Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Noord-Brabant

13 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Noord-Brabant voor passende hulp bij juridische kwesties

De keuze voor een geschikte mediator uit de provincie Noord-Brabant is vaak niet eenvoudig. Het probleem hierbij is niet het aantal mediators die hun diensten in Noord-Brabant aanbieden, er zijn immers ruim voldoende keuzemogelijkheden. Veel mensen zien echter het gebrek aan transparantie van de juridische sector als grootste struikelblok. Hierdoor wordt het als lastig ervaren om een goede keuze te kunnen maken. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld die het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze een geschikte mediator uit Noord-Brabant te kiezen. Zoekt u een mediator in bijvoorbeeld Breda, Den Bosch, Eindhoven, Roosendaal of Tilburg? Bekijk hier het aanbod van Judex.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Provincie Zeeland
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Elise Janssen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Nijmegen en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Eindhoven, Den Bosch

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Tilburg, Weert
Profielfoto van Chris van Gompel
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Eindhoven en omgeving
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Overzicht in het aanbod van mediators uit Noord-Brabant

Mediation is een moderne vorm van het wegnemen van juridische conflicten waar steeds meer voor gekozen wordt. Deze vorm van juridische ondersteuning is gebaseerd op een open overlegstructuur waarbij de betrokken partijen zelf tot oplossingen moeten komen en afspraken moeten maken die als basis dienen voor de oplossing van het conflict. De mediator biedt ondersteuning in dit proces. De partijen maken gezamenlijk gebruik van deze juridische hulpverlener, die dan ook een neutrale rol zal innemen. Naast bemiddeling zal een mediator ook begeleiding bieden bij het doorlopen van de bijbehorende juridische route, die voor veel mensen een onbekende weg is. 

Doordat er bij mediation gezamenlijk gebruik wordt gemaakt van een juridische hulpverlener, is dit een financieel aantrekkelijke optie. De kosten kunnen in de hand gehouden worden, zeker als er gekozen wordt voor een ondersteuning die volledig digitaal wordt aangeboden. Een ander groot voordeel is dat de betrokkenen zelf het tempo van het doorlopen van het proces kunnen bepalen. Het proces van mediation kan in een relatief kort tijdsbestek worden doorlopen. Tot slot heeft de open overlegstructuur vaak weinig invloed op de onderlinge relaties, de partijen staan immers naast elkaar en niet tegenover elkaar. Mediation is hierdoor een toekomstgericht alternatief.      

Er zijn diverse situaties waarbij voor mediation gekozen kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen en conflicten met de overheid. Voorwaarde voor de keuze van mediation is uiteraard wel dat er ruimte is voor onderhandeling en dat de betrokken partijen hiertoe bereid zijn. Daarnaast is het voor de voortgang van het proces van belang dat er gekozen wordt voor een mediator uit Noord-Brabant die een dienstverlening aanbiedt die aansluit op de situatie. In veel gevallen is het juist op dat gebied moeilijk om een keuze voor een geschikte mediator te maken. De juridische wereld is niet erg transparant en zeer versplinterd. Judex helpt echter om een weloverwogen keuze te maken.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handig hulpmiddel om voor een geschikte mediator uit Noord-Brabant te kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een handige tool ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Noord-Brabant te kunnen kiezen. Na het invullen van de specifieke wensen en omstandigheden verschijnen de mediators die in aanmerking komen op uw scherm. Op basis hiervan kan een overwogen keuze gemaakt worden. Dit zal ook een veilige keuze zijn want alle mediators uit Noord-Brabant die aangesloten zijn bij Judex, voldoen aan onze voorwaarden met betrekking tot kwaliteit van de geleverde diensten en bijbehorende prijsstelling. 

Judex ontzorgt u op diverse manieren als u gebruik wilt (of moet) maken van juridische ondersteuning in Noord-Brabant. Naast het ter beschikking stellen van onze vergelijker kunt u ons platform gebruiken om direct in contact te komen met de mediator van uw keuze. Tevens bieden we een veilige omgeving om documenten naar deze persoon te versturen en de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Noord-Brabant samenkomen.

Terug naar boven