Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Oosterhout

3 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator Oosterhout uitkiezen voor hulp bij juridische situaties

Mediation is een zeer populaire manier van juridische ondersteuning. Hierdoor is de vraag hiernaar in de afgelopen periode sterk gestegen. Veel juridische dienstverleners uit de grotere plaatsen hebben dan ook besloten om mediation in hun pakket op te nemen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit is ook in Oosterhout het geval. Zeker gezien het complexe karakter van de juridische sector, is het lastig om een geschikte mediator te vinden. Judex is hierop ingesprongen en heeft een vergelijker ontwikkeld om op een eenvoudige manier inzicht te verschaffen op dit gebied. 

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten
Nog geen beoordeling

Vincent Wijmans

Mediator


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Werkendam, Breda, Rotterdam

Groot aanbod van mediators in Oosterhout

Het grote aanbod van mediators in Oosterhout is op een eenvoudige manier te verklaren. Voor veel mensen heeft mediation veel praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel ligt op financieel gebied. Doordat betrokkenen gezamenlijk gebruik maken van deze juridische ondersteuning, is dit alternatief in veel gevallen veel voordeliger dan andere opties. De achterliggende gedachte van mediation is immers dat er een open overlegstructuur wordt gevormd waarbij de strijdende partijen gezamenlijk tot oplossingen komen die ertoe resulteren dat het conflict wordt weggenomen. De mediator heeft hierbij een bemiddelende en adviserende rol. De strijdende partijen kunnen altijd op deze persoon terugvallen bij vragen over de situatie. Daarnaast zal de mediator bijsturen als de betrokkenen dreigen vast te lopen. Uiteraard zal de mediator een begeleiding bieden bij het doorlopen van de (voor veel mensen vaak ingewikkelde) juridische procedures.

Een ander groot voordeel van mediation is de veelzijdige inzetbaarheid van deze dienstverlening. Er kan gekozen worden voor deze optie bij arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De bereidheid van de betrokkenen om in overleg tot een oplossing van de situatie te komen en uiteraard de beschikbare ruimte hiervoor zijn voorwaarden om deze keuze te kunnen komen. 

Er zijn verschillende manieren waarop een mediationtraject kan worden doorlopen. Naast de online optie kan er gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om van mediation gebruik te maken aan de hand van één of meerdere afspraken bij de mediator op kantoor in Oosterhout. Veel mensen kiezen voor deze laatste optie omdat dit een persoonlijker karakter heeft. Rechtzoekenden uit deze plaats ervaren het echter als groot struikelblok om een geschikte mediator te vinden. Het gecompliceerde karakter is hiervan de oorzaak. Het is voor veel rechtzoekenden uit Oosterhout erg lastig om een beeld te vormen over de expertise, werkwijze en bijbehorende prijsstelling van een specifieke mediator.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een mediator uit Oosterhout uit te kiezen

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en houdt zich bezig met het bieden van transparantie in deze sector. Hierdoor wordt het voor rechtzoekenden eenvoudiger om een geschikte mediator uit te kiezen. We hebben bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijke online vergelijker ter beschikking gesteld die gebruikt kan worden om een keuze te maken voor een mediator uit Oosterhout. Door middel van het invullen van de zoekfilters kunnen de specifieke wensen worden weergegeven. Op basis hiervan presenteren we de mediators uit Oosterhout die het beste een invulling geven aan deze wensen.

Op het moment er met behulp van onze online vergelijker een keuze is gemaakt voor een geschikte mediator uit Oosterhout kan er via onze website direct het contact met deze persoon worden gelegd. Tevens bieden we andere online gemakken waarvan gebruik kan worden gemaakt tijdens het mediation traject. We stellen onder andere een veilige online platform beschikbaar waarvan gebruik kan worden gemaakt om data met de mediator te delen en de financiële afhandeling van de situatie te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oosterhout samenkomen.

Terug naar boven