fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Scheidingsmediation in Sneek

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Handige vergelijkingstool om een mediator uit Sneek te kiezen voor hulp bij het scheiden

Bent u op zoek naar een mediator uit Sneek voor hulp bij het scheiden? Dan kunt u hiervoor de handige vergelijkingstool van Judex gebruiken om op een eenvoudige manier tot een overwogen keuze te komen. Met het ter beschikking stellen van deze vergelijkingstool springen we in op de problemen die veel scheidende stellen ondervinden als ze besloten hebben om van mediation gebruik te maken. Het is doorgaans zeer lastig om een goed beeld te krijgen van welke mediator de beste invulling kan geven aan de specifieke ondersteuningsbehoefte, dit komt vooral door het complexe karakter van de juridische wereld. Het grote aanbod van mediators in een plaats als Sneek maakt deze keuze nóg lastiger. Judex zet de mediators die het beste voor u in aanmerking komen op een rijtje.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Alkmaar, Harlingen en Utrecht

Groot aanbod van echtscheidingsmediators in Sneek

Er is sprake van een groot aanbod van echtscheidingsmediators in een plaats als Sneek. Dit heeft niet direct betrekking op het aantal echtscheidingen dat in deze plaats wordt uitgesproken maar wel op de interesse in mediation. Dit is immers een zeer toegankelijke vorm van scheiden met een traject waarvan op veel manieren gebruik van kan worden gemaakt. De achterliggende gedachte van mediation is dat de scheidende partners gezamenlijk de afspraken maken die nodig zijn bij het vormgeven van de rechtsgeldige echtscheidingsdocumenten zoals een echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan. Hierbij kan de mediator uiteraard de nodige ondersteuning bieden als een onafhankelijke bemiddelaar. Daarnaast kunnen de ex-partners op de mediator terugvallen als er vragen of onduidelijkheden zijn of als ze dreigen vast te lopen in het traject en er samen niet uit komen. Tot slot speelt de mediator een belangrijke rol in het doorlopen van de juridische stappen die moeten worden gezet. Het is in Nederland immers wettelijk gezien niet mogelijk om volledig zelfstandig te scheiden zonder gebruik te maken van juridische ondersteuning. 

De bereidheid van de beide betrokkenen om met hun ex-partner het scheidingsproces te doorlopen, en het wederzijdse vertrouwen dat ze hier ook daadwerkelijk in zullen slagen, zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen kiezen voor mediation. Het belangrijkste voordeel van mediation ligt op financieel gebied. Door het vrij zelfstandige karakter van mediation en het gezamenlijk gebruik van juridische ondersteuning, is mediation in veel gevallen de voordeligste vorm van scheiden. Mediation heeft vaak weinig tot geen invloed op de onderlinge verhoudingen. Dit is een voordeel wat vooral voor veel ouders van jonge kinderen belangrijk is. Daarnaast kan het traject voor een groot deel in eigen tempo worden doorlopen en is het zelfs mogelijk om op afstand te scheiden met behulp van mediation. Online scheiden is mogelijk omdat op géén enkel moment in dit scheidingstraject de fysieke aanwezigheid is vereist.

Veel scheidende partners geven de voorkeur aan een persoonlijke vorm van mediation en kiezen ervoor om het traject te doorlopen aan de hand van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Sneek. Voor de voortgang van het traject is het uiteraard van groot belang dat er gekozen wordt om samen te werken met een mediator die een aanbod heeft dat volledig aansluitend is op de behoeften van het stel. Dit is door de ingewikkelde structuur van de juridische sector erg lastig te bepalen. De juridische wereld is niet erg transparant en sterk versplinterd. Hierdoor is het een lastige en vooral tijdrovende klus om een goede keuze te maken bij een behoefte aan mediation.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijker om een geschikte mediator uit Sneek te vinden voor hulp bij echtscheiding

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het bieden van inzicht en transparantie in deze sector om rechtzoekenden te helpen bij het maken van hun keuze. We hebben hiervoor onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Sneek te vinden voor hulp bij echtscheiding. Wij zetten de geschikte echtscheidingsmediators voor u op een rijtje op basis van de specifieke wensen die u met behulp van de zoekfilters kenbaar kunt maken. 

Alle mediators die we u aanbevelen zijn aangesloten in het netwerk van Judex en voldoen hiermee aan onze criteria met betrekking tot factoren als vakkennis, werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden we hier toezicht op om de kwaliteit van onze service te garanderen. Als u op basis van de gegevens uit onze vergelijker uw keuze heeft gemaakt voor een geschikte echtscheidingsmediator uit Sneek kunt u via ons platform direct met deze persoon in contact treden. Daarnaast kunt u onze veilige omgeving gebruiken om data met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van de echtscheiding te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Sneek samenkomen.

Terug naar boven