Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Mediators in Bergen op Zoom

1 Judex expert

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Mediator uit Bergen Op Zoom om een juridisch conflict op te lossen

Bent u op zoek naar een Mediator uit Bergen Op Zoom om een juridisch conflict op te lossen? Dan zult u misschien wel ervaren hebben dat dit zeker niet gemakkelijk is ondanks dat er veel mediators in Bergen Op Zoom actief zijn. Het complexe karakter van de juridische wereld vormt echter vaak het probleem. Doordat deze sector erg versplinterd is en absoluut geen transparant karakter heeft, ervaren veel rechtzoekenden in een plaats als Bergen Op Zoom het als bijzonder lastig om een keuze te maken voor geschikte mediator uit deze plaats te vinden.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

Groot aanbod van mediators in Bergen Op Zoom

Een korte blik in de zoekmachine leert dat er zeer veel juridische aanbieders in Bergen Op Zoom zijn die mediation aanbieden. Dit zou gezien kunnen worden als luxeprobleem maar het tegendeel is waar. Een groot aanbod maakt de keuze voor een geschikte mediator in de praktijk een zeer lastig en vooral tijdrovend proces. Het is voor de voortgang van het traject van groot belang dat er gekozen wordt voor een mediator die een specialisatie en een werkwijze heeft dat volledig aansluit op de behoefte. Voor veel buitenstaanders is de juridische sector erg gecompliceerd waardoor het moeilijk is om dit te bepalen. 

Het veelzijdige en toegankelijke karakter van mediation past eigenlijk niet helemaal bij de juridische wereld. Mediation is immers een vorm van juridische hulpverlening waarbij de betrokkenen niet tegenover maar naast elkaar staan en zelf naar oplossingen zoeken die ertoe zullen leiden dat het conflict wordt weggenomen. Een mediator biedt hierbij ondersteuning. Deze persoon kan gerust worden gezien als een vakkundige gespreksleider waar de betrokkenen altijd op kunnen terugvallen als er vragen of onduidelijkheden zijn of als de overlegstructuur dreigt vast te lopen. Tevens zal de mediator de strijdende partijen begeleiden bij het doorlopen van de juridische processen. Het grote verschil tussen mediation en andere vormen van juridische ondersteuning zit dus voornamelijk in het feit dat een mediator een adviserende rol heeft en niet zal oordelen. De strijdende partijen kunnen dus beiden gebruik maken van een juridische hulpverlener en hoeven niet op zoek naar afzonderlijke ondersteuning. Dit heeft uiteraard een groot positief effect op de kosten van deze ondersteuning, iets wat veel rechtzoekenden zien als het belangrijkste onderscheid.         

De belangrijkste voorwaarde is dat er een volledige bereidheid van beide partijen moet zijn om deze procedure te doorlopen. Uiteraard moet er ook ruimte zijn voor dit soort onderhandelingen. Als dit het geval is, kan er in veel situaties gekozen worden voor mediation. Hierbij kan gedacht worden aan arbeidsconflicten, burenruzies, zakelijke geschillen, familiezaken, echtscheidingen of conflicten met de overheid. Voor de voortgang van het mediationtraject is het uiteraard van belang dat er gekozen wordt voor een mediator met een aanbod dat aansluit op de specifieke wensen van de betrokkenen. Judex heeft hiervoor een vergelijker ontwikkeld waarmee op een eenvoudige wijze een beeld kan worden gevormd welke mediators uit Bergen Op Zoom hiervoor het beste in aanmerking komen.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Praktische vergelijker om een keuze te maken voor de beste mediator uit Bergen Op Zoom

Judex is gespecialiseerd op juridisch gebied en heeft een praktische vergelijker ontwikkeld om een keuze te maken voor de voor u beste mediator uit Bergen Op Zoom. Door het invullen van de zoekfilters kunnen de specifieke wensen worden weergegeven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Bergen Op Zoom die het beste voor u in aanmerking komen. Alle mediators die we bij onder de aandacht brengen voldoen aan onze strenge voorwaarden met betrekking tot vakkennis, serviceverlening en prijsstelling. Uiteraard houden we hier streng toezicht op om te borgen dat u altijd een veilige keuze maakt. 

Als u op basis van onze vergelijker een keuze heeft kunnen maken, kunt u direct via onze website met deze persoon in contact komen. Gedurende het proces kunt u dit platform gebruiken om uw mediator van documenten te voorzien die van belang zijn voor de procedure en kunt u de financiële afhandeling verzorgen. Op deze manier streven we ernaar om rechtzoekenden uit Bergen Op Zoom de perfecte combinatie te bieden van transparantie, gemak en kwaliteit.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Bergen Op Zoom samenkomen.

Terug naar boven