Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Middelburg

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Middelburg voor hulp bij een juridisch conflict

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning die breed inzetbaar is en op een eenvoudige manier een oplossing kan bieden bij juridische conflicten. Het is een vorm van ondersteuning dat veel praktische voordelen biedt. Er zijn dan ook veel mensen die voor mediation kiezen als ze in een impasse zijn beland. Om aan deze vraag te voldoen zijn er veel juridische dienstverleners die mediation aanbieden. Dit, in combinatie met het gecompliceerde karakter van de juridische wereld, maakt het lastig om een keuze te maken voor een geschikte mediator. Als u opzoek bent naar een mediator uit Middelburg kunt u de vergelijker van Judex gebruiken om uw keuze te maken. Wij bieden op een eenvoudige manier de inzichten die u nodig heeft om een gefundeerde keuze te maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Zeeland

De beste manier om een keuze te maken uit het grote aanbod van mediators uit Middelburg     

Mediation heeft diverse voordelen in vergelijking met andere vormen van juridische vormen van ondersteuning. Het grootste verschil is dat er geen sprake is van een individuele behartiging van belangen. De betrokkenen laten zich niet vertegenwoordigen door de juridische ondersteuner maar maken juist gezamenlijk gebruik hiervan. Een mediator heeft geen oordelende maar een adviserende rol. De achterliggende gedachte van mediation is dan ook dat de betrokkenen samen in een open overlegstructuur tot oplossingen komen. De mediator is dus een onafhankelijke bemiddelaar waarop de partijen altijd kunnen terugvallen bij vragen, onduidelijkheden of als ze vastlopen in het proces. 

De betrokken partijen staan naast elkaar en niet tegenover elkaar. De bereidheid om samen naar oplossingen te zoeken en de ruimte hiervoor zijn een tweetal harde eisen om mediation toe te kunnen passen. Naast het verschil met betrekking tot de procedure is er uiteraard het financiële verschil tussen mediation en andere vormen van juridische hulp. Door het gezamenlijk gebruik maken van de juridische ondersteuning zijn de kosten van mediation aanzienlijk lager. Tevens is mediation een vorm van juridische hulp waarbij de betrokkenen het meeste invloed hebben op het tempo van het proces.  

Steeds meer mensen maken gebruik van mediation. Om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen zijn er steeds meer juridische hulpverleners die mediation in hun aanbod hebben opgenomen. Dit is in vrijwel alle grote steden van het land het geval, Middelburg vormt hier geen uitzondering op. Het maakt de lastige juridische wereld niet inzichtelijker. Veel rechtzoekenden uit deze plaats vinden het lastig om een beeld te krijgen over de expertise, het aanbod en de prijsstelling van een specifieke mediator. Judex is ingesprongen op de behoefte aan transparantie door een vergelijker te ontwikkelen waarin rechtzoekenden uit Middelburg inzicht wordt geboden op de genoemde gebieden. 

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Middelburg te vinden

Judex is gespecialiseerd in de juridische sector en houdt zich bezig met het verschaffen van inzichten en transparantie op dit gebied. Hiermee wordt het voor rechtzoekenden een stuk gemakkelijker gemaakt om een overwogen keuze te maken. U kunt bijvoorbeeld onze vergelijker gebruiken om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Middelburg te vinden. Door het invullen van onze oriëntatie tools kunt u uw wensen specificeren. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Middelburg die het beste hieraan kunnen voldoen. 

De mediator uit ons netwerk voldoen zonder uitzondering aan onze strenge voorwaarden met betrekking tot de geleverde diensten en bijbehorende prijsstelling. Uiteraard houden we hier toezicht op om de kwaliteit van de informatie die wij verstrekken te bogen. U maakt dus een veilige keuze als u op basis van onze vergelijker voor een mediator uit Middelburg kiest. U kunt via onze website direct in contact komen met deze persoon. Daarnaast bieden we ander online gemakken waarvan u gebruik kunt maken tijdens het mediationtraject. U kunt onder andere gebruik maken van onze een veilige online omgeving om data naar uw mediator te versturen en de financiële afhandeling van het traject te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Middelburg samenkomen.

Terug naar boven