Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Raalte

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijker om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Raalte te vinden

Mediation is een vorm van conflicthantering die de laatste periode sterk in populariteit is toegenomen. Dit heeft uiteraard ook effect op het aanbod van mediators. Een groot aantal advocaten, juristen en andere professionele initiatieven hebben besloten om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. In iedere grotere plaats in Nederland is er sprake van een ruim aanbod van mediators. Een plaats als Raalte vormt hierop dus geen uitzondering. Het grote aanbod van mediators lijkt een zeer gunstige ontwikkeling maar in het geval van de toch al gecompliceerde juridische sector maakt deze trend het kiezen voor een geschikte mediator nog lastiger. Judex is ingesprongen op de behoefte aan transparantie door een handige vergelijker ter beschikking te stellen waarmee op een eenvoudige manier een geschikte vergelijker uit Raalte gevonden kan worden. Wij zorgen voor gemak, transparantie en kwaliteit op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort
Diny Veldhuisen profiel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Ruurlo en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Dalfsen, Amersfoort, Bunschoten

Overzicht tussen het aanbod van mediators in Raalte

De toenemende populariteit van mediation is eenvoudig te verklaren. Het is een moderne en toegankelijke vorm van conflicthantering die in zeer veel situaties toepasbaar is. De meest bekende vorm van het toepassen van mediation is bij echtscheidingen. Veel scheidende partners kiezen voor mediation om een scheidingsprocedure in goede harmonie te doorlopen. Mediation kan ook toegepast worden om een huwelijkscrisis weg te nemen. De beide partners gaan dan onder begeleiding van een mediator met elkaar in gesprek om naar de beste mogelijkheden te zoeken om een huwelijk te redden. Deze methode kan ook worden toegepast in andere situaties waarin onderlinge conflicten zijn ontstaan. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Ook in deze gevallen zullen de betrokkenen samen in overleg gaan om uiteindelijk de oplossingen te formuleren die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. 

De rol van de mediator is totaal verschillend dan de taken die andere juridische dienstverleners vervullen. Een mediator is een bemiddelaar en een procesbewaker maar zal geen oordeel vellen aangezien de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van deze persoon. De neutrale rol van de mediators is dus van groot belang bij de begeleidende taken die deze persoon op zich neemt. Een ander groot verschil tussen mediation en andere vormen van juridische dienstverlening is dat er in geval van mediation niet of nauwelijks inhoudelijk op de ontstane situatie wordt ingegaan en dat er juist voornamelijk gericht wordt op het vinden van oplossingen. Veel rechters adviseren dan ook om een mediationtraject te doorlopen om niet onnodig tot een oordeel te hoeven komen. Uiteraard kunnen hierdoor veel juridische kosten worden bespaard.

Er zijn diverse manieren om een mediationtraject te doorlopen. Deze moderne vorm van conflicthantering zou zelfs desgewenst volledig online kunnen worden aangeboden. De meeste mensen geven echter de voorkeur aan een meer praktische vorm van mediation waarbij het traject doorlopen wordt aan de hand van een of meerdere afspraken op het kantoor van de mediator uit Raalte. Voor de soepele voortgang van het mediationtraject is het wel van belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit deze Overijsselse plaats die gespecialiseerd is op het gebied waarin het conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft die aansluit op de wensen van de betrokkenen. Juist het uitzoeken hiervan wordt door veel rechtzoekenden ervaren als groot struikelblok. De juridische sector is immers niet erg transparant en heeft een gecompliceerd karakter. Hierdoor kost het voor veel rechtzoekenden veel tijd en moeite om voor zichzelf in kaart te brengen welke mediator uit Raalte de beste ondersteuning in een bepaalde situatie kan bieden. Judex is ingesprongen in de behoefte aan kwaliteit, transparantie en gemak op juridisch gebied en heeft een vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige wijze een overzicht te creëren tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Raalte.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Raalte te vinden

Judex houdt zich bezig met het informeren en bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om gebruik te maken van juridische dienstverlening. We hebben hiervoor onder andere een vergelijker ter beschikking gesteld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Raalte te vinden. Aangezien dit een situatie afhankelijke keuze is, hebben we zoekfilters in de vergelijker verwerkt, die gebruik kunnen worden om de specifieke wensen weer te geven. Op basis van deze gegevens presenteren wij een lijst van gegevens van mediators uit Raalte die een goede invulling hieraan kunnen geven. 

De mediators die wij onder uw aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen dan ook aan de strenge voorwaarden die we hieraan gesteld hebben. Om de kwaliteit van onze service te garanderen, vinden we het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat onze mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Daarnaast houden we uiteraard toezicht op de werkwijze en prijsstelling van de bij ons aangesloten mediators. Als u op basis van onze gebruiksvriendelijke vergelijkingstool een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Raalte, kunt u op een eenvoudige manier via onze website met deze persoon i contact treden. Daarnaast bieden we een veilige omgeving om data met uw mediator te delen en de financiële afhandeling van het traject te verzorgen. 

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Raalte samenkomen.

Terug naar boven