Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Zwolle

5 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Judex voor het vinden van een geschikte mediator uit Zwolle

Het vinden van een geschikte mediator in Zwolle of omgeving is geen eenvoudige opgave. Door een combinatie van een groot aanbod van mediators die hun diensten aanbieden in deze hoofdstad van provincie Overijssel en het gecompliceerde karakter van de juridische sector, is het lastig om een goede keuze te maken. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee u op een eenvoudige manier een keuze kunt maken.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Groot aanbod van mediators in Zwolle

Het grote aanbod van mediators die in Zwolle of omgeving werkzaam zijn, is eenvoudig te verklaren. Zwolle is een stad van ongeveer 127.500 inwoners. Uiteraard is het niet te voorkomen dat er in arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid ontstaan. Mediation kan een geschikte oplossing zijn voor deze juridische situaties. Voorwaarde hierbij is wel dat de betrokken partijen bereid zijn om gezamenlijk met elkaar over een geschikte oplossing te praten en dat er een basis hiervoor is. Dit zijn twee harde voorwaarden van mediation. Een mediator heeft immers een bemiddelende rol en zal de partijen helpen bij het nemen van beslissingen, zonder een oordeel te vormen. Daarnaast zal deze juridische hulp bestaan uit begeleiding bij het doorlopen van een juridisch proces.

Mediation is een financieel aantrekkelijk alternatief omdat beide partijen gezamenlijk gebruik maken van juridische hulp. Individuele juridische hulpverlening is uiteraard veel kostbaarder. Daarnaast hebben de partijen het tempo van het doorlopen van het proces volledig zelf in de hand en heeft mediation vaak een minimale invloed op de onderlinge verhouding.

Het gecompliceerde karakter van de juridische wereld maakt het zoeken naar een geschikte mediator uit Zwolle of omgeving niet eenvoudig. In veel gevallen is het lastig om een beeld te vormen over de werkwijze van een mediator en te achterhalen wat de kosten zijn van de juridische hulp die geboden wordt. Judex zorgt voor transparantie op dit gebied. Door het gebruik van onze handige vergelijkingstool kunt u snel en eenvoudig een overwogen keuze maken uit het grote aanbod van mediators uit Zwolle.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een mediator uit Zwolle te kiezen

Judex houdt zich bezig met het verstrekken van praktische informatie voor rechtzoekenden. We zorgen hiermee voor transparantie in de juridische sector. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze handige vergelijker om een geschikte mediator uit Zwolle te kiezen. Door het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen specificeren. Hierdoor verschaft u uzelf inzichten welke mediator de beste invulling geeft aan uw wensen. Judex heeft een groot netwerk van mediators uit Zwolle of omgeving voor u beschikbaar. Al deze juridisch hulpverleners voldoen aan onze voorwaarden met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en serviceverlening. U kunt dus een overwogen en veilige keuze maken door onze vergelijkingstool te gebruiken. 

Naast de keuze voor een geschikte mediator uit Zwolle of omgeving, kunt u ons platform ook gebruiken om met deze persoon in contact te komen. Tevens bieden we diverse digitale gemakken gedurende de procedure zoals een veilige omgeving om documenten te versturen of te zorgen voor de financiële afhandeling van de situatie.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex een ook platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Zwolle samenkomen.

Terug naar boven