Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Olst-Wijhe

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De handigste manier om een geschikte mediator uit Olst Wijhe te selecteren

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning die de laatste tijd sterk in opkomst is. Om goed te kunnen voorzien in de toegenomen vraag, hebben veel rechters, juristen en andere professionele aanbieders de keuze gemaakt om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Hiermee is uiteraard sprake van een groter aanbod van mediators. Dit is in ieder gebied in Nederland het geval, zelfs in kleinere gemeenten als Olst Wijhe in de provincie Overijssel. De complexe structuur van de juridische sector maakt het voor veel mensen echter moeilijk om een beeld te vormen over de specialisatie en werkwijze van aanbieders uit de juridische sector. Dit is vooral bij mediation van groot belang omdat dit een veelzijdige juridische stroming is. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee het aanbod van mediators in iedere regio op een eenvoudige manier op een rijtje kan worden gezet. Dit is dan ook de handigste manier om een geschikte mediator uit Olst Wijhe te selecteren.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk
profielfoto Irma Super
 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving Deventer, Zwolle, Amersfoort

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving Apeldoorn, Harderwijk

Overzicht in het aanbod van mediators uit Olst Wijhe

De toenemende interesse in mediation is goed te verklaren. Het is een zeer toegankelijke juridische ondersteuningsvorm die veelzijdig inzetbaar is en een invulling geeft op zeer veel praktische behoeften op dit gebied. De meeste mensen kennen mediation als een van de keuzemogelijkheden om een echtscheidingsprocedure te doorlopen of een moderne methode om vast te stellen of er nog toekomst in een huwelijk zit. Mediation is echter ook een traject dat ingezet kan worden bij andere conflicten of probleemsituaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. Mediation heeft voor een deel een zelfstandig karakter en biedt in de meeste gevallen precies de ondersteuning die veel betrokkenen nodig hebben om een conflict samen, in goed overleg, op te kunnen lossen. Hiermee wordt voorkomen dat een conflict verder zal escaleren en dat het noodzakelijk wordt dat een rechter hierin uitspraak doet. In veel gevallen is dit niet nodig en adviseren veel rechters zelfs om gezamenlijk een mediationtraject te doorlopen om tot oplossingen te komen.
Een mediator brengt de betrokkenen samen om deze personen de gelegenheid te geven om in een open overlegstructuur de situatie te bespreken en naar oplossingen te zoeken die van belang zijn om een conflict weg te nemen. Deze oplossingen en afspraken worden vervolgens schriftelijk vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst of een echtscheidingsconvenant. De mediator zal de betrokkenen de benodigde begeleiding bieden bij het doorlopen van het traject en als gespreksleider en procesbewaker optreden. Daarnaast heeft de mediator een bemiddelende rol en zal deze persoon bijspringen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het traject. Een mediator zal hierbij uiteraard een volledig neutrale rol blijven behouden en geen beslissingen nemen of oordelen vormen. Deze neutrale rol is van groot belang aangezien de betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. Het grote voordeel hiervan is dat er weinig partijen betrokken zijn bij dit traject. Dit biedt de betrokkenen alle gelegenheid om voor een groot deel zelf het tempo van het doorlopen van het traject te bepalen. Een conflict kan hierdoor binnen een relatief kort tijdsbestek worden doorlopen en een scheidingsprocedure kan binnen een redelijk korte termijn worden afgerond voordat de afspraken ter goedkeuring aan de rechter kunnen worden aangeboden.
De bereidheid van de betrokken partijen om gezamenlijk de ontstane situatie te bespreken en naar oplossingen te zoeken om deze omstandigheden weg te nemen, zijn essentiële voorwaarden om een mediationtraject te kunnen doorlopen. Uiteraard moet er wel ruimte beschikbaar zijn om naar oplossingen te zoeken. Veel mensen maken graag deze keuze aangezien mediation een financieel aantrekkelijk alternatief is en in de meeste gevallen veruit de voordeligste juridische dienstverlening is. Voor de soepele voortgang van het traject is hierbij wel van belang dat er gekozen wordt om gebruik te maken van de diensten van een mediator die gespecialiseerd is op het gebied waarin een conflict is ontstaan (of uiteraard in echtscheidingen) en een werkwijze die aansluitend is bij de wensen van de betrokkenen. Ook dit laatste is van groot belang want er zijn diverse keuzes te maken met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning en de manier waarop dit wordt aangeboden (fysiek, digitaal of een combinatie hiervan). Juist het vaststellen hiervan wordt, als gevolg van de complexe structuur van de juridische sector, door veel rechtzoekenden als grootste struikelblok ervaren. Judex biedt rechtzoekenden de benodigde transparantie in de juridische sector door een vergelijker ter beschikking te stellen die ook gebruikt kan worden om een overzicht te creëren in het aanbod van mediators die werkzaam zijn in de gemeente Olst Wijhe.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Gebruiksvriendelijke vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Olst Wijhe te vinden

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het verstrekken van nuttige informatie en het bieden van praktische inzichten aan rechtzoekenden. Om in deze doelstelling te voorzien, stellen we onder andere een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool beschikbaar die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Olst Wijhe te vinden. Deze tool kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door de specifieke ondersteuningsbehoeften in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan verschijnen de gegevens van de mediators uit Olst Wijhe op het scherm die hier het beste een invulling aan kunnen geven. Op basis hiervan kan er een overwogen keuze worden gemaakt.
De mediators die wij bij u onder de aandacht brengen, zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen hiermee aan de strenge criteria die we hieraan gesteld hebben. Om u de kwaliteit van onze service te kunnen garanderen, vinden we het van groot belang dat de bij Judex aangesloten mediators MfN- of ADR gecertificeerd zijn. Tevens houden we toezicht op de werkwijze en prijsstelling van onze mediators. Als u op basis van de gegevens van onze vergelijker een keuze heeft gemaakt voor een mediator uit Olst Wijhe, kunt u via onze website in contact komen met deze persoon, gegevens met uw mediator delen en voor de financiële afhandeling van het traject zorg dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Olst Wijhe samenkomen.

Terug naar boven