Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Overijssel

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Keuzehulp voor het vinden van een geschikte mediator uit Overijssel

Mediation is een zeer populaire methode om juridische conflicten weg te nemen maar desondanks is het niet eenvoudig om een geschikte mediator te vinden. Dit komt niet omdat er te weinig aanbod is in het aantal mediators (het tegendeel is zelfs waar) maar de complexiteit van de juridische sector ligt hieraan ten grondslag. Zelfs in de provincie Overijssel, waar er in verhouding minder gebruik wordt gemaakt van juridische ondersteuning in vergelijking met het landelijk gemiddelde, is het lastig om een overwogen keuze te maken voor een geschikte mediator. Judex biedt inzichten op dit gebied door het beschikbaar stellen van een handige keuzehulp die gebruikt kan worden voor het vinden van een geschikte mediator in bijvoorbeeld Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo of Zwolle.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
Diny Veldhuisen profiel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Ruurlo en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Keuze uit de grote hoeveelheid beschikbare mediators in Overijssel

Mediation is een moderne manier van conflicthantering dat goed kan worden ingezet voor het oplossen van situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De achterliggende gedachte van mediation is dat de strijdende partijen gezamenlijk afspraken moeten maken en tot oplossingen moeten komen om het conflict op te lossen. Een mediator biedt ondersteuning bij deze overlegstructuur en zal hierbij een bemiddelende rol vervullen. De bereidheid en de beschikbare ruimte hiervoor is dan ook een belangrijke voorwaarde voor het kunnen maken van de keuze voor mediation. 

Veel mensen kiezen voor mediation omdat deze vorm van conflicthantering veel praktische voordelen heeft. Het voornaamste voordeel ligt op financieel gebied. De partijen kunnen immers gezamenlijk gebruik maken van juridische ondersteuning omdat ze naast elkaar staan en niet tegenover elkaar. Dit belichaamt het belangrijkste verschil tussen mediation en andere juridische ondersteuning. Tevens kan er een keuze worden gemaakt met betrekking tot de intensiteit van de juridische hulp. Het is zelfs mogelijk om volledig op afstand (met behulp van juridische toepassingen) hiervan gebruik te maken. Uiteraard heeft dit laatste punt ook invloed op het kostenplaatje. Daarnaast biedt dit voor de partijen alle mogelijkheden om het tempo van het proces zelf te bepalen.

Het is bij mediation wel van belang dat er een keuze wordt gemaakt voor een aanbieder die de juiste invulling biedt in de wensen. Dit is in de praktijk vaak lastig vast te stellen aangezien de juridische sector niet erg transparant en vaak versplinterd is. Hierdoor hebben rechtzoekenden de grootste moeite om een geschikte mediator uit te kiezen uit het grote aanbod van juridische hulpverleners. Dit is vrijwel in het hele land het geval. De provincie Overijssel vormt hierop géén uitzondering. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier een keuze uit de grote hoeveelheid beschikbare mediators in Overijssel gemaakt kan worden.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om geschikte mediator uit Overijssel te kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Overijssel te kiezen. Hiermee kunnen rechtzoekenden uit dit gebied enorm veel tijd besparen. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de specifieke wensen kenbaar gemaakt worden. Op basis hiervan verschijnen een aantal mediators uit deze provincie op het scherm die hieraan kunnen voldoen. Er kan uit deze opties een veilige keuze gemaakt worden aangezien alle mediators uit ons netwerk voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, kwaliteit van de geleverde diensten en bijbehorende prijsstelling. 

Judex helpt rechtzoekenden door het bieden van kwaliteit, transparantie en gemak. Dit laatste is ook van toepassing op andere online gemakken die we op onze site aanbieden. U kunt bijvoorbeeld via onze site rechtstreeks in contact komen met de mediator uit Overijssel waarop uw keuze gevallen is. Tevens bieden wij een veilige omgeving om documenten met deze persoon te delen en voor de financiële afhandeling van de situatie te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Overijssel samenkomen.   

Terug naar boven