Ga naar content

Mediators in Friesland

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Friesland te vinden voor hulp bij juridische geschillen

Bent u op zoek naar een geschikte mediator uit Friesland voor hulp bij juridische geschillen? Dan kunt u ervoor kiezen om het internet op te gaan en alle beschikbare mediators uit deze provincie met elkaar vergelijken, maar dat valt niet mee. Door de grote hoeveelheid mediators die hun diensten in de provincie Friesland aanbieden is dit niet alleen veel werk maar ook erg lastig. De juridische wereld heeft immers een zeer gecompliceerd karakter. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee u op een eenvoudige manier kunt vaststellen wat voor u de meest geschikte mediator is in bijvoorbeeld Drachten, Heerenveen of Leeuwarden. Wij zorgen voor inzicht en transparantie op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Friesland, kop van Noord-Holland

Overzicht tussen de mediators die diensten aanbieden in de provincie Friesland 

In veel gevallen is er helemaal niet zoveel nodig om een juridisch geschil weg te nemen. Het komt regelmatig voor dat een goed onderling overleg hiervoor voldoende is. Als beide partijen hier vertrouwen in hebben, is mediation een uitstekende optie. Een mediator geeft strijdende partijen net dat duwtje in de rug dat nodig is om tot oplossingen te komen. Deze persoon kan men gerust zien als onafhankelijke bemiddelaar. Als er gekozen wordt voor mediation is het de bedoeling dat de strijdende partijen met behulp van een open overlegstructuur zelf tot oplossingen komen om het conflict weg te nemen. De bereidheid en de beschikbare ruimte hiervoor zijn belangrijke voorwaarde bij het maken van de keuze voor mediation. Als dat het geval is, kan mediation in veel situaties worden toegepast. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid.

Het grote verschil tussen mediation en andere juridische procedures is dat de strijdende partijen bij mediation naast elkaar staan en niet tegenover elkaar. De achterliggende gedachte hierbij is dat er samen (in eigen tempo) naar oplossingen gezocht moet worden. Doordat er gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van juridische hulp en er géén sprake is van afzonderlijke juridische vertegenwoordiging is mediation een financieel voordelige optie. Daarnaast heeft deze vorm van juridische ondersteuning weinig tot geen invloed op de onderlinge verhoudingen. 

De veelzijdige praktische voordelen en de uitstekende toepasbaarheid van mediation heeft ervoor gezorgd dat dit een optie is waar steeds meer voor gekozen wordt. Om in deze toenemende behoefte te kunnen voorzien hebben ook veel juridische dienstverleners ervoor gekozen om mediation in hun aanbod op te nemen. De juiste match tussen vraag en aanbod vormt vaak het probleem. Veel rechtzoekenden hebben door het gecompliceerde karakter van de juridische sector veel moeite om een geschikte mediator te vinden. Dit is in het hele land het geval. De provincie Friesland vormt hierop geen uitzondering. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee u overzicht krijgt tussen het grote aantal mediators dat diensten aanbiedt in de provincie Friesland.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een mediator uit Friesland te selecteren

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft als voornaamste doelstelling om rechtzoekenden te helpen bij het maken van een gerichte keuze. U kunt onder andere onze vergelijker gebruiken om een mediator uit Friesland te selecteren. Op basis van de gegevens die in de zoekfilters worden weergeven verschijnen de gegevens van mediators uit uw omgeving die in uw wensen kunnen voorzien op het scherm. Alle mediators uit ons netwerk voldoen aan onze normen met betrekking tot de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de geleverde service.  

Door het beschikbaar stellen van onze vergelijkingstool zorgen we voor inzicht en transparantie in de juridische sector. Daarnaast bieden we ook diverse tools waarvan gebruik gemaakt kan worden bij het doorlopen van de procedure. Naast de mogelijkheid om via onze site direct in contact te komen met de mediator waarop uw keuze gevallen is, bieden we ook een veilige omgeving om deze persoon documenten te versturen en voor de financiële afhandeling te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in de provincie Friesland samenkomen.

Terug naar boven