Ga naar content

Uw scheiding in goede handen

Judex experts zorgen voor een snelle onpartijdige afhandeling

Aangesloten bij:

 • Logo FFP
 • Logo Nederlandse Orde van Advocaten
 • Logo Mediator Keurmerk

Wat u moet weten bij een Scheiding:

Op het moment dat u samen heeft besloten de scheiding in te zetten, dient u zich aan allerhande wettelijke regels te houden. Denk daarbij aan een voorgeschreven procedure, alimentatie of een ouderschapsplan als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn. Een rechter toetst uw scheiding aan het wettelijk kader en spreekt uw echtscheiding uit.

Daarnaast is het verstandig samen aanvullende afspraken te maken. Bijvoorbeeld over uw hypotheek, uw pensioen of de verdeling van uw vermogen.

Online echtscheiding aanvragen

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Van convenant tot inschrijving in het bevolkingsregister en van hypotheekadvies tot ontvlechting van uw verzekeringen.

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator

Welke dienst past het best bij uw situatie?

Volledige pakketten:

Online scheiden

Begeleid zelf uw scheiding regelen

U vult zelf de verstrekte documenten digitaal in. Wij controleren en handelen af.

Vanaf € 299,-

Meer weten

Mediation

Ontdek de Judex Mediation experts

Samen met een expert ter tafel, regelt u uw scheiding.

Vanaf € 900,-

Meer weten

Beëindiging geregistreerd partnerschap

Beëindig je geregistreerd partnerschap

Zelf regelen of met hulp.

Vanaf € 299,-

Meer weten

U wilt hulp bij een onderdeel:

Mediation

U kunt bij uw scheiding voor mediation kiezen als u nog wel met uw aanstaande ex-partner kunt communiceren en zonder ruzie uit elkaar wilt, maar wel wat hulp kunt gebruiken bij het maken van afspraken over bepaalde onderwerpen.

Lees meer

Online scheiden

Uw kunt bij uw scheiding voor online scheiden kiezen als u in goed overleg uitklaar gaat en samen alle afspraken kunnen maken die nodig zijn om de scheiding rond te maken.

Lees meer

Alimentatie

Alimentatie heeft u recht op wanneer u na de scheiding niet genoeg geld verdient om in uw onderhoud te kunnen voorzien. Uw ex-partner is dan alimentatieplichtig. De hoogte van de alimentatie wordt berekend naar de draagkracht van de alimentatieplichtige ex-partner.

Lees meer

Convenant

Een echtscheidingsconvenant heeft u nodig als u gaat scheiden. Het convenant wordt door de rechter bekrachtigd. Dit betekent dat alle afspraken die erin staan afdwingbaar zijn bij de rechtbank.

Lees meer

Judex hulp: Gescheiden in 4 stappen

 • Stap 1

  Inventariseren

 • Stap 2

  Afspraken maken

 • Stap 3

  Afspraken vastleggen

 • Stap 4

  Bekrachtigen bij de rechtbank

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Veelgestelde vragen

Een scheiding komt in Nederland tot stand door een echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank. Er zijn twee vormen van echtscheidingsverzoeken. De eerste mogelijkheid is een eenzijdig verzoek. Dit betekent dat het initiatief voor de scheiding door een van de partners genomen wordt. De andere mogelijkheid is een gemeenschappelijk verzoek. De partners vragen dan samen de echtscheiding aan.

De kosten van een scheiding zijn van diverse factoren afhankelijk. Zo hangt het er onder andere vanaf hoe goed het contact tussen beide partners nog is, of men getrouwd is in gemeenschap van goederen en hoeveel spullen er verdeeld moeten worden. Per situatie zullen de kosten dus variëren.

Ook dit is afhankelijk van de situatie. Wanneer er nog goed contact met de (ex-)partner is, is het mogelijk om vooraf een echtscheidingsconvenant op te stellen en gezamenlijk een verzoek tot scheiding in te dienen. In dat geval is het mogelijk om samen één advocaat te nemen. Komen jullie er samen niet uit? Dan is het verstandig om allebei een eigen advocaat in de arm te nemen. De beide advocaten zullen dan met elkaar onderhandelen.

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner waarin alle afspraken rondom de scheiding zijn opgenomen. Wanneer jullie minderjarige kinderen hebben, moet er ook een ouderschapsplan in het convenant staan. Verder horen onder andere zaken over de alimentatie, verdeling van goederen, woning en pensioen thuis in het convenant. Het convenant wordt samen met het verzoekschrift tot echtscheiding ingediend.

Michelle R. (33 jaar)

Totale waardering: 4 van 5 sterren

De periode voorafgaand aan de scheiding was een nare periode en ik zag dan ook erg op tegen een lang en zwaar scheidingstraject. Gelukkig… Lees complete beoordeling

Sander B. (49 jaar)

Totale waardering: 5 van 5 sterren

Na 20 jaar huwelijk waren we meer broer en zus voor elkaar geworden dan geliefden. We waren het er dan ook al snel over… Lees complete beoordeling

Diantha C (42 jaar)

Totale waardering: 3 van 5 sterren

Tijdens de scheiding kwam er zo veel op me af: het maken van afspraken over onze woning, de inboedel, het opstellen van een ouderschapsplan…… Lees complete beoordeling

Over Judex

Als u behoefte heeft aan professionele juridische ondersteuning, dan bent u op Judex slechts een paar muisklikken verwijderd van een gespecialiseerde expert. Op vrijwel elk rechtsgebied kunt u een expert selecteren aan de hand van voor u belangrijke criteria.

Vindt u het lastig de juiste expert voor uw situatie te vinden? Wij helpen hier graag bij! Middels het contactformulier selecteren wij de perfecte expert voor uw situatie.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven