Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Haaksbergen

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

De meest handige manier om een geschikte mediator uit Haaksbergen te vinden

De titel van dit artikel zal bij veel mensen wellicht vraagtekens oproepen. Haaksbergen is immers niet de grootste plaats in Nederland. Dat klopt ook volledig maar het aanbod van mediators is wel relatief groot. Dit komt voornamelijk omdat de vraag naar mediation de laatste periode veel sterker is gestegen in vergelijking met andere vormen van juridische dienstverlening en de juridische sector zelf een enorm gecompliceerde structuur heeft. De meest handige manier om een geschikte mediator uit Haaksbergen te vinden, is overigens door de vergelijker van Judex te gebruiken. Wij zorgen voor transparantie, kwaliteit en gemak op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Diny Veldhuisen profiel
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Ruurlo en omgeving

Waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Haaksbergen

Het is zeer eenvoudig te verklaren waarom er sprake is van een groot aanbod van mediators in Haaksbergen. Allereerst speelt de veelzijdigheid van mediation een voorname rol. Veel mensen leggen het verband tussen mediation en echtscheidingen maar mediation is een veel bredere vorm van conflicthantering. Het is immers een traject dat ook ingezet kan worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken of conflicten met de overheid. De werkwijze bij dit rijtje aan situaties is vergelijkbaar met het traject dat wordt doorlopen bij een huwelijksproblemen. De betrokkenen worden bij elkaar gebracht om samen in goed overleg naar de beste oplossingen te zoeken die ertoe zullen leiden dat een conflict wordt weggenomen. De mediator vervult hierbij de begeleidende rol. Deze persoon zal het proces bewaken maar ook als onafhankelijke bemiddelaar optreden. Uiteraard zal een mediator bijspringen en de nodige ondersteuning bieden als de betrokken partijen zelf dreigen vast te lopen in het proces.
De bereidheid van de betrokkenen om samen over het conflict in gesprek te gaan en de beschikbare ruimte om naar oplossingen te zoeken zijn uiteraard essentiële voorwaarden om een mediationtraject te kunnen doorlopen. Steeds meer mensen zijn hiertoe bereid omdat dit een traject is waarmee een geschil op een eenvoudige manier kan worden weggenomen zonder tussenkomst van een rechter. Hiermee kunnen veel kosten worden uitgespaard naast het feit dat mediation zelf al een voordelig traject is doordat betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van de diensten van een mediator. Een ander groot voordeel is dat de strijdende partijen een grote invloed kunnen uitoefenen op het tempo van het doorlopen van het traject. Hierdoor is het vaak mogelijk om een conflict binnen een redelijk kort tijdsbestek weg te nemen.
In tegenstelling tot wat veel mensen is begeleiding in een mediationtraject niet voorbehouden aan iemand met een juridische achtergrond. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen. Uiteraard is het wel van belang dat de mediator hiervoor een gedegen vooropleiding heeft afgerond. Een MfN- of ADR erkenning is in dit geval erg belangrijk omdat het vak van mediator een vrij beroep is en iedereen zich beroepsmatig als mediator mag aanbieden zelfs zonder hiervoor over de benodigde diploma’s of andere bewijzen van vakkennis te beschikken. Dit maakt het zoeken naar een geschikte mediator uiteraard nog lastiger. Het feit dat de juridische sector een erg ingewikkelde structuur heeft en hierdoor lastig te doorgronden is, helpt er niet bij. In de praktijk komt het erop neer dat het voor veel buitenstaanders erg lastig is om een goed beeld te krijgen over de specialisatie en de werkwijze van een specifieke mediator. Het vergelijken van de diverse beschikbare mediators in een grotere plaats als Haaksbergen kost dan ook erg veel tijd en moeite. Door de gebruiksvriendelijke online vergelijkingstool van Judex te gebruiken maakt u het voor uzelf een stuk makkelijker. Wij zetten de voor u in aanmerking komende mediators uit Haaksbergen op een eenvoudige manier voor u op rijtje.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Online vergelijkingstool om een geschikte mediator uit Haaksbergen te selecteren

Judex houdt zich als specialist op juridisch gebied bezig met het informeren en het bieden van inzichten aan mensen die de intentie hebben om van juridische dienstverlening gebruik te maken. Naast het verstrekken van informatie hebben we hiervoor onder andere een online vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Haaksbergen te selecteren. Deze vergelijker kan op een eenvoudige manier gebruikt worden door in de zoekfilters de ondersteuningsbehoefte weer te geven. Op basis hiervan verschijnt een lijst met mediators uit Haaksbergen op het scherm die hier de beste invulling aan kunnen geven. Deze lijst biedt ruim voldoende inzichten om een overwogen keuze te kunnen maken.
Uiteraard zorgen we ervoor dat u een veilige keuze kunt maken. De mediators die we u aanbevelen, zijn allemaal aangesloten in ons netwerk en voldoen hiermee aan de voorwaarden die wij hieraan gesteld hebben. Naast de eerder genoemde MfN- of ADR certificering houden we ook toezicht op de werkwijze en de prijsstelling van de mediator om u de kwaliteit van onze service te kunnen garanderen. Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor een geschikte mediator uit Haaksbergen, kunt u via ons platform met deze persoon in contact komen. Daarnaast kan onze website gebruikt worden om documenten met uw mediator te delen en voor de financiële kant van het traject zorg te dragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Haaksbergen samenkomen.

Terug naar boven