fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Groningen

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Groningen kiezen voor hulp bij het scheiden

Voor veel mensen is een scheidingsproces een vervelende- en emotionele procedure die ze het liefst zo snel mogelijk achter zich willen laten. Daarom is het van groot belang om te kiezen voor juridische ondersteuning die past bij de situatie. Steeds meer scheidende stellen zien mediation als uitstekend alternatief. Het is dan ook een vorm die sterk in populariteit stijgt. Om aan deze hogere vraag te kunnen voldoen, hebben veel juridische dienstverleners besloten om mediation in hun pakket op te nemen. Dit, in combinatie met het gecompliceerde karakter van de juridische sector, maakt het lastig een geschikte mediator te kiezen voor hulp bij het scheiden. Als u op zoek bent naar een mediator die werkzaam is in Groningen of omgeving kunt u hiervoor het beste de vergelijker van Judex gebruiken. Wij zorgen ervoor dat u snel en eenvoudig van inzichten wordt voorzien die de basis kunnen vormen voor het maken van een overwogen keuze.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Overzicht tussen het ruime aanbod van in scheiding gespecialiseerde mediators uit Groningen

Groningen is één van de grotere steden van ons land waar uiteraard een groot aantal mediators actief zijn. Dit is natuurlijk het gevolg van de toenemende vraag voor deze vorm van juridische ondersteuning. Veel scheidende partners hebben er immers wel vertrouwen in dit proces te kunnen doorlopen. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat beide partners bereid zijn om in onderling overleg tot afspraken te komen die van belang zijn om de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten (zoals het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan) vorm te geven. De mediator speelt in dit proces uiteraard een belangrijke rol. Het scheidende stel kan immers altijd op deze persoon terugvallen bij vragen of onduidelijkheden. Daarnaast zal de mediator van grote waarde zijn als het overleg dreigt vast te lopen. Tot slot zal de mediator het stel begeleiden bij het doorlopen van de juridische procedures.

Uiteraard wordt vooral de financiële kant van mediation als groot voordeel gezien. Door het maken van deze keuze worden de kosten van een scheidingsprocedure zoveel mogelijk beperkt. Mediation is vaak de meest voordelige optie van het doorlopen van een scheidingsproces doordat de inzet van het aantal juridische uren beperkt blijft in vergelijking met andere mogelijkheden voor juridische ondersteuning waar de partners afzonderlijk van gebruik kunnen maken. Daarnaast hechten veel mensen er grote waarde aan dat mediation vaak weinig tot geen effect heeft op de onderlinge relaties. Dit kan van belang zijn als er minderjarige kinderen bij dit proces betrokken zijn.

Er zijn verschillende vormen van mediation waarvoor gekozen kan worden. Naast de online optie is er de mogelijkheid om het traject te doorlopen aan de hand van één of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Groningen. Veel mensen geven de voorkeur aan deze laatste optie omdat dit een meer persoonlijk karakter heeft. Dit staat haaks op het feit dat de juridische wereld absoluut niet persoonlijk is. De juridische wereld is sterk versplinterd en zeker niet transparant. Dit maakt het voor veel rechtzoekenden uit Groningen een lastige opgave om overzicht te krijgen tussen het ruime aanbod van in scheiding gespecialiseerde mediators uit deze plaats. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee de benodigde inzichten kunnen worden verkregen die als basis kunnen dienen voor het maken van een overwogen keuze.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een geschikte mediator uit Groningen te kiezen voor een scheiding

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een vergelijker ontwikkeld om op eenvoudige wijze een geschikte mediator uit Groningen te kiezen voor een scheiding. Dit kunt u doen door de specifieke wensen weer te geven in de zoekfilters van de vergelijker. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Groningen die hiervoor het beste in aanmerking komen. Alle mediators die we bij u onder de aandacht brengen, zijn aangesloten op het netwerk van Judex. Deze juridische dienstverleners voldoen dan ook allemaal aan onze gestelde normen met betrekking tot dienstverlening en prijsstelling. Uiteraard kunt u via ons platform direct met de mediator uit Groningen waarop uw keuze is gevallen in contact treden.

Naast het selecteren van een geschikte Groningse mediator kunt u gebruik maken van onze andere online gemakken die we op onze website ter beschikking stellen. We hebben onder andere een veilige omgeving beschikbaar waar gebruik van kan worden gemaakt voor het delen van data met uw mediator en het verzorgen van de financiële kant van de scheiding.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Groningen samenkomen.   

Terug naar boven