Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Tilburg

4 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator Tilburg voor ondersteuning bij juridische kwesties

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning waar in Tilburg tegenwoordig veelvuldig voor gekozen wordt. Om aan deze toenemende vraag te voldoen hebben veel juridische aanbieders uit deze plaats ervoor gekozen om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Het complexe karakter van de juridische sector maakt het kiezen voor een geschikte Tilburgse mediator echter erg lastig. Judex heeft een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier voor een geschikte mediator uit Tilburg kan worden gekozen.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

Overzicht in het aanbod van Tilburgse mediators

Mediation is een vorm van juridische ondersteuning die veelvuldig toepasbaar is. Er kan voor mediation gekozen worden in situaties als arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen zelf tot oplossing en afspraken komen die ervoor zorgen dat het conflict wordt weggenomen. Hierbij kunnen de partijen gebruik maken van de vakkennis en ervaring van een mediator. Deze persoon heeft uiteraard een onafhankelijke rol aangezien de betrokkenen gebruik maken van dezelfde juridische service. Uiteraard heeft de mediator ook een begeleidende taak bij het doorlopen van de juridische procedures omdat deze sector een erg complex karakter heeft voor mensen die hier niet thuis in zijn.

Het complexe karakter van de juridische wereld hebben veel rechtzoekenden al ervaren bij het zoeken naar een geschikte mediator om van juridische hulp gebruik te maken. Doordat deze sector erg versplinterd en zeker niet transparant is, vinden veel mensen die hier niet in thuis zijn het erg lastig om een overwogen keuze te maken. Het is lastig om een goed beeld te krijgen over de expertise, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een mediator. Dit is in het hele land het geval. Een grotere plaats als Tilburg vormt hier geen uitzondering op. Net als in andere grote steden is er ook in Tilburg immers een groot aanbod van mediators.

Voor de voortgang van het mediationtraject is het enorm belangrijk om gebruik te maken van de diensten van een mediator die aansluit op de bestaande wensen. Er kan immers op diverse manieren gebruik worden gemaakt van mediation. Naast een online begeleiding kan er gekozen worden voor een meer persoonlijke benadering door het maken van meerdere afspraken op het kantoor van de mediator in Tilburg. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een mediator met een expertise die aansluit op de probleemstelling. Door het gebruik maken van de vergelijker van Judex kunt u op een eenvoudige manier filteren welke mediators uit Tilburg voor u het beste aanbod hebben.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een geschikte mediator uit Tilburg te vinden

Judex heeft als specialist op juridisch gebied de taak om rechtzoekenden te informeren en te begeleiden naar geschikte juridische hulp. Voor deze laatste doelstelling hebben we een vergelijker ontwikkeld, die ook gebruikt kan worden om een geschikte mediator uit Tilburg te vinden. Door het invullen van de zoekfilters kunt u uw wensen weergeven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Tilburg die kunnen voldoen aan uw wensen. U kunt hiermee dus veel tijd en moeite besparen die u kwijt zou zijn een lange- en gecompliceerde zoektocht naar passende juridische hulp.

De mediators die wij aanbieden zijn allemaal aangesloten bij het netwerk van Judex. Het grote voordeel hiervan is dat u niet alleen een veilige maar ook een overwogen keuze maakt. Alle aanbieders van juridische hulp die bij Judex zijn aangesloten voldoen aan onze criteria met betrekking tot geleverde diensten en prijsstelling. Naast de mogelijkheid om op een eenvoudige manier een geschikte mediator uit Tilburg te selecteren, bieden we ook een aantal andere digitale gemakken. U kunt immers via onze website direct in contact komen met de mediator van uw keuze. Tevens stellen we een veilige digitale omgeving beschikbaar waar u van gebruik kunt maken om data naar uw mediator door te sturen of om voor de financiële afhandeling van de zaak te zorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Tilburg samenkomen.   

Terug naar boven