fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Drachten

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Drachten voor juridisch advies en hulpverlening

Als u terecht bent gekomen in een conflict en u heeft hulp nodig om hier samen met de andere partij uit te komen, is mediation vaak een uitstekend alternatief. Dit is een zeer toegankelijke vorm van juridische ondersteuning die veelzijdig toepasbaar is. Mediation is een moderne vorm van conflicthantering waar een toenemende vraag naar is. Er zijn dan ook veel juridische hulpverleners die mediation in hun pakket hebben opgenomen. Als u op zoek bent naar een geschikte mediator uit Drachten voor juridisch advies en hulpverlening kunt u hiervoor het beste de vergelijker van Judex gebruiken. Wij zorgen voor de nodige inzichten om op een eenvoudige manier een goede keuze te maken uit het ruime aanbod.

Zoek een expert bij u in de buurt

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Drachten

Mediation is een vorm van conflicthantering waarbij het de bedoeling is dat de betrokken partijen met behulp van een open overlegstructuur tot oplossingen komen. De mediator zal hierbij van ondersteunende waarde zijn. Deze persoon kan het beste worden gezien als een soort gespreksleider. Een mediator heeft een bemiddelende rol hierbij. Doordat beide betrokken partijen gebruik maken van dezelfde juridische ondersteuning zal deze persoon neutraal blijven en geen oordeel vellen. Het belangrijkste voordeel van deze constructie ligt dan ook op financieel gebied. Door te kiezen voor deze constructie is het immers niet nodig om van afzonderlijke juridische hulp gebruik te maken wat een aanmerkelijk kostenvoordeel met zich mee brengt. 

Een ander voordeel van mediation is de veelzijdige inzetbaarheid. Het is een optie waarvoor gekozen kan worden bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. In veel gevallen heeft mediation weinig tot geen invloed op de onderlinge relaties. Het is dus een toekomstgerichte keuze waarvoor steeds meer gekozen wordt.

De stijgende populariteit van mediation heeft uiteraard effect op het aanbod hiervan. Een groot aantal juridische aanbieders heeft ervoor gekozen om deze vorm van juridische hulpverlening aan te bieden. Dit is in het hele land het geval en een stad als Drachten vormt hier zeker geen uitzondering op. Dit lijkt een gunstige ontwikkeling voor de rechtzoekende maar de praktijk wijst anders uit. Doordat de juridische sector zeer gecompliceerd in elkaar steekt en zeker geen transparant karakter heeft, is het lastig om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Drachten. Iedere aanbieder van juridische hulp heeft immers een eigen expertise, werkwijze en bijbehorende prijsstelling. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee u zich de benodigde inzichten kunt verschaffen op juridisch gebied. Wij zorgen voor overzicht in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Drachten.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een mediator uit Drachten te kiezen

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzicht en transparantie op juridisch gebied. We hebben onder andere een vergelijker ter beschikking gesteld waarmee een rechtzoekende op een eenvoudige manier een mediator uit Drachten kan kiezen. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de wensen kenbaar gemaakt worden. Op basis van deze informatie selecteren wij de mediators uit Drachten voor u die het beste voor u in aanmerking kunnen komen. U krijgt van ons de gegevens van de mediators die zijn aangesloten bij ons netwerk. Deze personen voldoen uiteraard zonder uitzondering aan onze voorwaarden met betrekking tot de vakkennis, geboden dienstverlening en prijsstelling. Door het gebruik van onze vergelijker maakt u niet alleen een overwogen- maar ook een veilige keuze.

U kunt door het gebruiken van de vergelijker veel tijd en moeite besparen. Judex zorgt voor de combinatie van kwaliteit, transparantie en gemak. Als u via onze vergelijker uw keuze heeft gemaakt met welke mediator u wilt samenwerken, kunt u via onze site met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we een veilige online omgeving om data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van de ondersteuning te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Drachten samenkomen.

Terug naar boven