Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Almelo

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Almelo kiezen voor hulp bij juridische situaties

Mediation is een moderne vorm van het oplossen van conflicten waar tegenwoordig veel wordt gekozen. Door het niet erg transparante karakter en de versplinterde structuur van de juridische sector is het lastig om de juiste inzichten te krijgen die nodig zijn bij het kiezen van een geschikte mediator. Als u in Almelo of omgeving woont, kunt hiervoor de vergelijker van Judex gebruiken. U kunt deze tool volledig kosteloos en zonder verplichtingen gebruiken als handig hulpmiddel bij het kiezen van een geschikte mediator uit Almelo voor hulp bij juridische situaties.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Inzicht in de aangeboden diensten van mediators die werkzaam zijn in Almelo

Op het moment dat er een situatie is ontstaan waarbij u juridische ondersteuning nodig heeft, is mediation vaak een interessant alternatief. Een mediator kan u met bemiddeling van dienst zijn bij het oplossen van een impasse. Deze persoon heeft een neutrale rol en zal geen oordeel vellen maar biedt een waardevolle ondersteuning bij het vinden van oplossingen. In veel gevallen is dit net het zetje in de rug dat soms nodig is om tot oplossingen te komen. Het grote voordeel van mediation is dat de partijen naast elkaar staan en samen tot oplossingen moeten komen. Op dit gebied is mediation onderscheidend in vergelijking met veel andere juridische vormen waarbij partijen juist direct tegenover elkaar staan en hun belangen wordt behartigd door afzonderlijke juridische afvaardigingen. Daarnaast zal een mediator ook begeleiding bieden bij het doorlopen van juridische procedures aangezien dit voor veel mensen een onbekende route is.

Mediation is veelzijdig toepasbaar. U kunt hierbij denken aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Doordat de partijen gezamenlijk het proces doorlopen hebben ze zelf voor een groot deel invloed op het tempo van het proces en is dit een financieel voordelige keuze. Voor veel mensen is mediation een interessante optie op het moment dat er een bereidheid bestaat om te overleggen en hier de ruimte voor is. Voor het soepel doorlopen van het proces is het wel van belang dat er gekozen wordt voor een geschikte mediator. Dit vormt voor veel mensen het voornaamste struikelblok.

Het zal u weinig moeite kosten om een mediator te vinden. Er zijn immers zeer veel juridische dienstverleners die deze vorm van ondersteuning aanbieden. Als gevolg van de ingewikkelde structuur van de juridische sector, is het lastig om voldoende inzicht te krijgen in de aangeboden diensten van mediators die werkzaam zijn in Almelo. Judex zorgt voor transparantie in de juridische wereld.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Almelo te kunnen kiezen

Judex is gespecialiseerd in de juridische sector en houdt zich bezig met het verzorgen van informatie voor rechtzoekenden. Daarnaast hebben we praktische tools ontwikkeld die gebruikt kunnen worden bij de keuze voor geschikte juridische ondersteuning. U kunt bijvoorbeeld onze handige vergelijker gebruiken om een geschikte mediator uit Almelo te kunnen kiezen. U kunt dit op een zeer eenvoudige manier doen door de zoekfilters in te vullen om uw wensen kenbaar te maken. Aan de hand van deze gegevens presenteren wij de mediators uit Almelo die aan deze wensen voldoen. Deze mediators zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen dan ook allemaal aan onze gestelde normen met betrekking tot vakkennis, prijsstelling en serviceverlening.

Ook als u een mediator uit Almelo gekozen hebt, kunt u gebruik maken van het platform van Judex. U kunt immers via onze website in contact komen met de mediator van uw keuze en gebruik maken van onze veilige omgeving om documenten te versturen en de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen. Judex ontzorgt u gedurende het gehele proces met een combinatie van transparantie, gemak en kwaliteit.      

Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Almelo samenkomen.

Terug naar boven