fbpx
Ga naar content

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering hangen met name af van de dekking die u wenst. De meeste rechtsbijstandpolissen zijn namelijk modulair opgebouwd: hoe meer u wilt verzekeren, hoe hoger de premie.

De hoogte van de premie wordt verder beïnvloed door uw gezinssamenstelling (alleenstaanden betalen minder premie) en de vraag of u een vrijwillig eigen risico wilt accepteren. Ook kennen sommige rechtsbijstandverzekeringen een limiet aan externe (advocaat)kosten in het geval er toch een advocaat moet worden ingeschakeld. Een ongelimiteerde dekking van deze externe kosten leidt vaak tot een wat hogere premie.

De premie varieert grofweg tussen 100 euro per jaar voor een alleenstaande die genoegen neemt met een beperkte dekking tot ca. 300 euro per jaar voor een uitgebreide gezinsrechtsbijstandverzekering.

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeraars kunt u via hun website aan de hand van uw gezinssamenstelling en gewenste dekking zelf berekenen hoe veel premie u moet betalen. Ook kunt u op een aantal websites verschillende rechtsbijstandverzekeraars met elkaar vergelijken.

Houd er rekening mee dat het verleidelijk is om per definitie de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te kiezen. Maar de goedkoopste hoeft natuurlijk niet de beste te zijn. De kwaliteit van de rechtsbijstandjuristen (degene die uw belangen moeten behartigen bij een juridische kwestie), de bereikbaarheid en de omvang van de dekking zijn minstens zo belangrijk.

Probeer dus aan de hand van recensies of via de Consumentenbond ook na te gaan welke verzekeraar de beste beoordelingen heeft gekregen.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven