Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Groningen

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Groningen selecteren voor juridische ondersteuning

Ondanks dat er in de provincie Groningen ruim voldoende mediators werkzaam zijn, is het voor veel rechtzoekenden toch een flinke opgave om een keuze hierin te maken. Het gecompliceerde karakter van de juridische wereld is hiervan de belangrijkste oorzaak. De sector is door de jaren heen zeer versplinterd en hierdoor niet erg transparant. Met behulp van de handige vergelijker die Judex heeft ontwikkeld kan er op een eenvoudige manier de geschikte mediator worden geselecteerd voor juridische ondersteuning.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Groningen en omgeving

Overzicht tussen het ruime aanbod van mediators in de provincie Groningen

Steeds meer juridische dienstverleners die werkzaam zijn in de provincie Groningen hebben ervoor gekozen om mediation in hun dienstverlening op te nemen om aan de stijgende behoefte hierin te voldoen. Deze toenemende populariteit is eenvoudig te verklaren. Mediation is een zeer toegankelijke manier van juridische ondersteuning dat veelzijdig toepasbaar is. Er kan gekozen worden voor deze vorm van conflicthantering in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Een mediator brengt de betrokkenen bij elkaar met als doelstelling om met behulp van een open overlegstructuur tot de passende oplossingen bij een impasse te komen. Deze persoon heeft hierin een bemiddelende rol en zal uiteraard geen oordeel vellen. Door deze structuur is het mogelijk dat de strijdende partijen samen gebruik kunnen maken van een juridische dienstverlener. Uiteraard wordt hiermee de inzet van “juridische uren” beperkt, wat een gunstig effect heeft op het bijbehorende kostenplaatje.

De bereidheid van de betrokkenen om samen tot oplossingen in een geschil te komen in combinatie met de beschikbare ruimte hiervoor, zijn de belangrijkste voorwaarden voor een eventuele keuze om een mediationtraject te doorlopen. Als aan deze bindende voorwaarden wordt voldaan kan er een keuze gemaakt worden op welke manier er gebruik wordt gemaakt van deze juridische ondersteuning. Een volledige digitale hulpverlening kan in eigen tempo worden doorlopen maar ondanks dit voordeel geven veel mensen de voorkeur aan het maken van één of meer afspraken op het kantoor van de mediator. Dit is een meer persoonlijkere vorm waarbij de drempel om vragen te stellen of om advies te vragen toch iets lager ligt. Bij deze keuze is het wel van belang om een mediator uit de regio te kiezen om de reisafstand binnen de perken te houden. 

Veel rechtzoekenden uit de provincie Groningen zijn niet bekend in de juridische wereld en ervaren het dan ook als erg lastig om een keuze te maken uit het grote aanbod van mediators in dit gebied. Zij ondervinden vooral problemen met het in kaart brengen van de expertise, de geleverde service en de bijbehorende prijsstelling van een betreffende mediator. Door het gebruiken van de vergelijker van Judex wordt er juist inzicht verschaft op deze gebieden.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Groningen te kiezen

Judex heeft een vergelijker ontwikkeld die voor transparantie op juridisch gebied zorgt. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de wensen met betrekking tot de ondersteuning worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van de mediators uit de provincie Groningen op het scherm die hieraan kunnen voldoen, en kan zowel een overwogen als een veilige keuze worden gemaakt. Alle mediator uit ons netwerk voldoen aan onze eisen met betrekking tot de geleverde diensten en de prijs die hiervoor in rekening wordt gebracht.

Naast het selecteren van een geschikte mediator uit Groningen kan er gebruik worden gemaakt van andere digitale gemakken die op onze website aangeboden worden. We bieden mogelijkheden om direct met de gekozen mediator in contact te treden en stellen een veilige omgeving beschikbaar die gebruikt kan worden om data te delen en voor de financiële afhandeling van de procedure te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in de provincie Groningen samenkomen.

Terug naar boven