Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Experts

9 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediation bij een arbeidsconflict, wat zijn de opties?

Mediation is een uitstekend alternatief om arbeidsconflicten weg te nemen. Veel mensen kiezen hiervoor omdat mediation vele praktische voordelen biedt en bij een arbeidsconflict erg breed toepasbaar is. Er zijn diverse opties om dit traject vorm te geven, het is hierbij van belang dat er gekozen wordt voor een mediator wiens dienstverlening aansluit op de situatie. Juist het maken van deze keuze wordt als erg lastig ervaren. Judex helpt bij het vinden van een geschikte mediator bij arbeidsconflicten.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Haarlem
profielfoto Jeroen Ketelaars
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Gouda, Maastricht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch
Profielfoto Richard Gregoire
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Haag en omgeving
Diny Veldhuisen profiel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Ruurlo en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Utrecht, Lelystad, Amsterdam

Overzicht tussen het ruime aanbod van mediators die gespecialiseerd zijn in arbeidsconflicten

Het is soms niet te voorkomen dat u in een arbeidsconflict terecht komt. In veel gevallen is het zeker niet nodig om hiervoor een kostbare gerechtelijke procedure te starten waarbij twee afzonderlijke advocaten de belangen van de partijen moeten verdedigen. Mediation is bij arbeidsconflicten een prima keuze. Het grote verschil tussen mediation en andere vormen van juridische ondersteuning is dat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van arbeidsbemiddeling. Er wordt een open overlegstructuur gevormd waarbij de partijen in onderling overleg tot de oplossingen komen die nodig zijn om het geschil weg te nemen. De mediator werkt hier als een neutrale gespreksleider die de betrokkenen hierbij helpt.
De bereidheid van de partijen om in onderling overleg tot oplossingen te komen en de beschikbare ruimte hiervoor, vormen de belangrijkste voorwaarden om voor arbeidsbemiddeling te kunnen kiezen. Het grote voordeel van deze optie ligt op financieel gebied. Doordat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de ondersteuning is dit veruit de meest voordelige juridische optie waarvoor gekozen kan worden. Daarnaast kan mediation in ieder gewenst tempo worden doorlopen en is dit een keuze die vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge verhoudingen.
In het geval van arbeidsconflicten kan het mediationtraject in diverse vormen worden vormgegeven. Het conflict kan met uitsluitend online ondersteuning worden weggenomen, maar het is ook mogelijk om op locatie (bijvoorbeeld het kantoor van de mediator) het traject te doorlopen. Daarnaast kan er gekozen worden voor een versnelde procedure. Het is wel van belang dat er gekozen wordt voor een mediator die een dienstverlening heeft die aansluit op de bestaande wensen. Dit vormt voor veel rechtzoekenden doorgaans het voornaamste probleem bij de selectie van een geschikte mediator. De juridische wereld is immers niet erg transparant en flink versplinterd. Door het gecompliceerde karakter van deze sector blijkt het erg lastig om een overzicht te krijgen tussen het ruime aanbod van mediators die gespecialiseerd zijn in arbeidsconflicten en conflictbemiddeling.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om geschikte juridische ondersteuning te vinden bij een arbeidsconflict

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft als voornaamste doelstelling om rechtzoekenden te helpen bij het maken van een overwogen keuze voor ondersteuning. We hebben onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om geschikte juridische ondersteuning te vinden bij een arbeidsconflict. Hiermee bespaart u veel tijd die u kwijt zou zijn aan uitzoekwerk. Door het invullen van de zoekfilters kunnen specifieke wensen worden weergegeven en presenteren wij de gegevens van de mediators die aan uw wensen kunnen voldoen. Op basis hiervan kunt u snel en eenvoudig een overwogen keuze maken. De mediators uit ons netwerk voldoen immers allemaal aan onze criteria met betrekking tot de geleverde diensten en bijbehorende prijsstelling.

Naast de mogelijkheid om op een eenvoudige manier een geschikte mediator voor het oplossen van een arbeidsconflict te selecteren, bieden we ook veel andere online gemakken. U kunt immers via onze website direct in contact komen met de mediator waarop uw keuze gevallen is. Daarnaast stellen we een veilige omgeving beschikbaar die u kunt gebruiken om documenten te delen en voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert samenkomen.

Terug naar boven