Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Ommen

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om op een eenvoudige wijze een geschikte mediator uit Ommen te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering waar steeds vaker voor wordt gekozen. Deze vorm van juridische dienstverlening sluit immers goed aan op vele wensen. Deze toenemende vraag naar mediation heeft uiteraard als gevolg dat veel advocaten, juristen en andere bedrijfsmatige initiatieven ervoor gekozen hebben om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. In veel grote plaatsen is er dan ook sprake van een zeer ruim aanbod op dit gebied. Het gecompliceerde karakter van de juridische sector maakt het echter lastig om een geschikte mediator te vinden, wat wel van essentieel belang is voor de voortgang van het traject. Als u een mediator zoek die werkzaam is in Ommen of omgeving, kunt u hiervoor de vergelijker van Judex gebruiken. Wij zorgen voor de benodigde transparantie op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Overzicht tussen het aanbod van mediators in Ommen

De toenemende populariteit van mediation is eenvoudig te verklaren. Mediation is immers een zeer toegankelijke vorm van conflicthantering die zeer veel praktische voordelen biedt. Mediation werd een lange tijd in verband gezien met huwelijken als moderne vorm van het vormgeven van een scheidingsprocedure of om een huwelijkscrisis juist weg te nemen. Er zijn echter nog veel meer situaties waarbij mediation kan worden toegepast. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, of conflicten met de overheid. De kracht van mediation zit in de overlegstructuur. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokkenen gezamenlijk rond de tafel gaan om naar de oplossingen te zoeken die een conflict zullen wegnemen. Deze betrokken zullen dan ook zelf de beste optie hieruit kiezen om deze toe te passen. Mediation heeft in dat opzicht dan ook een zelfstandig karakter. Een mediator zorgt uiteraard wel voor de benodigde begeleiding en ondersteuning hierbij. Hij of zij zal niet alleen fungeren als procesbewaker en als bemiddelaar maar ook de betrokkenen bijsturen als zij zelf dreigen vast te lopen in de overlegstructuur. 

Doordat de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator, is het van essentieel belang dat deze persoon neutraal blijft. Een mediator heeft immers een begeleidende rol en geen oordelende rol. Daarnaast is er uiteraard geen sprake van vertegenwoordiging van belangen van een van de betrokkenen in tegenstelling tot wat bij andere vormen van juridische dienstverlening het geval is. Daarnaast is mediation onderscheidend doordat er bij dit traject niet of nauwelijks inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan maar juist (vrijwel) uitsluitend richt op de oplossingen voor het geschil. Hierdoor is mediation een zeer toekomstgerichte keuze die zelfs vrijwel geen effect zal hebben op de onderlinge verhoudingen.

De bereidheid van de betrokkenen om samen rond de tafel gaan om naar oplossingen te zoeken en de beschikbare ruimte hiervoor zijn uiteraard de belangrijkste voorwaarden om voor mediation te kunnen kiezen. Als hieraan wordt voldaan is het een financieel aantrekkelijke optie, omdat er door deze keuze vaak kan worden voorkomen dat er een gang naar de rechter moet worden gemaakt. Veel rechters adviseren het doorlopen van een mediationtraject juist om deze reden. Het is hierbij uiteraard wel van belang dat er gekozen wordt om gebruik te maken van de diensten van een mediator uit Ommen die gespecialiseerd is op het gebied waar het conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft die aansluit op de behoeften van de betrokkenen. Juist dit wordt door veel rechtzoekenden als lastigste stap ervaren. De complexe structuur van de juridische sector en een gebrek aan transparantie op dit gebied zorgt ervoor dat het erg lastig is om een goed beeld te creëren in het ruime aanbod van mediators in Ommen. Het vergelijken van de vele opties kost dan ook veel tijd en moeite. Judex heeft hiervoor echter een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om deze stap een stuk eenvoudiger te maken.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Ommen te vinden

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van inzichten aan rechtzoekenden om deze groep mensen te ondersteunen bij het maken van hun keuze. We hebben hiervoor onder andere een zeer handige vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Ommen te vinden. Deze vergelijker kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door de specifieke ondersteuningsbehoefte in de zoekfilters in te vullen. Op basis hiervan verstrekken wij direct de gegevens van mediators uit Ommen die hiervoor het beste in aanmerking komen. Deze lijst dient als uitstekende basis voor het maken van een overwogen keuze.

De mediators die wij onder uw aandacht brengen, zijn allemaal aangesloten bij het netwerk van Judex en voldoen hiermee aan onze strenge voorwaarden. We houden immers toezicht op de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van de mediator. Daarnaast stellen we het als harde eis dat de bij ons aangesloten mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Hiermee zorgen we dat u een veilige keuze kunt maken voor een mediator uit Ommen. Als u dit op basis van de gegevens uit onze vergelijker hebt gedaan, kunt u via onze site met deze mediator in contact komen. Tevens stellen we een veilige online omgeving beschikbaar die u kunt gebruiken om data met uw mediator te delen en voor de financiële afhandeling van het traject te zorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Ommen samenkomen. 

Terug naar boven