na het aanleveren van een aantal belangrijke documenten via ons beveiligde portaal, zetten wij uw gegevens door naar onze financieel adviseur die tevens is gespecialiseerd in het adviseren van mensen in scheiding. Er staat dus niet één maar twee specialisten voor u klaar onder één dak. Hierdoor bundelen we onze expertises om er samen met u en uw (ex) partner voor te zorgen dat uw woonwensen gerealiseerd kunnen worden.

Na de haalbaarheidscheck van de financieel adviseur, ontvangt u een uitgebreid voorstel betreft hoe we u kunnen bijstaan rondom het oversluiten of aanvragen van een hypotheek. Twee trajecten die parallel aan elkaar lopen om ervoor te zorgen dat u kan beginnen aan een nieuwe toekomst. Er is een korte lijn tussen de scheidingsspecialist en de financieel adviseur zodat er waar nodig aanpassingen gemaakt kunnen worden in het convenant die van belang zijn voor de woning, voordat de scheiding wordt uitgesproken.

Wanneer het convenant (en eventueel ouderschapsplan) akkoord zijn bevonden door u en uw (ex) partner, zal onze advocaat het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank en de procedure verder voor u afwikkelen. Wij houden u van elke stap online, via de post en waar nodig telefonisch op de hoogte zodat u niet zelf naar de rechtbank hoeft te gaan.

Hypotheekadvies tijdens én na scheiding
De financieel adviseur die gedurende de scheidingsprocedure betrokken is geweest bij het opstellen van uw convenant, zal vervolgens voor u aan de slag gaan om uw hypotheek over te sluiten of een eventuele nieuwe hypotheekaanvraag voor u of uw (ex) partner in gang te zetten. De kosten voor dit traject worden separaat aan u gefactureerd door de financieel adviseur waarmee u de opdracht tot dienstverlening heeft getekend.

Scheiden & Wonen biedt zekerheid voor de toekomst
Regelmatig spreken we mensen die met een convenant bij een financieel adviseur of bank zijn geweest waar blijkt dat de afspraken in het convenant niet haalbaar zijn om de hypotheek mee over te kunnen oversluiten of aan te vragen. Veel mensen zijn zich dan ook niet bewust dat het convenant leidend is voor de mogelijk hypothecaire lening voor de bank. De afspraken die hier zijn gemaakt, zouden daarom in beginsel in lijn moeten staan met de mogelijkheden om hoofdelijk ontslag te verlenen op de huidige hypotheek.

Met de Scheiden & Wonen pakketten zijn de afspraken die u gezamenlijk met uw (ex) partner maakt, gegarandeerd uitvoerbaar wanneer u ervoor kiest dit traject parallel te laten lopen met de financieel adviseur en het advies van de twee specialisten hiermee in acht te nemen. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat u of uw (ex) partner met of zonder de kinderen in de woning kan blijven wonen of dat nieuwe droomhuis na scheiding aan te kunnen kopen.

Heeft u een vraag? Bel direct met onze scheidingsspecialisten.

Bel 030-2242551

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Reviews

Terug naar boven