Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Drachten

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Drachten voor juridisch advies en hulpverlening

Als u terecht bent gekomen in een conflict en u heeft hulp nodig om hier samen met de andere partij uit te komen, is mediation vaak een uitstekend alternatief. Dit is een zeer toegankelijke vorm van juridische ondersteuning die veelzijdig toepasbaar is. Mediation is een moderne vorm van conflicthantering waar een toenemende vraag naar is. Er zijn dan ook veel juridische hulpverleners die mediation in hun pakket hebben opgenomen. Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Drachten voor juridisch advies en hulpverlening kunt u hiervoor het beste de vergelijker van Judex gebruiken. Wij zorgen voor de nodige inzichten om op een eenvoudige manier een goede keuze te maken uit het ruime aanbod.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Drachten

Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij het de bedoeling is dat de betrokken partijen met behulp van een open overlegstructuur tot oplossingen komen. De mediator zal hierbij van ondersteunende waarde zijn. Deze persoon kan het beste worden gezien als een soort gespreksleider. Een mediator heeft een bemiddelende rol hierbij. Doordat beide betrokken partijen gebruik maken van dezelfde juridische ondersteuning zal deze persoon neutraal blijven en geen oordeel vellen. Het belangrijkste voordeel van deze constructie ligt dan ook op financieel gebied. Door te kiezen voor deze constructie is het immers niet nodig om van afzonderlijke juridische hulp gebruik te maken wat een aanmerkelijk kostenvoordeel met zich mee brengt. 

Een ander voordeel van mediation is de veelzijdige inzetbaarheid. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. In veel gevallen heeft mediation weinig tot geen invloed op de onderlinge relaties. Het is dus een toekomstgerichte keuze waarvoor steeds meer gekozen wordt.

De stijgende populariteit van mediation heeft uiteraard effect op het aanbod hiervan. Een groot aantal juridische aanbieders heeft ervoor gekozen om deze vorm van juridische hulpverlening aan te bieden. Dit is in het hele land het geval en een stad als Drachten vormt hier zeker geen uitzondering op. Dit lijkt een gunstige ontwikkeling voor de rechtzoekende maar de praktijk wijst anders uit. Doordat de juridische sector zeer gecompliceerd in elkaar steekt en zeker geen transparant karakter heeft, is het lastig om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Drachten. Iedere aanbieder van juridische hulp heeft immers een eigen expertise, werkwijze en bijbehorende prijsstelling. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee u zich de benodigde inzichten kunt verschaffen op juridisch gebied. Wij zorgen voor overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Drachten.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een mediator uit Drachten te kiezen

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzicht en transparantie op juridisch gebied. We hebben onder andere een vergelijker ter beschikking gesteld waarmee een rechtzoekende op een eenvoudige manier een mediator uit Drachten kan kiezen. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de wensen kenbaar gemaakt worden. Op basis van deze informatie selecteren wij de mediators uit Drachten voor u die het beste voor u in aanmerking kunnen komen. U krijgt van ons de gegevens van de mediators die zijn aangesloten bij ons netwerk. Deze personen voldoen uiteraard zonder uitzondering aan onze voorwaarden met betrekking tot de vakkennis, geboden dienstverlening en prijsstelling. Door het gebruik van onze vergelijker maakt u niet alleen een overwogen- maar ook een veilige keuze.

U kunt door het gebruiken van de vergelijker veel tijd en moeite besparen. Judex zorgt voor de combinatie van kwaliteit, transparantie en gemak. Als u via onze vergelijker uw keuze heeft gemaakt met welke mediator u wilt samenwerken, kunt u via onze site met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we een veilige online omgeving om data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van de ondersteuning te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Drachten samenkomen.

Terug naar boven