Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Sneek

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Sneek voor passende juridische ondersteuning

Als u op zoek bent naar een mediator die werkzaam is in Sneek voor passende juridische ondersteuning, wacht u een flinke uitdaging. Het aantal mediators die in Sneek werkzaam zijn is niet het probleem, maar de keuze voor een geschikte mediator is dat echter wel. Door het gecompliceerde karakter van de juridische sector wordt het door veel rechtzoekenden als een groot struikelblok ervaren om erachter te komen welke mediator een aanbod heeft dat het beste aansluit op de ondersteuningsbehoefte. Judex biedt een helpende hand door u de benodigde inzichten te bieden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Harlingen, Alkmaar en Utrecht

Overzicht in het ruime aanbod van mediators in Sneek

Mediation is een zeer toegankelijke vorm van juridische ondersteuning waarvoor in een grote diversiteit aan situaties gekozen kan worden. De vorm van ondersteuning vormt de belangrijkste onderscheidende waarde van het mediationtraject. De betrokkenen maken immers gezamenlijk gebruik van deze ondersteuning. Een mediator is immers een neutrale gespreksleider die de partijen helpt om samen tot afspraken en overeenkomsten te komen die ertoe leiden dat het conflict wordt opgelost. Deze persoon zal helpen in dit beslissingsproces en een begeleiding bieden bij het doorlopen van de (voor veel mensen) vaak ingewikkelde juridische procedures. Daarnaast kunnen de betrokkenen altijd op de vakkennis en ervaring van de mediator terugvallen bij vragen of onduidelijkheden of als het proces dreigt vast te lopen. Het grote voordeel van het gezamenlijk gebruik maken van de juridische ondersteuning ligt op financieel gebied. mediation is in de meeste gevallen de voordeligste vorm van juridische hulpverlening.

Er zijn diverse situaties te benoemen waarbij mediation een goed alternatief kan zijn. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De bereidheid van de strijdende partijen om gezamenlijk tot oplossingen te komen en de ruimte hiervoor zijn de belangrijkste voorwaarden voor deze keuze. Veel mensen kiezen graag voor mediation omdat dit traject vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge relaties en hierdoor erg toekomstgericht is.  

Het mediationtraject kan op diverse manieren doorlopen worden. Naast de volledig online begeleiding kan er ook worden gekozen voor ondersteuning aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Sneek. De keuze voor een geschikte mediator vormt de basis voor het traject. Het is van groot belang dat het aanbod van de mediator aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Het is door de gecompliceerde structuur van de juridische sector echter lastig om een beeld te krijgen in factoren als de expertise, de werkwijze en de prijsstelling van de mediator. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee u op een eenvoudige manier aan de benodigde inzichten komt om een overzicht te krijgen in het ruime aanbod van mediators in Sneek.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Sneek

Judex is specialist op juridisch gebied en houdt zich voornamelijk bezig met het informeren en bieden van transparantie voor rechtzoekenden. We stellen onder andere een vergelijker beschikbaar die gebruikt kan worden om een keuze te maken voor een geschikte mediator uit Sneek. Hiermee kan veel tijd worden bespaard die anders verloren zou gaan aan uitzoekwerk. We presenteren u de gegevens van de mediators uit Sneek die voor u het beste in aanmerking komen op basis van uw specifieke wensen die u kunt weergeven in de zoekfilters. Alle mediators die we u onder de aandacht brengen zijn aangesloten in ons netwerk en voldoen dan ook aan onze strenge criteria met betrekking tot vakkennis, werkwijze en prijsstelling. Uiteraard houden wij hier streng toezicht op om de kwaliteit van onze dienstverlening te borgen.

Naast kwaliteit en transparantie bieden we u ook alle gemakken als u van plan bent om gebruik te maken van juridische dienstverlening. U kunt bijvoorbeeld via ons platform direct in contact komen met de mediator uit Sneek waarop uw keuze gevallen is. Tevens kunt u gebruik maken van onze website om op een veilige manier data met deze persoon te delen en de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Sneek samenkomen.

Terug naar boven