fbpx
Ga naar content

Over Petra Lap

Als kind van vechtscheidende ouders weet ik heel goed hoe verschrikkelijk kinderen het vinden als hun ouders uit elkaar gaan. Er is veel ruzie thuis, en kinderen willen toch graag samen met hun ouders onderdeel zijn van het gezin.
(Middels deze video stellen Petra en haar man Mike zich voor)

Ik heb 17 jaar bij een bank gewerkt en kom dus uit de financiële sector. Een branche die over het algemeen wordt gezien als een kille, afstandelijke omgeving waarin alleen geld en cijfertjes van belang zijn. Toch heb ik juist bij die bank ervaren hoe belangrijk het is om persoonlijk en betrokken te zijn bij degene die tegenover je zit. Alleen als je goed aan kunt sluiten bij je cliënten en luistert naar hun verhaal kun je waardevol voor hen zijn. Zeker in een emotionele tijd van een scheiding. Daarom heb ik in 2015 besloten om het over een hele andere boeg te gooien: echtscheidingsmediation. Ik heb er tot de dag van vandaag geen spijt van!

Mijn onderscheidende factor
Ik ben MfN-familiemediator, KIES-mediator, stiefplancoach en mastercoach. Ik heb hiervoor gekozen, omdat juist bij een scheiding zoveel meer belangrijke zaken spelen dan alleen het regelen van de scheiding.

Het gemis aan communicatie is negen van de tien keer de oorzaak waarom stellen zichzelf en de ander kwijtraken in hun relatie. En als het dan niet meer lukt om elkaar terug te vinden, lijkt er een onoverbrugbare kloof te zijn ontstaan. Toch moeten er afspraken worden gemaakt, over onder andere de kinderen, financiën en gemeenschappelijke bezittingen en schulden.
Het is voor mij steeds weer de uitdaging om de communicatie te verbeteren, jullie naar elkaar te laten luisteren en met elkaar te laten praten; hoe moeilijk dat soms ook is. Op zoek gaan naar wat jullie nog wel bindt en van daaruit aan de slag gaan om jullie relatie op een goede manier af te sluiten. Je wilt immers terugkijken op een periode in je leven waarin je ook liefde en geluk met elkaar hebt gedeeld.

Zeker als jullie kinderen hebben is het goed afsluiten van jullie relatie belangrijk. Op hen heeft de scheiding veel impact, nu maar ook later in hun leven. Ik voel me tijdens de mediation dan ook heel erg verantwoordelijk voor jullie kinderen. Ze zijn geen deelnemer aan de mediationgesprekken, maar ik laat de kinderen regelmatig naar voren komen in gesprekken. Wat zouden zij willen of wat vinden ze van de situatie? Ik voer regelmatig gesprekken met kinderen om helder te krijgen hoe ze de scheiding beleven. Zo krijgen kinderen een stem die gehoord wordt door hun ouders.
Ik heb veel gewerkt met stellen bij wie sprake is van ADHD, ADD, autisme, narcisme of lage begaafdheid. Het belangrijkst is dat beiden tevreden zijn over hoe de scheiding is geregeld.

Ik zet me er volledig voor in dat alle betrokkenen de mediation als een zorgvuldig en waardevol proces ervaren.

Jullie willen scheiden, wat nu?
In onze mediationpraktijk werken we met z’n tweeën: mijn man Mike Lap is ook MfN-familiemediator. Vaak voeren we het eerste gesprek samen en bespreken dan of we de mediation samen oppakken of dat één van ons beter bij jullie past. Uiteraard hebben jullie zelf hier ook een stem in.

Vervolgens gaan we aan de slag met de inventarisatie van alles wat nodig is voor een succesvol mediationproces. Alles wat er besproken moet worden komt op tafel. Emoties en boosheid gaan we niet uit de weg. Sommige stellen hebben geen behoefte aan emotionele gesprekken, zij willen gewoon dat de scheiding vlot geregeld wordt. Wij passen ons aan ieders wensen aan. Als we tijdens de gesprekken merken dat er toch nog zaken spelen, dan gaan we die niet uit de weg. We streven immers naar een goede afronding van jullie relatie.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor gelijkwaardigheid en transparantie. Hierbij is het belangrijk dat jullie je werkelijke gedachten en gevoelens delen. Daar help ik graag bij, door te luisteren en ik zal ook doorvragen als ik denk dat jullie dat verder helpt.

Speciaal let ik ook op het belang van jullie kinderen. Ik zeg wel eens: ‘Als ouders heb je geen recht op je kinderen, je hebt alleen maar de plicht om je kinderen ‘af te leveren’ als evenwichtige volwassenen, die ook na een moeilijke periode zoals een scheiding hun toekomst met (zelf)vertrouwen tegemoet zien’.

In het kort iets persoonlijks
Ik woon in Apeldoorn samen met mijn man Mike. Onze kinderen Tom en Rox hebben het nest verlaten en wonen allebei samen. In ons door Mike gerestaureerde huis leven we met heel veel plezier samen met onze twee Vizsla’s. We werken met ontzettend veel plezier maar gaan ook graag op reis. We hebben in 2019 een camper gekocht waar we dolgraag mee op pad gaan.

Verder zijn we dol op bioscoop- en theaterbezoek en zitten we graag op een terrasje of eten we bij een restaurant met een goede keuken. In de weekenden met slecht weer bingewatchen we graag een spannende serie.

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Harderwijk, Nijmegen, Zutphen, Ede
Noord-Holland: Hilversum, Bussum
Overijssel: Zwolle, Hengelo, Enschede, Deventer
Utrecht: Amersfoort, Soest

Petra Lap:

‘Jullie relatie op een goede manier afsluiten, zodat jullie écht verder kunnen’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Apeldoorn Zwolseweg 80, 7315 GN Apeldoorn
 • Kantoor Harderwijk Johanitterlaan 4E, 3841 DT Harderwijk
 • Via videocall

Maak kennis met Petra & Mike

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Petra?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven