Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Oss

7 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Geschikte mediator uit Oss kiezen voor juridische hulp

Hoewel Oss zeker niet de grootste plaats van Nederland is, zelfs niet van de provincie Noord-Brabant, zijn er wel veel mediators in deze plaats actief. Dit komt omdat veel juridische aanbieders ervoor gekozen hebben om mediation in hun aanbod op te nemen om te voldoen aan de toenemende vraag hierin. Dit maakt het voor rechtzoekenden uit dit gebied juist lastig om een geschikte mediator uit Oss kiezen. Door het gecompliceerde karakter van de sector wordt het als niet eenvoudig ervaren welke mediator het beste de juridische hulp kan bieden waar behoefte aan is. Judex biedt echter inzichten op dit gebied.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Relationeel
 • Werkgebied: Omgeving land van Maas en Waal
Profielfoto Pim van der Hagen
 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Someren en omgeving
Profielfoto Elise Janssen
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Nijmegen en omgeving
Profielfoto Edwin Baeten
 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Omgeving, Zaltbommel, Eindhoven, Houten

 • Expertise:  Financieel
 • Werkgebied: Den Bosch en omgeving

Groot aantal mediators in Oss

De populariteit van mediation is goed verklaarbaar. Veel mensen ervaren dit als zeer prettige en persoonlijke vorm van conflicthantering. Mediation is een vorm van juridische hulpverlening die vooral onderscheidend is in de contractie die gehanteerd wordt. De achterliggende gedachte van mediation is dat de betrokkenen samen tot oplossingen komen bij een conflict. De mediator is hierbij een neutrale gespreksleider die zorgt dat er in een open overlegstructuur de kwestie wordt besproken en naar oplossingen wordt gezocht. Uiteraard kunnen de betrokkenen altijd terugvallen op de ervaring en vakkennis van de mediator als er vragen of onduidelijkheden zijn. Tevens zal de mediator begeleiding bieden bij het doorlopen van de juridische processen.

Mediation is een optie waar in een grote diversiteit aan situaties voor gekozen kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. De betrokkenen maken dus gezamenlijk gebruik van de mediator en staan hierin dus naast elkaar en niet tegenover elkaar. De bereidheid om met elkaar tot oplossingen te komen en de ruimte hiervoor zijn dan ook de meest belangrijke voorwaarden van mediation. Als dat het geval is, kunnen zij profiteren van een aantal praktische voordelen van mediation zoals op financieel gebied. Mediation is in de meeste gevallen de voordeligste optie om conflicten op te lossen. Daarnaast is het heel praktisch dat de betrokkenen veel invloed kunnen uitoefenen op het tempo van het doorlopen van het proces en dat mediation vaak weinig tot geen invloed heeft op de onderlinge relaties.

Eén van de belangrijkste stappen bij het doorlopen van een mediationtraject is de keuze voor een geschikte mediator. Het is van groot belang voor de voortgang van het proces dat er wordt samengewerkt met een mediator dat een aanbod heeft dat aansluit op de wensen. Daarom is het belangrijk om inzichten te hebben in de expertise, de werkwijze en de bijbehorende prijsstelling van een specifieke mediator. Zelfs in een plaats als Oss is dit zeker niet eenvoudig. Er zijn in Oss immers een groot aantal mediators actief. Daarnaast zit de juridische wereld erg gecompliceerd in elkaar. Deze sector is immers erg versplinterd en zeker niet transparant. Judex heeft echter een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige wijze de benodigde inzichten worden verkregen die van belang zijn bij het maken van een keuze voor een mediator uit Oss.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Handige vergelijker om een mediator uit Oss te kiezen

Judex houdt zich bezig met het bieden van transparantie in de juridische sector zodat rechtzoekenden de benodigde inzichten hebben om een overwogen keuze te maken. Op onze website vindt u onder andere een handige vergelijker die gebruikt kan worden om een mediator uit Oss te kiezen. We hebben in deze vergelijker een aantal zoekfilters verwerkt die gebruikt kunnen worden om de specifieke wensen kenbaar te maken. Op basis hiervan kunne wij de mediators uit Oss onder uw aandacht brengen die het beste passen bij uw wensen. Alle mediators die verbonden zijn bij ons netwerk voldoen aan onze criteria met betrekking tot vakkennis, service verlening en prijsstelling. Wij borgen hiermee dat u een veilige keuze maakt.

Naast inzicht en kwaliteit bieden we u ook zoveel mogelijk gemak bij het doorlopen van juridische processen. Als u met behulp van onze vergelijker een geschikte mediator uit Oss gevonden heeft, kunt u direct via ons platform met deze persoon in contact komen. Tevens bieden we een veilige online omgeving om met deze persoon de documenten te delen die van belang zijn voor de procedure en om de financiële afhandeling te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Oss samenkomen.

Terug naar boven