fbpx
Ga naar content
9.5
Totale waardering: 5 van 5 sterren

Wij helpen jaarlijks zo’n 3000 echtparen om te scheiden. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Mediators in Grave

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Vergelijkingstool om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Grave te vinden

Mediation is een juridische ondersteuningsvorm die de laatste tijd zeer sterk in populariteit is toegenomen. Om aan deze sterk toenemende vraag te voldoen, hebben veel advocaten, juristen en andere professionele initiatieven besloten om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Dit is in iedere plaats van Nederland het geval en een plaats als Grave vormt hier geen uitzondering op. Hoewel dit een uitstekende keuze lijkt, heeft dit toenemende aanbod in de praktijk wel een aantal consequenties. De juridische sector heeft immers een zeer gecompliceerde structuur en is hierdoor voor veel mensen lastig te doorgronden. Judex heeft hiervoor een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Grave te vinden. Wij zorgen voor de benodigde transparantie, gemak en kwaliteit op juridisch gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving

 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

Overzicht tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Grave

Hoewel de plaats Grave zeker niet de grootste plaats is van Nederland en zelfs niet van de provincie Noord-Brabant waar deze plaats nét onder valt, zijn er wel veel partijen die begeleiding in een mediationtraject aanbieden. Dit heeft niet alleen te maken met de sterk toenemende interesse in mediation maar ook met de veelzijdigheid van deze ondersteuningsvorm. Mediation is immers een traject dat inzetbaar is in veel situaties zoals arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Hoewel mediation onder de juridische dienstverlening valt, is het aanbieden van de begeleiding in dit traject niet voorbehouden aan mensen met een juridische achtergrond zoals advocaten en mediators. Ook managers, leidinggevenden, adviseurs en bemiddelaars (die vaak met conflicten te maken hebben) kunnen de rol van mediator vervullen. Het is wel van belang dat deze aanbieders MfN- of ADR gecertificeerd zijn, dit is een belangrijk kwaliteitscriterium aangezien het vak mediation een vrij beroep is en iedereen zich als mediator mag aanbieden zonder hiervoor specifieke diploma’s of andere bewijzen van vaardigheden te moeten overleggen.
De stijgende populariteit van mediation is vooral te verklaren door de toegankelijkheid en het grote aantal praktische voordelen die deze vorm van conflicthantering en van scheiden biedt. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat de betrokkenen worden samengebracht om in onderling overleg tot de beste oplossingen en afspraken te komen die van belang zijn om een specifieke situatie weg te nemen. Een mediator zal aansluiten bij deze gesprekken en niet alleen de rol van procesbewaker en gespreksleider vervullen, maar ook een bemiddelende rol vervullen. Uiteraard zal een mediator ook ingrijpen als de betrokkenen zelf dreigen vast te lopen in het proces en kunnen zij bij deze ervaringsdeskundige terecht als er vragen of onduidelijkheden zijn ontstaan. De voornaamste doelstelling van mediation is om een conflict weg te nemen zonder dat hiervoor de hulp van een rechter moet worden ingeschakeld. Veel rechters adviseren zelfs om een mediationtraject te doorlopen om niet onnodig tot een oordeel te hoeven komen. In het geval van echtscheidingen is het uiteraard wettelijk gezien niet mogelijk om de ondersteuning van de rechter weg te nemen maar deze rol kan wel tot het minimum beperkt worden. Het doorlopen van een mediationtraject is dan ook de meest voordelige vorm van juridische ondersteuning.
De bereidheid van de betrokkenen om gezamenlijk een mediationtraject te doorlopen en de beschikbare onderhandelingsruimte hierbij, zijn belangrijke voorwaarden om deze keuze te maken. Als dit het geval is, kan er gekozen worden voor een volledig online ondersteuning maar ook om het traject te doorlopen aan de hand van een of meer gesprekken op het kantoor van de mediator in Grave. Ook met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning van de mediator kunnen verschillende keuzes worden gemaakt. Dit biedt betrokkenen alle mogelijkheden om zelf het tempo van het doorlopen van het traject te bepalen. Voor de voortgang van het traject is het wel van belang dat er gekozen wordt om samen te werken met een mediator die gespecialiseerd is op het gebied waarop een conflict heeft plaatsgevonden en een werkwijze heeft die aansluitend is op de wensen van de betrokkenen. Dit is eenvoudig en snel vast te stellen door gebruik te maken van de vergelijker van Judex. Wij zorgen voor het overzicht tussen het aanbod van mediators die werkzaam zijn in Grave.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

 • Gebruiksgemak
 • Snelle doorloop
 • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

 • Complexere zaken
 • Intensieve begeleiding
 • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

 • Dient eenzijdig belang
 • Hoger uurtarief

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Vergelijkingstool om de voor u beste mediator uit Grave te selecteren

Judex houdt zich bezig met informatievoorziening en het bieden van inzichten aan de groep mensen die de intentie heeft om van juridische dienstverlening gebruik te maken. We hebben hiervoor onder andere een vergelijkingstool ontwikkeld die gebruikt kan worden om de voor u beste mediator uit Grave te selecteren. Aangezien dit uiteraard een situatieafhankelijke keuze is, hebben we zoekfilters in de vergelijker verwerkt waarmee de specifieke wensen kunnen worden weergegeven. Op basis hiervan verschijnt er een lijst op het scherm met de gegevens van mediators uit Grave die hieraan het beste invulling kunnen geven.
De mediators die wij u aanbevelen zijn aangesloten bij ons netwerk en voldoen aan de strenge eisen die wij hieraan stellen met betrekking op MfN- of ADR certificering, werkwijze en prijsstelling. Op deze manier kunnen wij u in de gelegenheid stellen dat u een overwogen en veilige keuze kunt maken. Op het moment dat u op basis van de gegevens uit onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken voor de voor u meest geschikte mediator uit Grave, kunt u via onze website met deze persoon in contact komen, data versturen en voor de financiële kant van het traject zorgdragen.
U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Grave samenkomen.

Terug naar boven