fbpx
Ga naar content

Gefinancierde rechtsbijstand: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Gefinancierde rechtsbijstand: haalbaarheidsonderzoek letselschade

Als u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een medische fout of een geweldsdelict is de dader hiervan mogelijk aansprakelijk voor de door u geleden schade. Maar lang niet altijd zal de schuldige partij deze aansprakelijkheid erkennen en vrijwillig over willen gaan tot het vergoeden van uw schade.

Lees verder

Korting op uw eigen bijdrage en meerdere toevoegingen

Als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, bepaalt de Raad voor Rechtsbijstand aan de hand van de hoogte van uw inkomen uw zogenaamde eigen bijdrage. Dit is het bedrag dat u zelf aan uw advocaat of mediator verschuldigd bent.

Lees verder

Intrekking van gefinancierde rechtsbijstand vanwege te hoge opbrengst

Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand (officieel: gefinancierde rechtsbijstand) moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Maar ook als u aan alle voorwaarden voldoet, kan deze gefinancierde rechtsbijstand in een later stadium nog worden ingetrokken.

Lees verder

Alleen gefinancierde rechtshulp bij laag inkomen en beperkt vermogen

U kunt alleen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp als u een gering inkomen heeft en een beperkt vermogen. De instantie die uiteindelijk beoordeeld of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp, de Raad voor Rechtsbijstand, kijkt in principe naar uw inkomen en vermogen van twee jaar terug.

Lees verder

Bij welke juridische geschillen kan er gefinancierde rechtshulp worden ingeschakeld?

Als u in aanmerking wilt komen voor gefinancierde rechtshulp moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Om te beginnen zal de Raad voor Rechtsbijstand controleren of de kwestie waarvoor u een advocaat of mediator wilt inschakelen in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp.

Lees verder

Wat is gefinancierde rechtsbijstand?

Volgens artikel 18 van de Nederlandse Grondwet heeft iedereen recht op rechtsbijstand ongeacht de hoogte van het inkomen of vermogen.

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven