Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen
Ga naar content

Scheidingsmediation in Bergen op Zoom

2 Judex experts

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Meest geschikte mediator uit Bergen op Zoom voor hulp bij het scheiden

Mediation is een dusdanig populaire manier van het doorlopen van een scheidingsprocedure dat veel juridische aanbieders hebben besloten om deze vorm van scheiden in hun aanbod op te nemen. Dit maakt de keuze voor een geschikte mediator in de praktijk alleen maar lastiger omdat de juridische sector géén transparant karakter heeft. Het is voor veel buitenstaanders lastig om een beeld te vormen in de werkwijze en prijsstelling van een mediator. Hierdoor is het maken van een keuze voor een mediator in veel gevallen een tijdrovend proces. Als u wilt weten wat de meest geschikte mediator uit Bergen op Zoom is voor hulp bij het scheiden, kunt u de vergelijkingstool van Judex gebruiken. Wij bieden op een snelle en eenvoudige manier de benodigde inzichten.

Deze experts staan vandaag voor u klaar


 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Omgeving Breda, Arnhem

 • Expertise:  Allround
 • Werkgebied: Provincie Limburg, Oost-Brabant

Overzicht tussen het aanbod van echtscheidingsmediators in Bergen op Zoom

Er zijn een groot aantal echtscheidingsmediators actief in Bergen op Zoom en directe omgeving van deze plaats. Dit biedt uiteraard veel keuzemogelijkheden maar om een goede keuze te maken is het wel van belang dat er inzicht wordt verkregen in het aanbod van de echtscheidingsmediators in deze plaats. Een echtscheidingsproces kan alleen soepel worden doorlopen als het aanbod van de mediator aansluit op de begeleidingsbehoefte. In het geval van een mediationtraject zijn hierin verschillende keuzes te maken. 

Mediation is een vorm van echtscheiden waarbij de mediator waardevolle ondersteuning biedt om de scheidende partners te helpen bij het maken van afspraken die van belang zijn om een huwelijk af te kunnen sluiten. Er kan een keuze worden gemaakt met betrekking tot de intensiteit van de ondersteuning. Een echtscheidingsmediator kan gedurende het volledige proces een begeleiding bieden maar partners kunnen er ook voor kiezen om gedurende de eerste fase van het traject volledig zelfvoorzienend zijn en de mediator pas in later stadium te betrekken in het proces. Uiteraard heeft deze keuze invloed op de kosten die aan de dienstverlening verbonden zijn. Daarnaast zijn er grofweg twee manieren waarop een mediationtraject kan worden doorlopen. Er kan gekozen worden voor een online ondersteuning maar ook voor een meer persoonlijke vorm van het doorlopen van een mediationtraject door middel van een of meer afspraken op het kantoor van de mediator in Bergen op Zoom.

De belangrijkste voorwaarden voor mediation bij het scheiden is dat de partners bereid zijn om samen afspraken te maken voor de ontbinding van het huwelijk. Als dat het geval is, kan mediation de voordeligste manier zijn van scheiden en is dit een proces dat voor een groot deel in ieder gewenst tempo kan worden doorlopen. Dit onderschrijft de populariteit van mediation en waarom er veel juridische dienstverleners in Bergen op Zoom en omgeving deze vorm van juridische hulp aanbieden. De vergelijker van Judex kan gebruikt worden om het essentiële inhoudelijke overzicht te krijgen in het aanbod van de vele echtscheidingsmediators in Bergen op Zoom.

Mediationpakketten

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

Vanaf € 950 p.p.

Scheiden onder begeleiding van een door u gekozen mediator in 6 stappen

1

Selecteer een mediator die bij u past

Bij Judex vindt u gecertificeerde mediators die actief zijn binnen verschillende regio’s in Nederland. Maak gemakkelijk een keuze voor een mediator die bij u past op basis van zijn of haar expertise, ervaring, persoonlijkheid en locatie.

Volgende stap
2

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel ons of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan voor meer informatie over scheiden met de door u gekozen mediator. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder de eerstvolgende stap te zetten binnen de echtscheidingsprocedure.

Volgende stap
Vorige stap
3

Start echtscheiding met het Judex mediation basispakket

Onze servicedesk start de procedure voor u op met het standaardpakket: Mediation Basis. Met dit pakket heeft u alles geregeld en betaald u één vaste prijs voor de hele echtscheidingsprocedure tot aan de inschrijving bij de gemeente. Heeft u meer ondersteuning nodig vanwege minderjarige kinderen, complexe financiële situatie of een eigen onderneming? Dan helpen wij u graag op weg om de juiste aanvullende pakketten hierop aan te sluiten.

Volgende stap
Vorige stap
4

Samen afspraken maken met ondersteuning van uw mediator

Wij brengen u direct in contact met de door u gekozen mediator om de eerste afspraak te maken op een passende gesprekslocatie. Tijdens dit gesprek gaat u, onder begeleiding van de mediator, samen met uw partner afspraken maken ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. De mediator heeft een ondersteunende en soms adviserende rol tijdens de gesprekken zodat de gemaakte afspraken overeenkomen met datgene waar u beiden recht op heeft.

Volgende stap
Vorige stap
5

Het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank

De mediator zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken worden verwerkt in een echtscheidingsconvenant. Nadat u en uw partner deze hebben ondertekend, wordt de scheiding aangemeld bij de advocaat die middels een verzoekschrift de scheiding indient bij de rechtbank.

Volgende stap
Vorige stap
6

Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente

Enkele weken na het indienen van het verzoekschrift, wordt de echtscheiding uitgesproken door de rechter en ontvangt u hiervan een beschikking. Onze advocaat zorgt ervoor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent gehuwd. Vanaf hier is uw huwelijk officieel ontbonden.

Vorige stap

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Vergelijker om een mediator uit Bergen op Zoom te kiezen voor hulp bij een echtscheiding

Judex houdt zich bezig met het bieden van inzichten aan rechtzoekenden om hun keuze te vergemakkelijken. We hebben hiervoor onder andere een vergelijker beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden om een mediator uit Bergen op Zoom te kiezen voor hulp bij een echtscheiding. Dit is een gebruiksvriendelijke tool die u kunt personaliseren door uw specifieke wensen in de zoekfilters weer te geven. Op basis hiervan presenteren wij de gegevens van de mediators uit Bergen op Zoom die hiervoor het beste in aanmerking komen. 

De mediators die wij u aanbevelen, zijn aangesloten bij het netwerk van Judex wat betekent dat ze voldoen aan onze criteria met betrekking tot expertise, service verlening en prijsstelling. Hier houden we uiteraard toezicht op om de kwaliteit van onze service aan u te garanderen. Daarnaast bieden we u ook gemak bij het doorlopen van de echtscheidingsprocedure. U kunt immers via onze website direct in contact treden met de mediator uit Bergen op Zoom waar uw keuze op gevallen is. Daarnaast hebben we een veilige online omgeving dat gebruikt kan worden om data met uw mediator te delen de financiële afhandeling van de procedure te verzorgen.

U kunt volledig gratis en zonder verplichtingen gebruik maken van onze vergelijkingstool en andere services. Naast het verstrekken van informatie en advies over familierecht is Judex ook een platform waar u terecht kunt voor artikelen, juridische documenten en praktische items over andere rechtsgebieden. Judex zorgt ervoor dat uw recht en uw expert in Bergen op Zoom samenkomen.    

Terug naar boven