fbpx
Ga naar content

Over Mike Lap

Na de algemene opleiding tot mediator heb ik de vervolgopleiding tot MfN-familiemediator behaald. En omdat ik extra financiële kennis erg belangrijk vind, heb ik ook de opleiding tot RFEA (Register Financieel Echtscheidingsadviseur) gevolgd. Mijn vrouw Petra Lap is ook MfN- familiemediator, samen hebben we een mediationpraktijk. (Middels deze video stellen Mike en zijn vrouw Petra zich voor.)

Naast mediator ben ik zelfstandig ondernemer. Samen met twee partners ben ik eigenaar van een ingenieursbureau voor gebouwgebonden installaties. Het klinkt misschien raar, maar het regelen van een scheiding heeft – afgezien van alle emoties – veel overeenkomsten met het afsluiten van een zakelijk contract. Je maakt afspraken over gezamenlijke bezittingen en schulden. Daarnaast kom je overeen over partneralimentatie en opgebouwde pensioenen. Een mediator met de nodige kennis van zaken is dan een steun in de rug. 

Hoewel ik zelf geen ervaring met scheiden heb, weet ik heel goed welke impact een scheiding heeft op het leven van een gezin. Kinderen vragen niet om een scheiding, en ook de ouders hebben nooit de intentie gehad om uit elkaar te gaan. Als twee mensen een relatie met elkaar beginnen, willen ze immers samen oud worden. Kom je na een aantal jaren tot de conclusie dat de relatie eindig is, dan kan dat voelen als falen. En dat gaat meestal gepaard met emoties en boosheid. In alle opzichten help ik jullie om samen op een prettige manier tot afspraken te komen waar iedereen achter kan staan en in vertrouwen verder mee kan. 

Mijn onderscheidende factor
Ik kan mij goed verplaatsen in situaties van mensen, met name ook in die van ondernemers die hebben besloten om uit elkaar te gaan. Over de onderneming zijn goede afspraken nodig. Meestal wordt het gezinsinkomen verdiend in die onderneming. Je moet er dan niet aan denken dat door de scheiding deze onderneming verloren gaat of verkocht moet worden. Ik begeleid jullie zorgvuldig bij het maken van de afspraken, zodat hier geen zorgen over zijn. Mijn kennis en ervaring als ondernemer zet ik graag in.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Vaak voeren mijn vrouw Petra en ik het eerste gesprek samen. We bespreken dan of we de mediation samen oppakken of dat één van ons beter bij jullie past. Uiteraard hebben jullie hier zelf ook een stem in. 

Vervolgens bespreken we alle belangrijke onderwerpen.

Als mediator houd ik het overzicht en zorg ik ervoor dat niets vergeten wordt.

Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het maken van de afspraken, als mediator begeleid ik jullie hierbij en leid ik de gesprekken in goede banen. Emoties en boosheid gaan we zeker niet uit de weg, hier is alle ruimte voor. 

Sommige stellen hebben geen behoefte aan emotionele gesprekken. Zij willen gewoon dat de scheiding vlot en zorgvuldig geregeld wordt. Wij passen ons aan de wens van jullie aan. En als we tijdens de gesprekken merken dat er toch nog zaken spelen, dan maken we dit bespreekbaar. We streven immers naar een goede afronding van jullie relatie.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor een vlotte en gelijkwaardige afwikkeling van een scheiding. Een van de belangrijkste voorwaarden bij scheidingsmediation is de balans en gelijkwaardigheid tussen beide partijen. Juist bij belangrijke onderwerpen zoals het verdelen van de opgebouwde pensioenen en de onderneming, als die bijvoorbeeld in de gemeenschap van goederen valt, zijn de belangen van partijen soms tegenstrijdig. 

In mijn rol van mediator heb ik maar één belang: voor beiden moeten de zaken in alle open- en eerlijkheid geregeld worden. Ik kom op voor de belangen van alle partijen, ook als dat betekent dat er ingewikkelde gesprekken gevoerd moeten worden.

In het kort iets persoonlijks
Ik woon in Apeldoorn met mijn vrouw Petra, met ontzettend veel plezier. Onze volwassen kinderen Tom en Rox wonen allebei met hun partners samen. Gelukkig wonen zij in de buurt en trekken we veel met z’n allen op. Daarnaast gaan we graag op reis met onze camper.

Werkgebied
Flevoland: Almere, Dronten, Lelystad, Zeewolden
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Ede, Harderwijk, Nijmegen, Zutphen
Overijssel: Deventer, Zwolle
Utrecht: Amersfoort

Mike Lap: 

‘Ik maak me sterk voor een vlotte en gelijkwaardige afwikkeling van een scheiding.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Apeldoorn Zwolseweg 80, 7315 GN Apeldoorn
 • Kantoor Harderwijk Johanitterlaan 4E, 3841 DT Harderwijk
 • Via videocall

Maak kennis met Mike & Petra

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Mike?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven