Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Flevoland

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Praktische manier om een geschikte mediator uit Flevoland te vinden

Bent u op zoek naar een geschikte mediator die werkzaam is in de provincie Flevoland? Als u zich hier al in verdiept heeft, bent u er ongetwijfeld achter gekomen dat dit geen eenvoudige opgave is. Ondanks dat er veel juridische dienstverleners in dit gebied zijn die mediation in hun pakket hebben opgenomen, vormt de ingewikkelde structuur van de juridische sector vormt vaak het probleem. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld die u kunt gebruiken om uw keuze te bepalen. Veel rechtzoekenden uit de provincie Flevoland ervaren dit als de meest praktische manier om een geschikte mediator te vinden in bijvoorbeeld Almere of Lelystad.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Utrecht, Lelystad, Amsterdam

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Diemen, Almere

Overzicht tussen het grote aantal mediators uit Flevoland

De vraag naar mediation als vorm van conflicthantering is de laatste periode sterk toegenomen. Dit komt niet alleen omdat deze vorm van juridische ondersteuning veelzijdig toepasbaar en in de meeste gevallen veruit de voordeligste methode is om een conflict weg te nemen. Mediation heeft een onderscheidend karakter ten opzichte van andere vormen van juridische ondersteuning doordat de strijdende partijen gezamenlijk hiervan gebruik maken. De achterliggende gedachte van dit traject is dat er een open overlegstructuur wordt gevormd waarbij de partijen gezamenlijk tot oplossingen komen om een conflict weg te nemen. De mediator ondersteunt de partijen hierin en zorgt voor de begeleiding bij het doorlopen van de juridische procedures.       

Het gezamenlijk gebruik van de diensten van een juridische dienstverlener heeft uiteraard een gunstig effect op de kosten die hiervoor in rekening gebracht worden. Mediation is veruit de voordeligste oplossing om arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid weg te nemen. Daarnaast zien veel mensen het als groot voordeel dat ze zelf het tempo van het te doorlopen traject kunnen bepalen. Desgewenst kunnen de betrokken partijen het traject ook binnen een kort tijdsbestek doorlopen.

Er zijn diverse vormen van mediation waarvoor gekozen kan worden. Naast een volledig online ondersteuning is het ook een optie om één of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in te plannen om de ontstane situatie te bespreken en tot oplossingen te komen. Veel mensen geven de voorkeur aan deze oplossing omdat dit een persoonlijkere manier is van conflicthantering. Als u woonachtig bent in Flevoland is het hierbij wel van belang om te kiezen voor een geschikte mediator uit uw omgeving. Het probleem bij het maken van deze keuze is niet het aantal beschikbare mediators in de provincie Flevoland maar het gecompliceerde karakter van de juridische sector. De juridische wereld is immers niet erg transparant en nogal versplinterd. Hierdoor is het lastig om een beeld te vormen van het aanbod, de expertise en de bijbehorende prijsstelling van een specifieke mediator.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Flevoland te kiezen

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten op juridisch gebied. We hebben hiervoor onder andere een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Flevoland te kiezen. Op basis van de gegevens van deze handige digitale tool kunt u een overwogen keuze maken voor een geschikte mediator. Dit is ook een veilige keuze want de mediators die aangesloten zijn in ons netwerk voldoen allemaal aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en prijsstelling.  

Door middel van het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen weergeven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit de provincie Flevoland die voor u in aanmerking komen. Naast het bieden van transparantie en inzicht met betrekking tot het maken van een keuze voor een geschikte mediator, bieden we ook andere online gemakken waarvan u gebruik kunt maken gedurende het mediationtraject. U kunt ons platform ook gebruiken om direct in contact te komen met uw mediator, deze persoon van documenten te voorzien en voor de financiële afhandeling van de situatie te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in de provincie Flevoland samenkomen.

Terug naar boven