fbpx
Ga naar content

De advocaat: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Ik heb een geschil met mijn advocaat. Wat kan ik doen?

Als u ontevreden bent over uw advocaat, dan is het verstandig om hem dit zo spoedig mogelijk schriftelijk (of per e-mail) te melden. Voor elk probleem geldt in feite dat het in eerste instantie de bedoeling is om te proberen met uw advocaat samen tot een oplossing te komen.

Lees verder

Wat kost een advocaat?

Een advocaat is net als een accountant of een belastingadviseur een ondernemer die zelf mag bepalen hoeveel hij voor zijn diensten betaald wil krijgen. De meeste advocaten werken op basis van een uurtarief dat varieert van grofweg 100 euro tot soms wel 600 euro exclusief btw.

Lees verder

Moet ik verplicht een advocaat inschakelen?

Het antwoord op de vraag of u verplicht een advocaat moet inschakelen hangt met name af van het soort zaak waarover u wilt of moet procederen. In veel eenvoudige zaken met een beperkt financieel belang is het inschakelen van een advocaat niet verplicht...

Lees verder

Wat doet een advocaat?

Een advocaat adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert over juridische zaken. Hij of zij behartigt uw juridische belangen en zal in veel gevallen namens u contacten onderhouden met de tegenpartij.

Lees verder

Hoe vind ik een goede advocaat?

Een goede advocaat moet niet alleen over genoeg kennis en ervaring beschikking om u te kunnen adviseren over uw juridische probleem, maar hij of zij moet bij voorkeur ook een persoonlijke klik met u hebben.

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven