fbpx
Ga naar content

Hoe vind ik een goede mediator?

Een goede mediator vinden is net zo makkelijk of moeilijk als het vinden van een goede advocaat of juridisch adviseur. Om te beginnen zijn er flink wat advocaten die ook als mediator optreden. U kunt via het mediator aanbod op deze site precies zien of er advocaten bij u in de regio zijn die ook als mediator werken.

Het kan in dat verband prettig zijn dat deze advocaat/mediator veel kennis en ervaring heeft op het juridische terrein van uw geschil. Als u een arbeidsgeschil heeft met uw werkgever, zou het wenselijk kunnen zijn dat u een mediator uitzoekt die ook veel verstand heeft van arbeidsrecht, bijvoorbeeld omdat hij ook werkervaring heeft als arbeidsrechtadvocaat.

Is mediator aangesloten bij het NMI?

Verder is het verstandig om na te gaan of de mediator van uw keuze is aangesloten bij een professionele beroepsorganisatie zoals het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Een mediator kan zich bijvoorbeeld alleen bij het NMI aansluiten als hij voldoet aan bepaalde kwaliteits- en opleidingseisen.

Ook geeft de website van de mediator vaak een beeld van zijn werkwijze, ervaring en/of specialisme en honorering.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven