Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Leeuwarden

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Leeuwarden selecteren voor juridische hulp

Als u op zoek bent naar een mediator uit Leeuwarden, wacht u een pittige uitdaging ondanks dat er veel mediators in deze stad actief zijn. Voor veel rechtzoekenden is het een probleem dat de juridische sector niet erg transparant is en erg gecompliceerd in elkaar zit. Hierdoor is het lastig om een beeld te krijgen over de expertise, de werkwijze en de prijsstelling van een specifieke mediator. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee u inzichten op deze gebieden kunt krijgen. Hierdoor kunt u op eenvoudige manier een mediator uit Leeuwarden selecteren voor juridische hulp.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Esther van Gestel
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Overzicht in de ruime beschikbaarheid van mediators in Leeuwarden

Mediation is een steeds populairder wordende vorm van juridische hulpverlening. Vooral de financiële aantrekkelijkheid van deze vorm van ondersteuning spreekt veel mensen uiteraard aan. Mediation is vaak veruit de meest voordelige optie om gebruik te maken van juridische diensten omdat de betrokkenen hiervan gezamenlijk gebruik maken. De achterliggende gedachte van mediation is dat de strijdende partijen in onderling overleg naar de beste oplossingen voor hun geschil op zoek gaan. De mediator zal hierbij uiteraard de benodigde ondersteuning bieden. Dit is niet alleen het geval als een overleg dreigt vast te lopen maar ook bij het doorlopen van de vaak ingewikkelde juridische procedures.

Mediation is zeer veelzijdig inzetbaar. In veel situaties kan dit een uitstekende optie zijn. Hierbij kan gedacht worden aan situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De bereidheid om in onderling overleg tot oplossingen te komen, is uiteraard één van de belangrijkste voorwaarden om te kunnen kiezen voor mediation. Daarnaast moet er uiteraard wel ruimte voor overleg zijn. Het mediationtraject kan in eigen tempo worden doorlopen en heeft vaak weinig tot geen invloed op de onderlinge verhoudingen.

Er zijn verschillende keuzes te maken met betrekking tot de vorm van het mediationtraject en de intensiteit van de ondersteuning. Vooral een online begeleiding heeft een zeer zelfstandig karakter. Daarom kiezen veel mensen dan ook voor een meer persoonlijke ondersteuning vaak in vorm van één of meer afspraken bij de mediator op het kantoor in Leeuwarden. Ongeacht de optie waarvoor gekozen wordt, is de keuze voor een geschikte mediator van het grootste belang. Het is zaak dat het aanbod van de mediator aansluit op de wensen van de rechtzoekenden. Door het niet erg transparante karakter van de juridische sector vormt dit in veel gevallen het grootste struikelblok. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee op de meest eenvoudige manier een overwogen keuze kan worden gemaakt uit de grote hoeveelheid mediators die in Leeuwarden actief zijn.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om de meest geschikte mediator uit Leeuwarden te kiezen

Judex is gespecialiseerd op in de juridische sector en houdt zich bezig met het bieden van inzichten en transparantie op dit gebied. We hebben onder andere een vergelijker ontwikkeld om de meest geschikte mediator uit Leeuwarden te kiezen. Hierin zijn een aantal zoekfilters verwerkt om de specifieke wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan presenteren we de gegevens van de mediators uit Leeuwarden die voor u in aanmerking komen. Als deze mediators zijn verbonden aan het netwerk van Judex. U maakt hiermee dus een overwogen en een veilige keuze. Als u uw keuze gemaakt heeft, kunt u direct via onze website met deze mediator in contact treden.

Judex staat in voor transparantie, kwaliteit en gemak op juridisch gebied. Naast het gebruik van de vergelijker om een geschikte mediator uit Leeuwarden te kiezen, kunt u ook gebruik maken van onze veilige omgeving om data naar deze persoon te versturen en voor de financiële afhandeling van de situatie zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Leeuwarden samenkomen.   

Terug naar boven