Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Lelystad

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Lelystad voor hulp bij juridische conflicten

Bent u op zoek naar een mediator die werkzaam is in Lelystad of omgeving voor hulp bij juridische conflicten? Dan kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om een overwogen keuze te maken. Wij zorgen voor transparantie en overzicht in de gecompliceerde juridische sector. Hierdoor kunt u zichzelf op een eenvoudige manier inzicht verschaffen wat voor u de beste keuze is uit het grote aanbod van mediators in Lelystad.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Utrecht, Lelystad, Amsterdam

Ruime beschikbaarheid van mediators in Lelystad

Lelystad is een nog altijd één van de snelst groeiende gemeenten van ons land. Deze hoofdstad van de provincie Flevoland telt op dit moment zo’n 78.000 inwoners. In deze gemeente zijn ook zeer veel mediators actief. Dit is enerzijds het gevolg van de grote vraag naar mediation bij echtscheidingen (Lelystad staat in het rijtje van de 10 gemeenten in Nederland waar de meeste scheidingen plaats vinden, ruim 12% van de volwassenen is gescheiden) maar ook omdat dit een goed toepasbare methode is in andere situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid.

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning waar de strijdende partijen gezamenlijk van gebruik maken. De achterliggende gedachte bij deze vorm van juridische ondersteuning is dat ze zelf tot oplossingen moeten komen. Bij deze besluitvorming kunnen ze uiteraard gebruik maken van de vakkennis en ervaring van de mediator op dit gebied. Tevens zal de mediator begeleiding bieden bij het doorlopen van de vaak ingewikkelde juridische procedures. Het grote voordeel van het gezamenlijk gebruik maken van juridische hulp is dat het een voordeligere optie is in vergelijking met andere vormen van ondersteuning. Daarnaast kunnen de betrokkenen zelf bepalen in welke tempo het traject wordt doorlopen en heeft mediation vaak weinig tot geen invloed op de onderlinge verhoudingen.

De bereidheid en de ruimte om gezamenlijk tot oplossingen bij een impasse te komen zijn belangrijke voorwaarden bij de keuze voor mediation. Daarnaast is het voor de voortgang van de procedure van belang dat er samengewerkt wordt met een mediator die een dienstverlening heeft die aansluit op de wensen in een specifieke situatie. Voor veel rechtzoekenden die niet thuis zijn op juridisch gebied is dit lastig om te bepalen. De juridische sector is immers niet transparant en erg versplinterd. De ruime beschikbaarheid van mediators in Lelystad maakt het nog lastiger om een goede keuze te maken. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee u snel overzicht krijgt in het juridische aanbod van uw woonplaats.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Lelystad te vinden

Judex houdt zich bezig met het bieden van transparantie en inzicht in de juridische sector. We helpen rechtzoekenden uit Lelystad onder andere met het ter beschikking stellen van een vergelijker om een geschikte mediator die werkzaam is in deze plaats te vinden. Hiermee kunt u veel tijd besparen bij het maken van een overwogen keuze voor juridische hulp. Uw wensen kunnen worden weergegeven door de zoekfilters in de vergelijker in te vullen. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van de mediators uit Lelystad op het scherm die hieraan kunnen voldoen.

Op het moment dat u uw keuze heeft gemaakt, kunt u via ons platform direct in contact komen met deze mediator. Daarnaast bieden we andere digitale gemakken waarvan u gebruik kunt maken gedurende het mediationtraject. We stellen bijvoorbeeld een veilige omgeving beschikbaar om documenten naar uw mediator te versturen of om de financiële afhandeling te kunnen verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Lelystad samenkomen.

Terug naar boven