fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Drachten

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om mediator uit Drachten te selecteren voor hulp bij het scheiden

 

Als u besloten heeft om een punt achter uw huwelijk te zetten, zijn er een aantal trajecten die u kunt doorlopen bij een scheidingsprocedure. Eén van die trajecten is mediation. Dit is een moderne vorm van scheiden met een zeer toegankelijk karakter. Steeds meer mensen maken gebruik van de diensten van een mediator, ondanks dat het door de complexiteit van de juridische sector vaak niet eenvoudig is om een geschikte mediator te vinden. Als u gebruik wilt maken van de diensten van een mediator die in Drachten werkzaam is, kunt u gebruik maken van de vergelijkingstool van Judex om uw keuze te bepalen. Wij bieden de nodige inzichten die van belang zijn voor het maken van een overwogen keuze.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Inzicht in het aanbod van in scheiding gespecialiseerde mediators uit Drachten

Hoewel er een groot aantal mensen gebruik maken van juridische diensten, steekt deze sector voor velen zeer ingewikkeld in elkaar. De juridische wereld is sterk versplinterd en heeft zeker geen transparant karakter. Het is voor scheidende stellen erg lastig om een beeld te krijgen over de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke mediator. Dit is in het hele land het geval. Ook in een plaats als Drachten zijn er veel in scheiding gespecialiseerde mediators actief maar is het lastig om een inzicht te krijgen in het aanbod van deze juridische dienstverleners. Dit is echter wel van essentieel belang om een echtscheidingsproces op een soepele manier te kunnen doorlopen. Een mediationtraject heeft vaak weinig tot geen invloed op de onderlinge verhoudingen maar dit kan snel veranderen als er gekozen is voor een mediator die niet aan de verwachtingen voldoet.

Het laatste punt geeft een beetje het unieke karakter van mediation weer. In tegenstelling tot andere juridische diensten maken de scheidende partners gezamenlijk gebruik van mediation. Een mediator biedt het stel de noodzakelijke ondersteuning als zij samen afspraken maken die moeten worden verwerkt in de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten. De ondersteuning van de mediator biedt bestaat uit een maatwerk ondersteuning bij het doorlopen van de gehele procedure. De mediator is een neutrale bemiddelaar bij het beslissingsproces en is de ervaringsdeskundige waar de scheidende partners terecht kunnen met hun vragen of onduidelijkheden. Tevens zal de mediator de waardevolle ondersteuning bieden als de scheidende partners dreigen vast te lopen in deze overlegstructuur.

Het grote voordeel van mediation is dat het vaak de meest voordelige vorm van scheiden is. Daarnaast kan het stel het tempo van het doorlopen van het proces voor een groot deel zelf bepalen. Er zijn verschillende keuzes te maken die betrekking hebben op de intensiteit van de ondersteuning en het doorlopen van het mediationtraject. Er is een optie om gebruik te maken van een volledig online ondersteuning maar het doorlopen van de procedure aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Drachten is ook een alternatief. De veelzijdige toepassingen van mediation schetst het belang van het verkrijgen van overzicht tussen het aanbod van in scheiding gespecialiseerde mediators uit Drachten. Door het gebruik van de vergelijkingstool van Judex kan op een eenvoudige manier de benodigde inzichten worden verkregen die nodig zijn om een overwogen keuze te maken.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Online vergelijker om eenvoudig een mediator uit Drachten te kiezen voor hulp bij echtscheiding

Judex houdt zich bezig met het bieden van transparantie en inzicht op juridisch gebied. Hiermee maken we het voor rechtzoekenden mogelijk om op een eenvoudige manier een keuze te kunnen maken voor geschikte juridische hulp. Hiervoor hebben we onder andere een praktische tool ontwikkeld. Deze online vergelijker kan gebruikt worden om een mediator uit Drachten te kiezen voor hulp bij echtscheiding. Aan de hand van de wensen die in de zoekfilters worden weergegeven presenteren wij de in echtscheiding gespecialiseerde mediators uit Drachten die hiervoor het beste in aanmerking komen. Als deze mediators zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen dan ook aan onze criteria met betrekking tot dienstverlening en bijbehorende prijsstelling. U maakt hierdoor niet alleen een overwogen, maar ook een veilige keuze.

Door het beschikbaar stellen van de vergelijker bieden we een combinatie van transparantie, kwaliteit en gemak. U kunt veel tijd en moeite besparen bij een eventuele zoektocht naar een geschikte mediator die werkzaam is in Drachten. U kunt uiteraard via onze website direct in contact komen met de mediator waarop uw keuze gevallen is. Ook gedurende de procedure die u moet doorlopen om de echtscheiding vorm te geven, kunt u gebruik maken van onze online service. U kunt onder andere gebruik maken van onze online omgeving om data met deze persoon te delen en de financiële afhandeling van de echtscheiding te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Drachten samenkomen.         

Terug naar boven