fbpx
Ga naar content

Handige online tool om snel de bevoegde rechter te vinden

Via de onlangs gelanceerde website BevoegdeRechter.nl kan elke advocaat of jurist nu met enkele muisklikken bepalen bij welke rechterlijke instantie een bepaalde zaak aanhangig gemaakt moet worden. Het handmatig uitzoeken van de soms complexe bevoegdheidsregels behoort vanaf nu tot het verleden.

Unieke bevoegdheidswizard

De unieke ‘bevoegdheidswizard’ bepaalt aan de hand van een aantal zaakskenmerken niet alleen welke rechter(s) bevoegd is of zijn, maar voorziet de gebruiker direct van alle relevante contactgegevens inclusief de wetsartikelen waarop de bevoegdheid gebaseerd is. Deze gegevens zijn vervolgens eenvoudig uit te printen of te kopiëren naar een dagvaarding of verzoekschrift. Ook voor zaken met een internationaal aspect kan van deze nieuwe online tool gebruik gemaakt worden.

Besparing van tijd en kosten

De tool leidt tot een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing. Op jaarbasis is een gemiddelde jurist al gauw vele uren bezig met het opzoeken en interpreteren van de juiste bevoegdheidsregels. Bovendien wordt de kans op fouten bij het vaststellen van de bevoegde rechter door gebruik van deze software geminimaliseerd.
De website en tool zijn ontwikkeld door Van Gelderen Advocaten, het kantoor dat ook aan de wieg stond van de veelgebruikte webtool Afspiegelen.nl.

De bevoegdheidswizard van BevoegdeRechter.nl kan een maand lang gratis en vrijblijvend worden uitgeprobeerd.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Judex.nl. Uw vragen of reactie zijn welkom op info@judex.nl

Terug naar boven