Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Grave

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Grave te vinden

Mediation is een juridische ondersteuningsvorm die de laatste tijd zeer sterk in populariteit is toegenomen. Om aan deze sterk toenemende vraag te voldoen, hebben veel advocaten, juristen en andere professionele initiatieven besloten om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Dit is in iedere plaats van Nederland het geval en een plaats als Grave vormt hier geen uitzondering op. Hoewel dit een uitstekende keuze lijkt, heeft dit toenemende aanbod in de praktijk wel een aantal consequenties. De juridische sector heeft immers een zeer gecompliceerde structuur en is hierdoor voor veel mensen lastig te doorgronden. Judex heeft hiervoor een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Grave te vinden. Wij zorgen voor de benodigde transparantie, gemak en kwaliteit op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar

Profielfoto Elise Janssen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Nijmegen en omgeving

Overzicht tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Grave

Hoewel de plaats Grave zeker niet de grootste plaats is van Nederland en zelfs niet van de provincie Noord-Brabant waar deze plaats nét onder valt, zijn er wel veel partijen die begeleiding in een mediationtraject aanbieden. Dit heeft niet alleen te maken met de sterk toenemende interesse in mediation maar ook met de veelzijdigheid van deze ondersteuningsvorm. Mediation is immers een traject dat inzetbaar is in veel situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Hoewel mediation onder de juridische dienstverlening valt, is het aanbieden van de begeleiding in dit traject niet voorbehouden aan mensen met een juridische achtergrond zoals advocaten en mediators. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen. Het is wel van belang dat deze aanbieders MfN- of ADR gecertificeerd zijn, dit is een belangrijk kwaliteitscriterium aangezien het vak mediation een vrij beroep is en iedereen zich als mediator mag aanbieden zonder hiervoor specifieke diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden te moeten overleggen.
De stijgende populariteit van mediation is vooral te verklaren door de toegankelijkheid en het grote aantal praktische voordelen die deze vorm van conflicthantering en van scheiden biedt. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokkenen worden samengebracht om in onderling overleg tot de beste oplossingen en afspraken te komen die van belang zijn om een specifieke situatie weg te nemen. Een mediator zal aansluiten bij deze gesprekken en niet alleen de rol van procesbewaker en gespreksleider vervullen, maar ook een bemiddelende rol vervullen. Uiteraard zal een mediator ook ingrijpen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het proces en kunnen zij bij deze ervaringsdeskundige terecht als er vragen of onduidelijkheden zijn ontstaan. De voornaamste doelstelling van mediation is om een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld. Veel rechters adviseren zelfs om een mediationtraject te doorlopen om niet onnodig tot een oordeel te hoeven komen. In het geval van echtscheidingen is het uiteraard wettelijk gezien niet mogelijk om de ondersteuning van de rechter weg te nemen maar deze rol kan wel tot het minimum beperkt worden. Het doorlopen van een mediationtraject is dan ook de meest voordelige vorm van juridische ondersteuning.
De bereidheid van de betrokkenen om gezamenlijk een mediationtraject te doorlopen en de beschikbare onderhandelingsruimte hierbij, zijn belangrijke voorwaarden om deze keuze te maken. Als dit het geval is, kan er gekozen worden voor een volledig online ondersteuning maar ook om het traject te doorlopen aan de hand van een of meer gesprekken op het kantoor van de mediator in Grave. Ook met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning van de mediator kunnen verschillende keuzes worden gemaakt. Dit biedt betrokkenen alle mogelijkheden om zelf het tempo van het doorlopen van het traject te bepalen. Voor de voortgang van het traject is het wel van belang dat er gekozen wordt om samen te werken met een mediator die gespecialiseerd is op het gebied waarop een conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft die aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Dit is eenvoudig en snel vast te stellen door gebruik te maken van de vergelijker van Judex. Wij zorgen voor het overzicht tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Grave.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijkingstool om de voor u beste mediator uit Grave te selecteren

Judex houdt zich bezig met informatievoorziening en het bieden van inzichten aan de groep mensen die de intentie heeft om van juridische dienstverlening gebruik te maken. We hebben hiervoor onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om de voor u beste mediator uit Grave te selecteren. Aangezien dit uiteraard een situatieafhankelijke keuze is, hebben we zoekfilters in de vergelijker verwerkt waarmee de specifieke wensen kunnen worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst op het scherm met de gegevens van mediators uit Grave die hieraan het beste invulling kunnen geven.
De mediators die wij u aanbevelen zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen aan de strenge eisen die wij hieraan stellen met betrekking op MfN- of ADR certificering, werkwijze en prijsstelling. Op deze manier kunnen wij u in de gelegenheid stellen dat u een overwogen en veilige keuze kunt maken. Op het moment dat u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor de voor u meest geschikte mediator uit Grave, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen, data versturen en voor de financiële kant van het traject zorgdragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Grave samenkomen.

Terug naar boven