Ga naar content

De mediator: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Hoe vind ik een goede mediator?

Een goede mediator vinden is net zo makkelijk of moeilijk als het vinden van een goede advocaat of juridisch adviseur. Om te beginnen zijn er flink wat advocaten die ook als mediator optreden. U kunt via onze advocatenzoekmachine precies zien...

Lees verder

Wat kost mediation?

De kosten van de mediation bestaan met name uit het honorarium van de mediator zelf. Net als bij een advocaat of andere juridische adviseur, mag de mediator zijn eigen uurtarief bepalen. Vraag hiernaar als u contact opneemt met een mediator.

Lees verder

Wat zijn de voor- en nadelen van mediation?

Aan elke vorm van geschillenbeslechting zitten voor- en nadelen, dat is bij mediation niet anders. De belangrijkste voordelen van mediation zijn...

Lees verder

Bij welke geschillen kan mediation worden toegepast?

Mediation kan bij de meest uiteenlopende juridische geschillen worden ingezet als middel om tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen. U kunt dan denken aan arbeidsgeschillen, maar ook aan familiezaken (echtscheiding), burenruzies of zakelijke geschillen binnen een bedrijf of organisatie.

Lees verder

Hoe verloopt mediation?

Een mediationtraject verloopt vaak volgens een aantal vaste stappen. Het begint meestal met een van beide partijen die de andere partij verzoekt om te proberen door middel van mediation tot een oplossing van het geschil te komen.

Lees verder

Wat is een mediator?

Een mediator is een onafhankelijke en professionele bemiddelaar die u kan helpen om een juridisch probleem op te lossen. Een mediator is geen eenzijdige belangenbehartiger, zoals een advocaat, en zal ook geen standpunt innemen, zoals een rechter.

Lees verder
Terug naar boven