Ga naar content

Mediators in Drenthe

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De beste manier om een mediator uit Drenthe te kiezen

De juridische sector is niet erg transparant en nogal versplinterd. Door dit complexe karakter van de juridische wereld vinden veel rechtzoekenden het dan ook erg lastig om een geschikte mediator te vinden. Als u woonachtig bent in de provincie Drenthe kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om een overwogen keuze te maken. Wij zetten de mediators die werkzaam zijn in dit gebied en aan uw wensen kunnen voldoen voor u op een rijtje. Veel mensen ervaren dit als de beste manier om snel en eenvoudig een mediator uit bijvoorbeeld Assen, Emmen, Hoogeveen of Roden te kiezen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Overijssel, Gelderland, Utrecht, Drenthe

Groot aanbod van mediators in de provincie Drenthe

Mediation is een zeer populaire vorm van juridische dienstverlening die veelzijdig toepasbaar is. Het kan een geschikt alternatief zijn in geval van arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Bij deze vorm van juridische hulp staan de partijen naast elkaar in plaats van tegenover elkaar zoals bij andere juridische vormen het geval is. De achterliggende gedachte bij mediation is dat er een open overlegstructuur wordt gevormd waarin de betrokken partijen in onderling overleg tot een oplossing van de situatie komen. De mediator is hierbij de neutrale gespreksleider die de partijen zal helpen bij het tot stand komen van beslissingen. Naast deze bemiddelende functie zal deze persoon zorg dragen voor de begeleiding bij het doorlopen van de vaak gecompliceerde juridische procedures. 

Het grote voordeel van mediation is dat de partijen samen gebruik maken van een juridische hulpverlener. Dit biedt uiteraard een flink financieel voordeel ten opzichte van andere juridische opties. Een ander groot voordeel is dat deze overlegstructuur vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge relaties en dat dit dus een toekomstgerichte keuze is.

Mediation kan zowel op afstand als aan de hand van één of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator worden aangeboden. In dit laatste geval speelt de reisafstand een rol bij het maken van een keuze voor een geschikte mediator. Veel juridische hulpverleners hebben mediation in hun aanbod opgenomen om te voldoen aan de flink toenemende vraag naar deze vorm van ondersteuning. Ook in de provincie Drenthe is er sprake van een groot aanbod van mediators. Voor veel mensen is het echter de vraag hoe ze een gefundeerde keuze kunnen maken voor een geschikte mediator uit de provincie Drenthe bij gebrek aan informatie over expertise, werkwijze en prijsstelling. Judex zorgt voor transparantie en duidelijkheid op dit gebied.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit de provincie Drenthe te selecteren

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft als doelstelling om rechtzoekenden van de praktische informatie te voorzien die van belang is bij het maken van een keuze voor juridische hulpverlening. U kunt bijvoorbeeld onze vergelijker gebruiken om een geschikte mediator uit de provincie Drenthe te selecteren. Hiervoor hebben we een aantal zoekfilters in onze digitale tool geïntegreerd die u kunt gebruiken om uw wensen weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de mediators uit de provincie Drenthe die voor u in aanmerking komen. De mediators uit ons netwerk voldoen aan onze strenge criteria met betrekking tot de geboden dienstverlening en de prijs die hiervoor in rekening gebracht wordt. Uiteraard bewaken wij onze hoge kwaliteit van de expert profielen, houden we toezicht op de geleverde diensten en zorgen we voor een actief onderhoud van ons rating systeem om te borgen dat u altijd een veilige keuze maakt.

Na het gebruiken van onze digitale keuzehulp om een geschikte mediator die werkzaam is in de provincie Drenthe te selecteren kunt u uiteraard ook via ons platform direct met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we digitale gemakken waarvan u gebruik kunt maken tijdens het doorlopen van het mediationtraject. We bieden onder andere een veilige omgeving om documenten naar uw mediator te versturen en de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.    

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in de provincie Drenthe samenkomen.

Terug naar boven