fbpx
Ga naar content

Verkoop aan de deur? U heeft acht dagen bedenktijd!

Michel Robbers leest zijn ochtendkrant als zijn oog valt op een kleine advertentie waarin uitgelegd wordt kunststofkozijnen veel langer meegaan dan houten kozijnen en om die reden tot een flinke besparing kunnen leiden. Michel vult een coupon in voor een uitgebreide brochure.

Kort daarna wordt Michel gebeld door het kozijnenbedrijf met de vraag of er een afspraak gemaakt kan worden om het principe van de kunststofkozijnen toe te lichten. Michel gaat hiermee akkoord en een paar dagen later staat er een verkoopadviseur voor de deur.

Tijdens deze afspraak laat Michel zich overtuigen door de argumenten van de verkoper en wordt hem verteld dat hij een forse korting kan ontvangen als hij vandaag nog tekent voor een koopovereenkomst. Michel zet zijn handtekening en de verkoper vertrekt weer.

Vrijwel direct na het bezoek heeft Michel er toch geen goed gevoel over. Hij heeft zich laten overrompelen en wil eigenlijk alsnog van de koop van de kunststofkozijnen af. Omdat de afspraak met de verkoper nog geen acht dagen geleden is, stuurt Michel een aangetekende brief naar het kozijnenbedrijf en roept hij de ontbinding van de koopovereenkomst in. Het kozijnenbedrijf is verplicht om de annulering van Michel te accepteren.

Terug naar boven