Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Zeeland

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om een mediator uit Zeeland te vinden voor het oplossen van geschillen

Het kan zomaar voorkomen dat u in een conflict terecht bent gekomen waar u niet zomaar met de andere partij kunt uitkomen. U kunt zich hiervoor direct tot afzonderlijke advocaten wenden maar in veel situaties is dat niet nodig. Mediation is dan een uitstekende oplossing. Er zijn zeer veel juridische dienstverleners die mediation aanbieden. Als u een mediator zoekt die werkzaam is in de provincie Zeeland, bijvoorbeeld in Middelburg, kunt u onze vergelijker gebruiken. Hiermee kunt u snel en eenvoudig de geschikte ondersteuning vinden voor het oplossen van geschillen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Zeeland

Overzicht in het aanbod van Zeeuwse mediators 

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning waarbij het de bedoeling is dat de strijdende partijen samen tot oplossingen moeten komen om het conflict weg te nemen. De mediator heeft hierbij een bemiddelende rol en zal de nodige ondersteuning bieden bij de totstandkoming van de afspraken. Uiteraard zal deze persoon ook begeleiding bieden bij het doorlopen van de juridische procedures aangezien deze route voor veel mensen erg onbekend is. Doordat beide partijen gezamenlijk gebruik maken van deze ondersteuning zal de mediator géén oordeel vellen of de belangen van één van de partijen behartigen. Deze persoon kan gezien worden als een gespreksleider en procesbewaker. 

Het grootste voordeel van mediation ligt op financieel gebied. Doordat deze vorm van juridische ondersteuning een groot zelfstandig karakter heeft en er van een relatief beperkt aantal “juridische uren” gebruikt wordt gemaakt, is dit vaak veruit de voordeligste optie. Een ander voordeel is de veelzijdige toepasbaarheid van mediation. Er kan gekozen worden voor deze vorm van ondersteuning in het geval van onder andere arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. 

Er kan op diverse manieren gebruik worden gemaakt van mediation. Naast de online optie kan het traject ook worden doorlopen aan de hand van een aantal afspraken op het kantoor van de mediator. Het is hierbij wel praktisch dat er gekozen wordt voor een mediator die op een redelijke reisafstand gevestigd is. Echter is de juridische sector erg versplinterd en niet erg transparant, wat nadelig werkt wanneer men een geschikte mediator uit bijvoorbeeld de provincie Zeeland wil kiezen. Veel mensen ervaren het gecompliceerde karakter van de juridische sector als groot struikelblok. Judex zorgt op een praktische manier voor overzicht in het aanbod van de Zeeuwse mediators.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om overwogen keuze te kunnen maken voor een mediator uit Zeeland

Judex houdt zich bezig met het informeren van rechtzoekenden door voor transparantie en overzicht tussen de aanbieders binnen de juridische sector te zorgen. U kunt bijvoorbeeld onze vergelijker gebruiken om overwogen keuze te kunnen maken voor een mediator uit Zeeland. Op basis van uw wensen die u kunt weergeven in de zoekfilters zetten wij de mediators die werkzaam zijn in de provincie Zeeland en een passende invulling kunnen geven aan uw juridische behoefte voor u op een rijtje. Op basis hiervan krijgt u de benodigde inzichten om een gerichte keuze te maken.

Alle mediators die bij het netwerk van Judex zijn aangesloten voldoen aan onze voorwaarden met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en bijbehorende prijsstelling. Daarnaast zijn we zeer actief met het onderhouden van ons rating systeem zodat we kunnen borgen dat u altijd een veilige keuze maakt. Naast het gebruik van onze vergelijker om een mediator uit de provincie Zeeland te selecteren kunt u ons platform ook gebruiken om direct in contact met deze persoon te komen, uw mediator van de noodzakelijke documenten te voorzien en voor de financiële afhandeling van de procedure te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in de provincie Zeeland samenkomen. 

Terug naar boven